۱۷ بهمن ۱۳۹۶، ۲۳:۴۴
کد خبر: 82822871
T T
۰ نفر
12 سال پس از توافق «مار مخایل»؛ حزب الله و جریان ملی آزاد: همچنان وفاداریم

بیروت-ایرنا-دوازده سال پس از امضای توافق اتحاد بین حزب الله و حزب مسیحی «جریان ملی آزاد» در كلیسای «مار مخایل» بیروت، مقام های ارشد این دو حزب می گویند كه همچنان به آن وفادارند و هیچ كس نمی تواند این پیمان را بشكند.

به گزارش ایرنا، «جبران باسیل» وزیر خارجه و رهبر حزب جریان ملی آزاد لبنان به مناسبت دوازدهمین سالگرد امضای توافق این حزب با حزب الله نوشت: 12 سال از توافق مار مخایل گذشت؛ توافقی كه لبنان را قوی و از آن در برابر تروریسم اسرائیل و تفكیری ها محافظت كرد و جلوی هرگونه فتنه داخلی را گرفت.
وی افزود: 12 سال ما این توافق را در میان لبنانی ها استوار ساختیم تا هیچ كس نتواند آن را از بین ببرد و هرگز نخواهد توانست.
باسیل ابراز امیدواری كرد كه به این توافق در مسیر ساخت دولت قوی و عادل تكیه شود.
دوازده سال پیش و در پی تنش های سیاسی پس از ترور «رفیق الحریری» نخست وزیر پیشین لبنان، «سیدحسن نصرالله» دبیركل حزب الله و «میشل عون» رهبر وقت حزب جریان ملی آزاد در كلیسای مار مخایل توافقنامه اتحاد بین این دو حزب را امضا كردند.
شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیركل حزب الله لبنان نیز روز سه شنبه در سخنانی گفت: توافق مار مخایل امروز محكم تر از زمانی است كه شكل گرفت.
وی افزود: در سال های گذشته بر روی آسیب رساندن به این توافق به شیوه های مختلف حساب های زیادی باز شد اما خدا را شكر كه روز به روز این توافق محكم تر شد.
معاون دبیركل حزب الله ادامه داد: هركس به دنبال از بین بردن این گونه توافق ها و روابط بین همپیمانان ماست متوهم است. این ائتلاف های سیاسی و اخلاقی بر اساس منافع زودگذر بنیان گذاشته نشده بلكه اساس آن بر آینده است و ما به همه آنچه مرتبط به این آینده است پایبند هستیم.
دیروز همچنین حزب الله با صدور بیانیه ای ضمن اعلام پایبندی به توافق مار مخایل بر اهمیت پاسداری از این توافق برای مواجهه با قدرت های خارجی كه بر اساس تاكید این حزب هنوز به دنبال ضربه زدن به لبنان هستند، تاكید كرد.
توافق مار مخایل را می توان نمادی از وحدت مسیحیان و مسلمانان در جامعه چند صدایی لبنان دانست. در حقیقت این توافق نشان داد كه مسیحیان و مسلمانان نه تنها می توانند همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند بلكه چند سطح بالاتر حتی می توانند وارد اتحادی استراتژیك شوند.
وحدت ملی برای جامعه رنگارنگ لبنان نیازی حیاتی است و می تواند انسجام آن را در برابر دشمنانش افزایش دهد.
در یك دهه اخیر لبنان دست كم با سه تهدید عمده روبرو بوده كه اتحاد دو حزب عمده شیعی و مسیحی نقش مهمی در حفظ انسجام در برابر این تهدیدات داشته است. حمله رژیم صهیونیستی در سال 2006 به لبنان، یورش گروه های تروریستی تكفیری به لبنان پس از بحران سوریه و خلا سیاسی دو سال و اندی به دلیل فقدان رئیس جمهوری از جمله مهمترین تهدیداتی بوده كه در هر سه مورد آن اتحاد حزب الله و جریان ملی آزاد در غلبه بر آنها تاثیرگذار بوده است.
درونمایه پیمان این حزب را می توان وحدت خواهی و استقلال طلبی آن دانست. تاكید رهبران دو حزب بر انسجام این اتحاد بویژه در آستانه انتخابات پارلمانی نقش مهمی در تعیین آرایش سیاسی لبنان در ماه های پیش رو دارد.
خاورم**2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی