۱۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۳۹
کد خبر: 82822150
T T
۰ نفر

پنجره هوشمند براي كنترل گرماي ورودي به ساختمان

۱۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۳۹
کد خبر: 82822150
پنجره هوشمند براي كنترل گرماي ورودي به ساختمان

تهران-ايرنا- محققان با استفاده از سيال حاوي نانوذرات آهن موفق به توليد پنجره‌ي هوشمندي شدند كه قادر به كنترل گرماي ورودي به ساختمان است و گرماي جذب شده توسط اين پنجره‌ي هوشمند مي‌تواند براي توليد الكتريسيته مورد استفاده قرار گيرد.

به گزارش روز سه شنبه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، يك گروه تحقيقاتي از دانشگاه فردريچ شيلر آلمان موفق به ساخت پنجره‌اي هوشمند شده ‌است كه مي‌تواند نور خورشيد را جذب كند؛ در حال حاضر برخي از ادوات خانگي با اتصال به اينترنت يا مجهز شدن به برخي قطعات نظير ترموستات، هوشمند شده‌اند كه اين روند براي پنجره‌ها نيز در حال انجام است.
پنجره‌هاي الكتروكروميك هوشمند مختلفي طي سال‌هاي گذشته توليد شده‌است، اما بيشتر آن‌ها براي تغيير از حالت مات به شفاف يا برعكس، طراحي شده‌اند؛ در اين پنجره‌ي جديد كه به LaWin شهرت يافته است و از نوعي سيال حاوي نانوذرات آهن استفاده شده‌است.
اين نانوذرات به‌گونه‌اي طراحي شده‌اند كه علاوه‌بر اين كه مي‌توانند بين حالت مات و شفافتغيير وضعيت دهند، نور را جذب و گرما را توزيع مي‌كنند.
نانوذرات معلق درون سيال مي‌توانند به هم متصل شده و مانع از عبور نور شوند و زماني كه نياز به شفاف كردن باشد، كاربر با فشردن دكمه‌اي و با استفاده از مغناطيس مي‌تواند سيال را به‌گونه‌اي از سطح پنجره جمع كند كه شيشه كاملاً شفاف شود؛ همچنين زماني كه مغناطيس با رها كردن دكمه قطع شود، نانوذرات آزادانه مي‌توانند در سطح شيشه پخش و مانع از عبور نور شوند.
در مجموع با افزايش تعداد نانوذرات مي‌توان شيشه را تاريك‌تر كرد چون ميزان نانوذرات موجود در شيشه به قدري است كه مي‌توان شيشه را كاملاً تاريك كرد.
يكي از مزيت‌هاي اين شيشه آن است كه مي‌توان آن را در شريط محيطي مختلف مورد استفاده قرار داد و اين شيشه‌ها به‌گونه‌اي طراحي شده‌اند كه قادرند گرما را جذب كرده و در جايي ديگر رهاسازي كنند.
اين در حالي است كه براي اين كار نياز به برق نيست و از سوي ديگر گرماي توليد شده با اين روش در محل تخليه‌ي گرما مي‌تواند براي انجام كارهايي نظير توليد برق يا گرم كردن آب استفاده شود. ميزان كارايي اين پنجره‌ي هوشمند در حد يك سامانه گرمايشي خورشيدي است و استفاده از اين سيستم در ساختمان‌هايي كه شيشه‌هاي زيادي دارند، مي‌تواند موجب كاهش جدي در هزينه‌ي خنك‌كردن ساختمان شود.
علمي**9031**1440
خبرنگار: عادل پازيار* انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
۰ نفر