سيد عباس عراقچي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا در خصوص ارزيابي خود از كنفرانس يوروماني كه هفته گذشته در پاريس برگزار شد، گفت: اين كنفرانس توسط موسسه يوروماني كه يك موسسه معتبر تحقيقاتي مالي و بانكي در اروپاست در رابطه با فرصت هاي اقتصادي در ايران، ظرفيتها و موانعي پيش رو و راههاي مقابله با آن بخصوص در سايه گشايش هايي كه بعد از برجام ايجاد شده، برگزار شد.
وي با بيان اينكه اين كنفرانس بعد از كنفرانس لندن دومين كنفرانس در نوع خود بود، افزود: نفس برگزاري اين همايش با مشاركت تعداد بسيار زيادي از شركت ها، بانكها و كمپاني هاي اروپايي آن هم در زماني كه ترامپ براي فشار بر ايران و از بين بردن برجام تهديدات مختلف انجام مي دهد، نشان دهنده آن است كه انگيزه وعلاقه بسيار زيادي درجامعه بين الملل و جامعه اروپايي براي همكاري با ايران در حوزه هاي مختلف اقتصادي وجود دارد.
رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام اظهار داشت: اين ها استقبال نشان مي دهد جامعه بين المللي اهميت تعامل با ايران را درك مي كند بخصوص كه در چند هفته اخير شاهد بوديم انگيزه ها براي همكاري با ايران حتي از برگزاري همايش و كنفرانس هم فراتر رفته است به طوري كه بسياري از مهمترين قراردادهاي تامين مالي و يا ارائه تسهيلات مالي به ايران توسط ايتاليا،فرانسه و كشورهاي اروپايي در چند هفته اخير و در حالي كه فشارهار ترامپ در اوج خود بود، محقق شده است.
** تلاش هاي ترامپ به انزواي آمريكا منجر شده است
معاون وزير امور خارجه اضافه كرد:البته سه ماه آينده پرچالشي خواهيم داشت و فشارهاي آمريكا ادامه خواهد داشت.اين نشان دهنده حقانيت جمهوري اسلامي است و اينكه ما به اصول، آرمانها و ارزش هاي خودمان پايبند هستيم و هيچ چيزي نمي تواند ما را از آن منحرف كند.
وي تصريح كرد:طبيعي است مقابله با نظام سلطه ،عكس العملهاي خاص در پي خواهد داشت اما فكر مي كنم موقعيت بين المللي ما موقعيت بسيار مناسبي هست و جمهوري اسلامي توانسته به نحوي در عرصه بين المللي رفتار بكند كه تلاش هاي ترامپ براي انزواي جمهوري اسلامي اتفاقا منجر به انزواي آمريكا شده است.
عراقچي با اشاره به ناكامي هاي آمريكا در ماههاي اخير افزود: تاكنون چندين بار آمريكا به شوراي امنيت مراجعه كرده يا براي اينكه آزمايشات موشكي ايران را محكوم كند ناكام مانده است.
به گفته معاون وزير امور خارجه ' آخرين بار به خاطر- از ديد آنها - آشوب ها در ايران و برخورد با آشوبگران تلاش كردند محكوميتي عليه ايران بگيرند اما جلسه دقيقا در خلاف نظر آنها پيش رفت به طوري كه همه كشورها نه تنها قبول نكردند شوراي امنيت محل مناسبي براي دخالت در امر داخلي ايران نيست برعكس جلسه به جلسه حمايت از برجام و درخواست از آمريكا براي عمل به تعهد خود به برجام تبديل شد و اين آمريكا بود كه منزوي شد'.
رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام تصريح كرد: جمهوري اسلامي در اوج اقتدار منطقه اي بين المللي قرار دارد در عرصه هاي مختلف منطقه اي بين المللي با قوت و قدرت ظاهر مي شود . كنفرانس يوروماني هم شاهد ديگري بود براي اينكه اين آمريكا است كه بيشتر منزوي شده تا ايران.
** 12 ميليارد دلار خطوط اعتباري عملياتي شده است
وي در پاسخ به اين سوال كه تاكنون چه ميزان خطوط اعتباري و تسهيلات براي گسترش تعاملات تجاري با ايران اختصاص يافته است، گفت:بعد از اجرايي شدن برجام تا كنون بيش از 80 ميليارد دلار پيشنهاد خطوط اعتباري توسط كشورهاي مختلف داشتيم كه از اين ميزان رقمي حدود 30 ميليارد دلار به مرحله امضاي قرارداد رسيده است كه نحوه استفاده از خطوط را مشخص مي كند.
عراقچي قرارداد هشت ميليارد دلاري با كره جنوبي، قرارداد يك ميليارد دلاري با اتريش را از جمله قراردادهاي اعتباري براي افزايش تعاملات تجاري ايران ذكر كرد و گفت: علاوه بر اين قراردادهاي ديگر با ايتاليا و فرانسه داشتيم و حتي با چين و روسيه قرارداد خطوط اعتباري نامحدود داريم.
معاون وزير امور خارجه اضافه كرد:حدود 12 ميليارد دلار از اين خطوط اعتباري عملياتي شده است و در پروژه هاي مختلفي كه معرفي كرديم استفاده مي شود. يك نمونه از اين قراردادها بيمارستان هسته اي است كه با تكنولوژي اتريشي ساخته مي شود و تامين مالي آن هم بر عهده اوبربانك اتريش است.
وي اظهار داشت: چنين وام هايي و نفس احداث و راه اندازي بيمارستان هسته اي از خطوط قرمز قبل از برجام بود . اينها گشايش هايي است كه در اثر برجام ايجاد شده و ما در اين مسير پيش خواهيم رفت.
معاون سياسي وزير امور خارجه گفت:همه اينها زماني اتفاق مي افتد كه فشارهاي آمريكا به حداكثر خود رسيده است و اين نشان دهنده مقبوليت جمهوري اسلامي در عرصه بين المللي و انگيزه بسيار بالاي جامعه بين المللي براي حفظ دستاوردي است كه تحت عنوان برجام براي جامعه بين الملل ، ايران و براي بقيه كشورها به دست آمده است.
به گزارش ايرنا، كنفرانس يورو ماني هفته گذشته با حضور جمعي از مقامات بانكي و معاون سياسي وزارت امور خارجه در پاريس برگزار شد.
سيام**2021**
خبرنگار: داود مرادپور
انتشار: كتايون لامع زاده
عراقچي در گفت و گو با ايرنا؛
12 ميليارد دلار خطوط اعتباري از زمان اجراي برجام عملياتي شده است
۲۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۰۰
کد خبر:
82831751
تهران - ايرنا - معاون سياسي وزير امور خارجه با تاكيد براينكه جامعه بين الملل اهميت تعامل با ايران را درك مي كند گفت حدود 30 ميليارد دلار خطوط اعتباري بعد از اجراي برجام به مرحله امضاي قرارداد رسيده كه از اين ميزان حدود 12 ميليارد دلار عملياتي شده است.