به گزارش ايرنا، فناوري زنجيره بلوكي (بلاكچين Block Chain) يك پايگاه داده توزيع شده از اسناد و يا دفتركل عمومي از همه تراكنش ها يا رويدادهاي ديجيتال است كه توسط اجزاي تشكيل دهنده اش به شكل مشترك اجرا مي شود؛ نفوذ ناپذيري آن در برابر هكرها از ويژگي هاي آن است كه سبب شده تا ارزهاي ديجيتال برپايه اين فناوري شكل بگيرند و رشد كنند.
سپهر محمدي روز پنجشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: فناوري زنجيره بلوكي به ما كمك مي كند تا آن چيزي كه منافع عمومي در آن قرار دارد را در بيشترين حالت در دسترس عمومي قرار دهيم.
وي ادامه داد: مي توان ثبت املاك و يا حتي ثبت خودروها را در فناوري بلاكچين قرار داد و هنگامي كه اين خودرو به دليلي تصادف كرد و در مراكز تعميرگاهي روي هر قسمت آن كار تعمير انجام شود در بلاكچين ثبت خواهد شد و ديگراني كه در آينده قصد خريد آن را دارند، مي دانند كه چه قسمت خودرو آسيب ديده و ديگر نمي توان از اين طريق مردم را دچار ضررهاي ناخواسته كرد.
محمدي استفاده از فناوري بلاكچين را تنها در بخش تراكنش هاي مالي ندانست و خاطرنشان ساخت: مي توان از اين فناوري در همه بخش هايي كه نياز به شفاف سازي اطلاعات است، استفاده كرد.
رئيس انجمن بلاكچين ايران با اشاره به كاربرد اين فناوري در معرفي وكلاي دادگستري ادامه داد: هر وكيلي مي تواند پروانه كار خود را در بلاكچين قرار دهد تا مردم از آن آگاه شوند و بدانند وكيل مورد نظرشان چه توانايي هايي دارد و آيا در واقع وكيل مورد تاييد هست يا خير و به اين گونه بساط افراد سودجو برچيده خواهد شد.
به گفته وي، بلاكچين اين توانايي را در اختيار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي قرار مي دهد تا اطلاعات بيماران را در آن قرار داده و به اين ترتيب بيمار به هر دكتر و يا مركز درماني مراجعه مي كند اطلاعات قبلي به راحتي در اختيار دكتر جديد قرار گرفته و بر اساس آن روند بيماري را كنترل كند.
محمدي گفت: بلاكچين در همه بخش هاي مالي، بهداشتي، دولتي، اطلاعات عمومي افراد و بانكداري كاربرد دارد و شفاف سازي زيادي ايجاد مي كند.
رئيس انجمن بلاكچين ايران به كاربرد اين فناوري در راي گيري هاي انتخاباتي اشاره كرد و افزود: بلاكچين مي تواند روند راي گيري را به شدت شفاف ساخته و از بروز مشكلات ناشي از آن جلوگيري كند.
به گفته وي، فناوري بلاكچين در بسياري از امور كاربرد دارد و مي تواند با شفافيتي كه ايجاد مي كند مانع بسياري از سوء استفاده ها شود.
چندي پيش نخستين كنفرانس رگولاتوري بلاكچين و رمزارزها با هدف بررسي تجربه كشورهاي پيشرو در فناوري بلاكچين و استفاده از آنها براي تدوين مقررات صحيح در كشور برگزار شد.
به گزارش ايرنا، در سال ۲۰۰۹ فردي با نام مستعار ساتوشي ناكاموتو، الگوريتمي را طراحي كرد كه اساس اولين پول ديجيتال تاريخ به نام بيت كوين شد؛ اين پول بدون نياز به تضمين هيچ بانك مركزي در دنيا امكان انجام تراكنش بدون واسطه را براي همه فراهم كرد.
آنچه بيت كوين بر اساس آن طراحي شده است مفهومي به نام بلاك چين است. در ساده ترين بيان ممكن، بلاك چين در واقع يك دفتر ديجيتالي است كه بر اساس سه اصل باز بودن دفترچه، عدم تمركز و غير قابل هك بودن طراحي شده است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2078*6075
مصاحبه :محمد مهدي بهرامي* انتشار دهنده: زهرا هجيني نژاد
رئيس انجمن بلاكچين ايران: شفافيت بيش از پيش نتيجه بكارگيري فناوري زنجيره بلوكي است
۱۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۳۴
کد خبر:
82816019
![رئيس انجمن بلاكچين ايران: شفافيت بيش از پيش نتيجه بكارگيري فناوري زنجيره بلوكي است رئيس انجمن بلاكچين ايران: شفافيت بيش از پيش نتيجه بكارگيري فناوري زنجيره بلوكي است](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13961112/82816019/N82816019-72147739.jpg)
تهران-ايرنا-رئيس انجمن بلاكچين ايران با بيان اينكه اين فناوري اطلاعات پايه را از درون گوشه گاو صندوق ها بيرون آورده و در اختيار عموم قرار مي دهد گفت: بلاكچين شفافيت را در بخشي كه نياز داريم بيش از پيش خواهد كرد.