به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، شارژ مالشی زمانی ایجاد می شود كه مواد خاصی پس از تماس با مواد دیگر دارای بار الكتریكی میشوند. بخش عمده الكتریسیته ساكن كه در طول روز با آن برخورد داریم، حاصل شارژ مالشی است.
محققان تاكنون نانوژنراتورهای متعددی را معرفی كردهاند كه قابلیت ایجاد شارژ مالشی را دارند. اما ساخت اغلب آنها بسیار دشوار بوده و مستلزم فرآیند لیتوگرافی پیچیده است یا مقرون به صرفه نیست.
اكنون محققان ژنراتوری را ساختند كه به سادگی و با هزینه پایین میتوان آن را تولید كرد. این ژنراتور كه tab نام دارد، از دو لایه نازك طلا ساخته شده كه در بین آنها لایهای از یك پلیمر مبتنی بر سیلیكون موسوم به پلی دی متیل سیلوكسان قرا دارد.
هنگامی كه برای مثال در اثر خم كردن انگشت به tab نیرو وارد میشود یك لایه طلایی كشیده شده و پس از رها شدن، دچار چین خوردگی میشود. تكرار این چرخه موجب انتقال الكترونها بین لایههای طلا و ایجاد جریان الكتریكی میشود. هرچه میزان اصطكاك بیشتر باشد، توان بیشتری نیز تولید میشود. در این تحقیقات یك تكه كوچك tab به طول 5.1 و عرض 1 سانتیمتر مورد آزمایش قرار گرفت و حداكثر ولتاژ 124 ولت، حداكثر جریان 10 میكروآمپر و حداكثر توان 0.22 میلیوات در هر سانتیمتر مربع از آن به دست آمد. این ژنراتور توانست 48 لامپ LED قرمز را به صورت همزمان روشن كند.
اكنون محققان در تلاشند تا علاوه بر بهبود این فناوری یك باتری قابل حمل نیز طراحی كنند كه بتواند انرژی تولید شده توسط ژنراتور را ذخیره كند. محققان امیدوارند این سیستم بتواند به عنوان منبعی برای تجهیزات الكترونیكی قابل حمل مورد استفاده قرار گیرد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nano Energy منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه بوفالو با همكاری محققان آكادمی علوم چین ژنراتوری ساختند كه قادر است با استفاده از پدیده شارژ مالشی، توان الكتریكی موردنیاز گجتها را تامین كند.