محمد مهدی فرقانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: اساسا تحولاتی كه تكنولوژی بویژه در فضای رسانه های دیجیتال بوجود آورده، به حد زیادی نگاه به رسانه های مكتوب و حرفهایگرایی در روزنامهنگاری را تحتتأثیر قرار داده، بطوریكه خیلیها را از مراجعه به روزنامهها و خبرگزاریها به طور مستمر و پیوسته بینیاز كرده است.
وی گفت: با ظهور فضای جدید دیجیتالی هم اكنون نسل جوان خود را در فضای مجازی به وجود آمده تعریف كرده و تمام تلاش خود را در جهت هماهنگی و قرار گرفتن در این مسیر به كار می گیرد.
این مدرس دانشگاه در عین حال یادآور شد: با شرایط به وجود آمده نه تنها نسل جوان بلكه قشر بیشتری از جامعه نیز همگام با فضای فوق به دنبال مطالبات و نیز تولید محتوا یا بالعكس دریافت مطالب و اطلاعات از فضای مجازی هستند.
این پیشكسوت علوم ارتباطات و رسانه تاكید كرد: با توجه به گسترش شبكه های اجتماعی و دسترسی آسان مردم به آنها می توان گفت، مهمترین منبع یافتن اخبار همین شبكه ها محسوب می شوند، از این رو دیگر رسانه ها بویژه مكتوب و خبرگزاری ها باید با تولید محتوا و تحلیل و تفسیر درستی از مسائل روز بتوانند علاوه بر ادامه حیات در فضای رسانه ای، مخاطبان را به عنوان بزرگترین سرمایه خود حفظ كرده و هر روز بر تعداد آنها بیافزایند.
به گفته وی، شاید امروز بخشی از دلیل عدم اقبال از رسانه های مكتوب این باشد كه اینگونه رسانه ها آنگونه كه باید و شاید نتواسنته اند در عمل و تجربه اعتماد كافی و لازم را در رسانههای سنتی داشته باشند.
این مدرس روزنامه نگاری تصریح كرد: امروز رسانه های مكتوب و خبرگزاریها و.... نباید به شبكه های اجتماعی به عنوان یك رقیب بنگرند بلكه می توانند تعاملی دو طرفه در جهت نشر و اطلاع رسانی مطالب و اخبار داشته باشند.
فرقانی در ادامه به موضوع شهروند خبرنگار اشاره كرد و افزود: امروز هر فردی با داشتن یك گوشی تلفن همراه می تواند به عنوان یك خبرنگار شهروند محسوب شده و خود منبعی برای تولید و انتشار خبر و مطالب به شمار آید از این رو انتشار دیر هنگام و سانسور خبر در جوامع امروز خیل معنا ندارد.
رئیس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، مردم را به عنوان بهترین ارزیاب رسانه ها دانست و گفت: امروز افكار عمومی با توجه به كثرت رسانه ها به راحتی قادرند با مقایسه نوع و نحوه تولیدات منتشره در خروجی هر رسانه ای آنچه مطلوبشان است انتخاب كنند.
وی تاكید كرد: این حق مسلم هر فرد و شهروندی است كه بتواند به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد، از طرفی هم تكلیفی از سوی دولت برای سازمانها، نهادها و مراكز بخش دولتی و خصوصی است.
فرقانی افزود: سازمان ها و نهادها نباید اطلاعات را در بایگانی، آرشیو و دیگر مخازن درون سازمانی حبس كنند، بلكه در مواقع لزوم باید در اختیار همگان برای استفاده قرار دهند.
فراهنگ ** 1355 ** خبرنگار: علی اكبر قزوینیان * انتشار: امید غیاثوند
رئیس دانشكده ارتباطات علامه طباطبایی:
مراجعه به رسانه های مكتوب نباید فراموش شود
۲۸ بهمن ۱۳۹۶، ۸:۱۳
کد خبر:
82834165
تهران - ایرنا - رئیس دانشكده علوم ارتباطات علامه طباطبایی با اشاره به تحولات تكنولوژی و ایجاد فضای مجازی و ظهور شبكه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای اطلاع رسانی گفت: شاید این فضا خیلی ها را از مراجعه به روزنامه ها بی نیاز كرده باشد اما نباید رسانه های مكتوب به فراموشی سپرده شود.