به گزارش خبرنگار ايرنا، توسعه مشاغل خانگي و شغل هاي بازار محور، نياز جامعه امروز است و اين نوع شغل ها در تمام دنيا راهكاري مهم براي ايجاد اشتغال و درآمد پايدار شناخته مي شود.
با توجه به اهميت موضوع، دولت تدبير و اميد از زمان روي كار آمدن، اين موضوع را مورد توجه جدي قرار داد و اكنون با رويكردي جديد و بازنگري فرآيند قبلي مشاغل خانگي، طرح الگوي جديد مشاغل خانگي بصورت آزمايشي در هشت استان كشور اجرا مي شود.
طرح الگوي جديد توسعه مشاغل خانگي در راستاي تسهيل گري و توسعه فعاليت هاي شبكه اي و بازار، توانمند سازي متقاضيان و هدفمندي حمايت هاي مالي به صورت آزمايشي در استان هاي آذربايجان غربي، خراسان رضوي، خراسان شمالي و جنوبي، كردستان، كرمانشاه، لرستان و چهارمحال و بختياري اجرا مي شود.
تفاهم نامه اي براي اجراي اين طرح ميان جهاد دانشگاهي، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و صندوق كارآفريني اميد منعقد شده تا در سه فاز اجرا شود.
در فاز اول اين طرح بحث شناسايي و ظرفيت سازي رشته ها و مشاغل مورد نياز، فاز دوم آموزش و فاز سوم نيز اتصال به بازار انجام خواهد شد.
با توجه به اينكه استان كردستان يكي از استان هاي پايلوت براي اجراي اين طرح است روز شنبه جلسه اي براي نحوه اجراي طرح با حضور رئيس دبيرخانه ستاد ساماندهي مشاغل خانگي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و معاون جهاد دانشگاهي و همچنين رئيس سازمان تجاري سازي، فناوري و اشتغال دانش آموختگان و جمعي از مسئولان استاني در سنندج برگزار شد.
**ايجاد 20 هزارفرصت شغلي در قالب طرح الگوي جديد مشاغل خانگي
معاون جهاد دانشگاهي و رئيس سازمان تجاري سازي، فناوري و اشتغال دانش آموختگان در اين جلسه گفت: طرح الگوي جديد مشاغل خانگي دي ماه سال گذشته به تصويب رسيد و 20 هزار فرصت شغلي در قالب اين طرح در كشور ايجاد خواهد شد.
محمد صادق بيجندي اظهار كرد: وقتي طرحي در كشور به صورت آزمايشي اجرا شود نيازمند نظرات كارشناسي است و انتظار مي رود از سوي كارشناسان مورد توجه جدي قرار گيرد.
وي افزود: يكي از ويژگي هاي مهم اين طرح، انعطاف پذيري است و كار علمي و مطالعاتي بر روي آن انجام شده و بايد همه دستگاه هاي متولي در زمينه اجراي آن همكاري لازم را داشته باشند چون با اجراي موفق آن زمينه اجرا در ساير استان هاي كشور فراهم مي شود.
رئيس سازمان تجاري سازي، فناوري و اشتغال دانش آموختگان تاكيد كرد: يكي از بحث هاي بسيار مهم و جدي در زمينه اجراي اين طرح، اتصال به بازار است و بايد تلاش شود شغل هاي ايجادي براساس ظرفيت هاي موجود و نياز استان ها باشد.
رئيس دبيرخانه ستاد ساماندهي مشاغل خانگي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز در اين جلسه گفت: در بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا به مشاغل خانگي توجه خاصي مي شود و اين نوع كسب و كار نقش بسزايي در ايجاد اشتغال دارد.
مهناز امامدادي با بيان اينكه يكي از مشكلات ما در زمينه اشتغال، عدم شناخت بازار است، افزود: در طرح الگوي جديد مشاغل خانگي با ارائه آموزشها و كار كارشناسي اقدامات اساسي در اين زمينه انجام شده است.
وي با بيان اينكه متقاضيان راهاندازي مشاغل خرد و خانگي بايد با شناسايي دقيق بازار وارد كار شوند، اظهار كرد: بايد تلاش شود با يك نگاه جديد و نوآوري و خلاقيت، امكان بهره گيري از رشته هايي كه متناسب با نياز روز جامعه است را فراهم كرد.
رئيس دبيرخانه ستاد ساماندهي مشاغل خانگي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي يادآور شد: پشتيبانهايي كه در اجراي اين طرح انتخاب ميشوند بايد بازار را به خوبي بشناسند و براساس آن حركت كنند تا طرح بهترين خروجي را داشته باشد.
** سهم استان كردستان در اجراي طرح الگوي جديد مشاغل خانگي 2600 شغل است
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي كردستان نيز در اين جلسه گفت: كردستان در زمينه هاي مختلف داراي ظرفيت هاي بالايي است اما سومين استان كشور از لحاظ بيكاري به شمار مي رود.
برهان صلواتي با بيان اينكه ايجاد فرصت شغلي اگر متناسب با نياز بازار نباشد مشكل اشتغال رفع نخواهد شد، افزود: سهم استان كردستان در طرح مشاغل خانگي 2 هزار و 600 شغل است كه انتظار مي رود متناسب با نياز بازار اين مشاغل ايجاد شود.
وي با بيان اينكه استان كردستان در زمينه اشتغال از ظرفيت هاي قابل توجهي برخوردار است، از مسئولان خواست سهم اين استان در طرح مشاغل خانگي بيشتر از ميزان تعيين شده، باشد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي كردستان ابراز اميدواري كرد با اجراي خوب طرح، گره اي از گره هاي كور اشتغال استان باز و زمينه ايجاد مشاغل بيشتر در اين منطقه و كشور فراهم شود.
رئيس جهاد دانشگاهي كردستان نيز در اين جلسه گفت: اين طرح تفاهم نامه اي ميان وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، جهاد دانشگاهي و صندوق كارآفريني اميد است و تلاش مي كنيم در تمام شهرستان هاي استان به خوبي پياده و اجرايي شود.
چيا سهراب نژاد افزود: در اين طرح 340 كد رشته وجود دارد و در فاز اول بدنبال كد رشته هايي هستيم كه در فاز سوم بتوانيم بحث تجاري سازي و معرفي آن به بازار را داشته باشيم.
وي اظهار كرد: در راستاي اجراي طرح شعي شده از تمامي ظرفيت ها و پتانسل هاي استان بهره برده تا بتوانيم بحث اتصال به بازار را به بدرستي انجام دهيم.
گزارش: افسانه گلباغي**انتشار: سليماني
7348/9102
ايجاد 20 هزار شغل خانگي در كشور/ سهم كردستان 2 هزار و 600 فرصت شغلي
۱۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۰۸
کد خبر:
82818308
سنندج - ايرنا - طرح الگوي جديد مشاغل خانگي، راهكاري مناسب براي ايجاد اشتغال و كاهش آمار بيكاري در جامعه محسوب مي شود و قرار است در هشت استان كشور به صورت آزمايشي اجرايي شود.