در اين يادداشت آمده است:
23 بهمن هر سال مي گذرد ولي بسياري نمي دانند كه در اين روز در سال 65 در زمين چمني كه عده اي فوتباليست در آن در حال ورزش كردن بودند توسط هواپيماهاي دشمن بعثي بمباران شده و تلخ ترين روز فوتبال كشور رقم مي خورد.
بار ديگر 23 بهمن، سالروز وقوع تلخ ترين حادثه براي ورزش ايران فرا رسيد، روزي كه به مناسبت هفتمين سال فجر انقلاب اسلامي و براي ايجاد فضاي نشاط و شادابي در بين مردم استان ايلام، تيم هاي فوتبال منتخب چوار و منتخب جوانان استان ايلام در ساعت 16 آغازگر يك مسابقه بود كه هواپيماهاي دشمن بعثي اين بازي را نيمه تمام مي گذارند.
هنوز سئوالات بسياري در ذهن ها نقش بسته است كه چرا تاكنون يك مسابقه مهم براي اين شهداي والامقام برگزار نشده است؟ چرا مصدوميت يك بازيكن معمولي، اين همه مورد توجه رسانه ها قرار مي گيرد، ولي تكه تكه شدن دهها فوتباليست و تماشاگر فوتبال در سال 65 به راحتي فراموش مي شود؟
شهداي فوتباليست روستاي چوار حكايت غريبي دارند كه يادآور ظلم و تجاوز متجاوزان بعثي به ميهن اسلامي مان است.
حكايت روزهايي كه جوانان دهه 50 و 60 اين مملكت در زير بمباران دشمن بعثي هم دست از تلاش و تكاپو و ورزش بر نمي داشتند و با همان مقاومت ها و مردانگي ها بود كه دشمن تا بن دندان مسلح از پاي در آمد و امروز آرامش و امنيتي كه بر اين آب و خاك حاكم است بدون شك ماحصل آن روزهاي حماسه و دفاع است.
در اين رخداد 15 ورزشكار و تماشاچي به شهادت رسيدند اما اين رويداد در تاريخ ورزش كشور فراموش شد به نحوي كه بسياري به تازگي از وقوع چنين حادثه اي در آن زمان آگاه شدند.
در طول ساليان پس از جنگ تحميلي، به رغم اينكه استان دلاورپرور ايلام آماج حملات مستقيم دشمن قرار داشت و تمام مردم اين استان از پير و جوان و زن و مرد، هر كدام به نوعي از آب و خاك كشورمان دفاع مي كردند، درصد ناچيزي از رنج ها و رشادت هاي مردمان اين سرزمين از رسانه ها منعكس شده است.
كساني كه در 23 بهمن سال 65، در زمين فوتبال چوار و در حال بازي فوتبال به شهادت رسيدند، همگي از انسانهاي مومن و فداكار منطقه بودند و عليرغم بمباران هاي متعدد رژيم بعث عراق، مردانه ايستادگي كردند و در كنار دفاع از وطن، ورزش و به ويژه فوتبال را براي ايجاد روحيه در بين مردم جنگ زده استان انتخاب كردند.
اين واقعه فقط در حد يك يادواره كوچك آن هم در سكوت كامل خبري به خصوص در رسانه ملي برگزار مي شود كه جاي سئوال دارد كه چرا اين واقعه مهم جايي در مناسبت هاي كشور ندارد. مسئولان كشوري به خصوص مسئولان ارشد ورزش وقت براي بهره برداري از پروژه هاي ورزشي استانهاي ديگر دارند اما براي چنين واقعه مهمي وقت ندارد.
اين روز تلخ كه در نقطه محرومي و گمنامي مثل ايلام رقم زده شد، هنوز در كشور جايي پيدا نكرده است و هر سال براي پاسداشت اين عزيزان مراسم ساده اي برگزار مي شود. شرح رويداد نيمه اول اين مسابقه با پيروزي 2 بر1 تيم جوانان استان به پايان رسيد. در بين دو نيمه شهيد حسين هزاوه مربي و بازيكن تيم منتخب چوار به بازيكنان گفت “فرض كنيد در خط مقدم جبهه هستيد.
با شجاعت و شهامت بجنگيد” گويي مي دانست واقعه اي عظيم در راه است. در حالي كه حدود 10 دقيقه از نيمه دوم گذشته بود، هواپيماهاي بي رحم دشمن بعثي با انواع و اقسام بمب ها، زمين فوتبال را تبديل به خط مقدم واقعي كردند. شهيد هزاوه كه خودش يك پاسدار بود، لحظاتي قبل از بمباران سعي كرد با فرياد هاي خود همه را روي زمين بخواباند.
تعدادي از بازيكنان بر روي زمين خوابيدند و در حالي كه شهيد هزاوه سعي مي كرد بقيه بازيكنان را نيز مطلع كند، به سمت فرزند پنج، شش ساله خود رفت و او را به بغل گرفت تا از بمباران در امان بماند. شايد شهيد هزاوه مي خواست اين فرزند عزيزش را حفظ كند تا سالها بعد، اين واقعه را به نسل هاي فعلي منتقل كند.
در اين روز خونين يونس تلوكي، مجتبي ناصري، علي نجات كرمي، علي عباسي، محمد كمالوندي، جهانگير كاوه، عبدالرزاق مهديه، صيد محمد زارعي ، حسين هزاوه( بازيكنان فوتبال)، حميدرضا رضايتي ( داور مسابقه)، مراد آذرخش، خليل مظفري، سجاد مظفري، محمدجواد مظفري، امجد حيدري(تماشاگران مسابقه) به شهادت رسيدند و علي قيطاس ، رحمت محمود ، الياس گهرسودي، گل مرادفاضلي، فرمان فولادوند و سلمان كرد( بازيكنان فوتبال) به افتخار شهادت نائل شدند.
هيچكس از دلاور مرداني نگفت كه با وجود مانور هواپيماي دشمن بعثي، زمين فوتبال را ترك نكردند تا به مردمان ايلام بگويند: بايستيد و عرصه را خالي نكنيد. در شرايطي كه مردم سرزمين ايلام، بر اثر از دست دادن عزيزانشان غم هاي روزگار را به دوش مي كشيدند، عده اي از جوانان برومند استان ايلام با انجام مسابقه فوتبال، روحيه شادي و نشاط را به مردم شهيد پرور استان ايلام تزريق مي كردند تا همچون كبيركوه در برابر ظلم و ستم صداميان ايستادگي كنند و از شرف و ناموس ايران اسلامي دفاع كنند.
ثبت واقعه تأسف بار زمين فوتبال چوار در تقويم ملي به عنوان روز ورزش و شهادت حداقل اداي دين به شهداي گرانقدر و مردم استان و كشور است.
منبع: ايلام پويا
6032/6034انتشار دهنده : شهريار حيدري فر
سايت خبري تحليلي ايلام پويا روز شنبه 23 بهمن 96 در يادداشتي با عنوان تلخ ترين روز فوتبال كشور/ يادي از شهداي زمين فوتبال چوار به بررسي حادثه حمله هوايي رژيم بعثي به زمين فوتبال چوار در سال 65 و مطرح نشدن اين حادثه در سطح ملي پرداخته است.