مجيد عباسپور روز چهارشنبه در حاشيه جلسه هم انديشي هيات تيراندازي با كمان آذربايجان غربي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كشورهاي عراق، افغانستان، گرجستان، ارمنستان، تركيه، بنگلادش، مجارستان، آذربايجان، كره جنوبي و تايلند و همچنين سه تيم داخلي به عنوان تيم ملي ايران براي حضور در اين رقابت ها اعلام آمادگي كردند.
وي ادامه داد: با هماهنگي فدراسيون جهاني قصد داريم جام صلح و دوستي ارس را در تقويم جهاي ثبت كنيم تا هر سال ميزبان اين رقابت ها باشيم.
وي اظهار كرد: كمان سنتي رشته اي است كه ورزشكار با كمترين هزينه مي تواند امكانات مورد نياز را تهيه و با لباس محلي منطقه خود در مسابقات شركت كند.
وي با اشاره به اهميت استعداد يابي در اين رشته گفت: بايد استعداديابي را از مدارس آغاز كنيم و بتوانيم ورزشكاران قدرتمندي را شناسايي و تربيت كنيم.
رئيس كميته كمان سنتي فدراسيون تيراندازي با كمان ادامه داد: بيش از 2 هزار كماندار در رشته كمان سنتي در كشور فعاليت مي كنند و تقريبا تمام استان ها از فضاي روباز و مناسب براي تمرين برخوردارند.
عباسپور اظهار كرد: آذربايجان غربي يكي از استان هاي قدرتمند در رشته ورزشي تيراندازي با كمان است و وجود بهرام تيمورزاده به عنوان عضو تيم ملي و الهام غفاري قره باغ به عنوان مربي و بازيكن تيم ملي گواه بر اين ادعاست.
وي ادامه داد: بايد ورزشكاران استاني را حمايت كنيم اين برنامه ها با هماهنگي و همكاري سازمان فرهنگي و ورزشي شهرداري امكان پذير است.
عباسپور گفت: فدراسيون و كميته كمان سنتي آمادگي دارد تا براي كارگاه هاي آموزشي كه در استان ها برگزار مي شود استادان را بدون دريافت هزينه اي در اختيار هيات استاني قرار دهد و اگر هيات استاني آمادگي داشته باشد ميزباني مسابقات قهرماني كشور، مسابقات بين المللي و اردوهاي تيم ملي را به اين استان ها اعطا كند.
سرپرست هيات تيراندازي با كمان آذربايجان غربي نيز در اين جلسه گفت: هيات تمام تلاش خود را براي ترويج و گسترش اين رشته ورزشي در جامعه انجام مي دهد و از برنامه هاي فدراسيون و هيات استقبال مي كند.
پيمان رضايي ادامه داد: بايد بتوانيم با امكانات موجود استعدادهاي بالاتري را در استان شناسايي و تربيت كنيم تا با برنامه ريزي هاي بلند مدت به اهداف خود برسيم.
به گزارش ايرنا الهام غفاري قره باغ نماينده آذربايجان غربي به عنوان مربي بانوان در اين رقابت ها حضور خواهد داشت.
آذربايجان غربي از استان هاي فعال در رشته تيراندازي با كمان به شمار مي رود، كمانداران اين استان در سال 1395 توانستند يك مدال نقره در مسابقات بين المللي و 9 مدال رنگارنگ رقابت هاي كشوري را كسب كنند.
تيراندازي با كمان ورزشي كم خطر و سرگرم كننده براي همه سنين به شمار مي رود و باعث افزايش تمركز و مهارت تعيين هدف مي شود؛ اين رشته از ورزش هاي توصيه شده پيامبر اسلام (ص) است.
تمرين هاي بدني كافي در جهت كسب حالت هاي خوب بدني امري ضروري براي ورزشكاران اين رشته ورزشي است و اگر فرد از لحاظ بدني فعال نباشد، نمي تواند از كمان خود انتظار داشته باشد كه در تمام طول مسابقه در دست هايش محكم و بدون لرزش باقي بماند.
فعاليت در رشته ورزشي تيرندازي با كمان با 2 نوع سلاح ' ريكرو' و ' كامپوند' در سطح جهان متداول است؛ شكل ساده، ابتدائي و سنتي كمان را ريكرو مي نامند كه از قديم مورد استفاده قرار مي گرفت و همچنان در ورزش تير و كمان كاربرد دارد و در تمرين ها و مسابقات ورزشي از آن استفاده مي شود. كامپوند نيز نوع پيشرفته كمان است كه به وسيله ادوات مكانيكي مجهز شده است.
8135/ 3072/3093/** خبرنگار: شهين بيدادرس**تنظيم: پيمان پاكزاد ** انتشار: عليرضا فولادي
آمادگي 10 كشور براي شركت در رقابت هاي جام ' صلح و دوستي ' ارس جلفا
۲۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۸:۱۱
کد خبر:
82832209
اروميه- ايرنا- رئيس كميته كمان سنتي فدراسيون تيراندازي با كمان گفت: جام ' صلح و دوستي ' ارس به عنوان نخستين دوره رقابت هاي كمان سنتي از 15 تا 17 اسفند امسال با حضور 10 كشور خارجي در جلفا برگزار مي شود.