امجد باقري، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: فرد مصدوم در بيان اين رويداد دچار تناقض گويي هايي شده است كه با حقيقت ماجرا چندان سنخيتي ندارد و تاكنون هيچ نشانه اي مبني بر حمله پلنگ به مرد روستايي توسط عوامل محيط زيست طارم و زنجان يافت نشده است.
وي اظهاركرد: در پايش هاي صورت گرفته فقط يك قطره خون بر روي تخته سنگ هاي اطراف محل درگيري، مشاهده شده است در حاليكه دست چپ مصدوم، دچار خونريزي شديد شده بود كه در اين صورت بايد در چند قدمي محل حادثه آثاري از خون بر روي زمين باقي مي ماند.
باقري، افزود: اين مرد 49 ساله در تحقيقات مقدماتي مدعي بود كه به منظور طبيعتگردي و با دست خالي به اين منطقه رفته و مورد هجوم پلنگ قرار گرفته است اما در مصاحبه با خبرنگار يكي از رسانه هاي گروهي زنجان اعلام كرده كه به منظور چوپاني گله گوسفندان خود به منطقه برده بود كه آنها را در نقطه اي امن رها كرده و به اين محل رفته است.
مدير روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست استان زنجان گفت: وي در اين گفت و گو اعلام كرده است كه هنگام درگيري با اين حيوان وحشي و درنده سلاح شكاري به همراه داشته است و هرچند مي توانسته پلنگ مهاجم را هدف گلوله قرار دهد اما به خاطر ترس از آسيب به جانور، اينكار را نكرده كه اگر اين ادعا درست باشد در اين صورت اين عمل نامبرده شايسته تقدير است.
باقري با بيان اينكه همراه داشتن سلاح شكاري به معني آماده شدن براي شكار است و حمل سلاح نيز جرم تلقي مي شود، ادامه داد: با اين وجود به نظر ميرسد كه اين فرد آسيب ديده به قصد شكار به اين منطقه رفته است و به احتمال زياد فرد يا افراد ديگري نيز با او همراه بوده اند و براساس تحقيقات صورت گرفته نيز، چراي دام در كار نبوده است.
وي افزود: شكي نيست كه محل زخم ها، جاي پنجه و چنگ حيوان است اما براي اثبات اينكه اين حيوان مهاجم پلنگ بوده است يا نه، بايد به دنبال كشف آثار و علايم برجاي مانده از اين حيوان بود.
باقري ادامه داد: حال عمومي مصدوم رضايتبخش است اما به منظور مداوا و درمان كامل، در بيمارستان آيت الله موسوي بستري است و عوامل حفاظت محيط زيست، آرزوي بهبود سريع و سلامتي ايشان را دارند.
باقري از عموم مرم خواست به تنهايي به طبيعت به ويژه مناطق صخره اي و دربندها نروند چراكه احتمال خطر وجود دارد و به حتم رفتن به قلمرو حيات وحش ريسك بسيار بالايي است.
به گزارش ايرنا، اين مرد مصدوم كه از اهالي روستاي تشوير شهرستان طارم از توابع اين استان است مدعي شده در دربند تشوير نزديك به ارتفاعات روستاهاي 'لهنه و زرده' مورد حمله يك قلاده پلنگ قرار گرفته و از ناحيه پيشاني و دست چپ مصدوم شده است.
اين حادثه حوالي ظهر جمعه /20 بهمن جاري/ اتفاق افتاد و هرچند اين مرد روستايي جان سالم به در برده اما هنوز ادعاي وي براي محيط زيست محرز نيست و كارشناسان اين اداره كل براي تحقيق و بررسي دقيق چگونگي اين رخداد و براي يافتن نشانه هايي از وجود پلنگ، همچنان در منطقه هستند.
منطقه شكار ممنوع خرمنه سر طارم و منطقه حفاظت شده سرخ آباد و بخشي از ارتفاعات كوهستاني بين زنجان و طارم، زيستگاه اصلي اين گونه جانوري زيبا و شاخص است.
طي سالهاي 93 و 94 به ترتيب 2 و 3 قلاده پلنگ در منطقه شكار ممنوع خرمنه سر از سوي محيط بانان مشاهده و از طريق دوربين فيلمبرداري مستندسازي شد و سال 94 نيز لاشه يك قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده سرخ آباد زنجان يافت شد.
شكار هر قلاده پلنگ مبلغ 80 ميليون تومان جريمه دارد.
6084/6085
خبرنگار: پرويز غفاري ** انتشار دهنده: رويا رفيعي
حمله پلنگ به انسان در دربند تشوير براي محيط زيست زنجان محرز نيست
۲۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۵۲
کد خبر:
82829275
زنجان - ايرنا - مدير روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست استان زنجان گفت: هيچ ردي از حمله پلنگ به انسان در دربند تشوير طارم مشاهده نشده است و محيط بانان و كارشناسان اين اداره كل با دقت تمام در پي يافتن آثار و علايم جا مانده از حمله پلنگ به دامدار طارمي هستند.