دراين مطلب آمده است: هنگامي كه غذا مي خوريم، همواره تمام مواد مغذي موجود در مواد غذايي را دريافت نمي كنيم. زنجبيل به تنظيم گوارش و سوخت و ساز غذا كمك مي كند و از اين رو يك افزودني خوب به رژيم غذايي براي جذب هرچه بيشتر مواد مغذي محسوب مي شود.
بيش از 115 تركيب شيميايي مختلف در ريشه زنجبيل وجود دارند و بر همين اساس اين گياه دارويي فوايد مختلفي را براي بدن انسان ارائه مي كند.
سلامت عصر ايران به نقل از 'ليو لاو فروت'، زنجبيل يكي از پر استفادهترين گياهان دارويي حال حاضر در جهان است. از نظر فني زنجبيل يك ريزوم (زمين ساقه) است.
قدمت استفاده از زنجبيل در كشورهايي مانند چين و هند به بيش از 4,700 سال پيش باز مي گردد كه به عنوان درماني براي بيماري هاي مختلف كاربرد داشته است. در زمان روم باستان، زنجبيل به لطف ويژگي هاي دارويي خود يك دارايي با ارزش بوده است.
مبارزه با سرطان
اگر كنجكاويد بدانيد چگونه با عوامل سرطانزا در بدن خود مقابله كنيد، مصرف زنجبيل را مد نظر قرار دهيد. چندين مطالعه نشان داده اند كه زنجبيل در مبارزه با سرطان هاي ريه، پروستات، تخمدان، روده بزرگ، پستان، پوست و لوزالمعده موثر عمل مي كند. جينجرول، تركيب فعال موجود در زنجبيل، يك عنصر ضد التهاب و ضد باكتري محسوب مي شود كه اثرات عوامل محرك رشد سلول هاي سرطاني را مهار مي كند.
بهبود سلامت قلب
زنجبيل گزينه اي عالي براي محافظت از سلامت قلب است. تركيب فعال موجود در زنجبيل به آرامش رگ هاي خوني، تحريك جريان خون و تسكين درد كمك مي كند. همچنين، جينجرول يك عامل ضد التهاب محسوب مي شود، از اين رو به مبارزه با بيماري قلبي كمك مي كند.
همچنين، زنجبيل به كاهش سطوح كلسترول كمك مي كند. طي يك مطالعه شركت كنندگاني كه تنها سه گرم پودر زنجبيل در روز دريافت كرده بودند، كاهش چشمگير در بيشتر نشانگرهاي كلسترول را نشان دادند.
محافظت در برابر بيماري آلزايمر
استرس اكسيداتيو و التهاب مزمن، دو فرآيندي هستند كه پيري را سرعت مي بخشند. آنها عوامل كليدي ابتلا به بيماري آلزايمر و زوال شناختي مرتبط با افزايش سن هستند.
نتايج يك مطالعه نشان داد كه عصاره زنجبيل در بهبود زمان واكنش و پردازش خاطرات در گروه آزمايش متشكل از 60 زن ميانسال موثر بوده است.
مطالعه اي ديگر نيز نشان داد كه زنجبيل مي تواند آهنگ نابودي سلول هاي مغز را كند سازد كه يكي از ويژگي هاي كليدي افراد مبتلا به بيماري آلزايمر است. افزون بر اين، برخي مطالعات حيواني نشان داده اند كه آنتي اكسيدان ها و تركيبات فنلي ديگر موجود در زنجبيل مي توانند با واكنش هاي التهابي كه در مغز رخ مي دهند، مقابله كنند.
كمك به گوارش
زنجبيل يك جايگزين طبيعي خوب براي ضد اسيدها محسوب مي شود. اين گياه دارويي داراي آثار محافظت از گوارش است و بر همين اساس از شل شدن قسمت پاييني اسفنكتر مري پيشگيري مي كند و از بازگشت اسيد به مري جلوگيري مي كند.
زنجبيل در درمان سندرم روده تحريك پذير (IBS) نيز فوق العاده عمل مي كند. نتايج يك مطالعه كه در نشريه Journal of the Medical Association of Thailand منتشر شد، نشان داد كه زنجبيل مي تواند به آرامش روده طي مرحله شعلهور شدن بيماري كمك كند.
زنجبيل براي افراد مبتلا به نفخ، يبوست و آنهايي كه از ديگر اختلالات گوارشي رنج مي برند نيز مفيد است. اين ماده غذايي عضلات ديواره داخلي روده را آرام كرده و به حركت روانتر غذا در كل دستگاه گوارش كمك مي كند.
كمك به كاهش وزن
زنجبيل يكي از مواد تشكيل دهنده در بسياري از مكمل هاي چربي سوز است. اين ماده غذايي نه تنها سوخت و ساز را تسريع مي كند، بلكه پژوهش ها نشان داده اند كه مصرف زنجبيل به همراه غذاهاي ديگر اثر گرمائي آنها را افزايش مي دهد، از اين رو كالري بيشتري سوزانده مي شود.
همچنين، زنجبيل به احساس سيري براي مدت زماني طولانيتر كمك مي كند و از اين رو در كاهش كالري هاي دريافتي طي روز نقش دارد. افزون بر اين، زنجبيل مي تواند به زير كنترل داشتن سطوح گلوكز خون نيز كمك كند. زماني كه در تلاش براي كاهش وزن هستيد، اين شرايط اهميت دارد زيرا سطوح متعادل قند خون به تنظيم هورمون ها، تحريك بدن به سوزاندن ذخيره چربي، و افزايش سوخت و ساز كمك مي كند، كه همه آنها در كاهش وزن موثر هستند.
پاكسازي سيستم لنفاوي
همان گونه كه زنجبيل در افزايش گرماي بدن موثر است، اين محصول مي تواند به تجزيه سموم انباشته شده در اندام ها و همچنين سيستم گردش خون نيز كمك كند. با باز شدن كانال هاي لنفاوي و انجام پاكسازي، زنجبيل از تجمع سمومي كه مي توانند ما را مستعد ابتلا به عفونت ها، به ويژه در دستگاه تنفسي، سازند، پيشگيري مي كند.
فوايد ضد التهابي
زنجبيل به واسطه فوايد ضد التهابي خود شناخته شده است. جينجرول، ماده فعال موجود در زنجبيل، بر گيرنده هاي وانيلوئيد تاثيرگذار است، كه در پايانه هاي عصب حسي قرار دارند. پژوهشگران دريافتند كه زنجبيل به صورت مستقيم بر مسيرهاي درد اثرگذار است و همچنين التهاب كه خود موجب شكل گيري درد مي شود را كاهش مي دهد.
ويژگي هاي ضد التهابي زنجبيل براي افرادي كه از درد آرتريت رنج مي برند نيز مفيد است. افزون بر اين، نتايج يك مطالعه موثر بودن اين گياه دارويي در كاهش درد ناشي از قاعدگي يا گرفتگي هاي عضلاني قاعدگي را نشان داد.
كمك به بهبودي ديابت
جنجرول ها به بهبودي ديابت و ارتقا حساسيت به انسولين كمك مي كنند. طي مطالعه اي كه در سال 2015 با حضور 41 شركت كننده مبتلا به ديابت نوع 2 انجام شد، مصرف دو گرم پودر زنجبيل در روز به كاهش 12 درصدي قند خون ناشتا در ميان آنها منجر شد.
مصرف زنجبيل نه تنها به بهبودي ديابت كمك مي كند، بلكه در محافظت و درمان عوارض جانبي ناشي از ابتلا به ديابت، مانند رتينوپاتي ديابتي، نيز موثر است.
تقويت جذب مواد مغذي
هنگامي كه غذا مي خوريم، همواره تمام مواد مغذي موجود در مواد غذايي را دريافت نمي كنيم. زنجبيل به تنظيم گوارش و سوخت و ساز غذا كمك مي كند و از اين رو يك افزودني خوب به رژيم غذايي براي جذب هرچه بيشتر مواد مغذي محسوب مي شود.
خلاص شدن از مخاط اضافه
زنجبيل به كاهش مخاط اضافه در بدن، به ويژه در دستگاه تنفسي، كمك مي كند. زنجبيل مي تواند به كاهش توليد خلط در بدن كمك كند كه ممكن است پس از ابتلا به يك عفونت، يا مصرف غذاهايي كه محرك التهاب در بدن هستند، بر جاي مانده باشد.
تركيب فعال موجود در زنجبيل كه بيشترين كمك را به كاهش مخاط در بدن مي كند، اُلئورزين نام دارد. اين تركيبات گردش خون را تحريك كرده و به تخليه مخاط اضافه از ريه ها كمك مي كنند.
افزون بر اين، زنجبيل به بهبودي بيماري حركت، بيماري صبحگاهي، سرمازدگي، تنفس، تقويت سيستم ايمني، محافظت در برابر پرتوهاي هسته اي و تسكين خستگي عضلات كمك مي كند.
8006**3213 دريافت كننده: نرگس تيموري **انتشاردهنده: اكبر نوري
![10دليل علمي براي مصرف روزانه زنجبيل 10دليل علمي براي مصرف روزانه زنجبيل](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13961119/82824979/N82824979-72165719.jpg)
پايگاه خبري تحليلي زاهدان پيگير روز پنجشنبه مطلبي با عنوان «10دليل علمي براي مصرف روزانه زنجبيل» منتشر كرده است.