۲۹ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۲۳
کد خبر: 82835698
T T
۰ نفر
رحمانی فضلی: هیچ كس به دنبال قلع و قمع كردن فضای مجازی نیست

تهران - ایرنا - وزیر كشور گفت: هیچ كس در نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال بستن و قلع و قمع كردن فضای مجازی نیست و همه بدنبال ساماندهی آن هستند تا از ظرفیت فضای مجازی بهترین استفاده شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز یكشنبه در نود و هفتمین جلسه شورای اجتماعی كشور افزود: در جلسه ای كه با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد تاكید ایشان بر ساماندهی فضای مجازی بود.
وی اظهار داشت: ما با واقعیت فضای مجازی جز ساماندهی آن كار دیگری نمی توانیم انجام دهیم، نظام به دنبال بستن و قلع و قمع كردن فضای مجازی نیست.
وزیر كشور به جلسه ای در این زمینه با رهبر معظم انقلاب برگزار شد، اشاره كرد و افزود: ایشان در رهنمودهایشان همواره بر ضرورت استفاده از فضای مجازی تاكید دارند و بیش از ۹۰ درصد از سخنان معظم له نیز در راستای فعال كردن و استفاده مناسب و مطلوب از فضای مجازی در پیشبرد برنامه ‌ها و اهداف بوده و تنها ۱۰ درصد بیانات ایشان مربوط به آسیب ها و نحوه مقابله با آن بوده است.
رحمانی فضلی تصریح كرد: این مساله نشان می دهد كه می توان از فضای مجازی استفاده مناسب و مطلوب در راستای تحقق اهداف و برنامه ها كرد
وزیر كشور استفاده از ظرفیت سازمان‌ های مردم ‌نهاد در اجتماعی كردن مقابله با طلاق رامثبت ارزیابی كرد و در عین حال بر ضرورت استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای كاهش آسیب های اجتماعی و همچنین حمایت جدی دستگاه ها از فعالان فضای مجازی تاكید كرد.
رحمانی فضلی در ادامه با یادآوری جلسه مشترك روز گذشته خود با ۸۰ نفر از فعالان فضای مجازی تصریح كرد: آنها ظرفیت بسیار بالایی برای پیشبرد اهداف و برنامه‌ها دارند اما استفاده از این ظرفیت ها مغفول مانده است؛ بنابراین دستگاه ها باید از ظرفیت فضای مجازی استفاده كنند، آنها را به میدان بیاورند و با برنامه ریزی دقیق از ظرفیت فضای مجازی در پیشبرد برنامه‌ها استفاده شود.

**اقدامات تسهیل ‌كننده و اجرایی مناسبی برای كاهش روند طلاق و افزایش ازدواج انجام شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اقدامات تسهیل ‌كننده و اجرایی مناسبی باید برای كاهش روند طلاق و افزایش ازدواج انجام شود، همچنین دسترسی دانشگاهیان و دانشجویان برای انجام كارهای پژوهشی كاربردی به این اطلاعات و آمارها تسهیل شود.
وزیر كشور به گزارش سازمان ثبت احوال از وضعیت عمومی طلاق و ازدواج در كشور هم اشاره كرد و افزود: گزارش‌های این سازمان پیرامون وضعیت عمومی طلاق و دیگر موضوعات مرتبط باید تداوم یابد همچنین گزارش های تحلیلی درباره این آمارها و گزارش ها تهیه شود.
رحمانی فضلی ادامه داد: سازمان امور اجتماعی كشور هم از برنامه های ثبت احوال در این زمینه حمایت كند، همچنین سازمان ثبت احوال گزارشی از وضعیت عمومی ازدواج و طلاق به تفكیك هر استان و شهرستان تهیه و ارائه كند.
وی با تاكید بر اهمیت ارزیابی اثربخشی كارها و تعریف شاخص های لازم در حوزه آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: باید بر موضوع فرهنگ عمومی هم كار اساسی شود كه رسانه ملی نقش مهمی در این زمینه دارد و باید برنامه داشته باشد.
وزیر كشور تصریح كرد: صدا و سیما برنامه دقیق خود را در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی بویژه در زمینه كاهش طلاق در مدت یك هفته آینده ارائه و تكالیف و وظایف دیگر دستگاه‌های مرتبط هم برای ابلاغ به منظور اجرای آنها هم مشخص شود.
رحمانی‌ فضلی همچنین استفاده از گروه‌های مرجع در راستای اجتماعی كردن و مقابله با آسیب های اجتماعی بویژه مقابله با طلاق را ضروری دانست و افزود: روحانیت و علما یكی از گروه های مرجع در كشور به شمار می روند كه بیشترین ارتباط را با گروه‌های عمومی مردم دارند بنابراین می توانیم با ارتباط با كانون های علمی و حوزه‌ها آنها را در راستای آگاهی‌ بخشی به مردم به منظور كاهش آسیب های اجتماعی به میدان بیاوریم و باید از این ظرفیت به نحو مطلوبی استفاده شود.
وزیر كشور از سازمان امور اجتماعی كشور و صدا و سیما خواست در جلسه مشترك با كارگردانان و تهیه كنندگان تلویزیون و سینما نسبت به تولید آثار فرهنگی در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی بویژه كاهش طلاق اقدام كنند.

**ششمین نشست كارگروه بررسی آسیب های اجتماعی اردیبهشت 97
رحمانی فضلی همچنین به برگزاری ششمین نشست كارگروه آسیب های اجتماعی با حضور رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و گفت: در اردیبهشت ماه سال آینده جلسه ای با حضور رهبر معظم انقلاب خواهیم داشت كه در این جلسه گزارشی از عملكرد دستگاه‌ های مختلف در حوزه آسیب‌های اجتماعی به ایشان ارائه می شود.
وزیر كشور در این جلسه كه نماینده صدا و سیما نیز حضور داشت تاكید كرد: در جلسه آخر(آسیب های اجتماعی) رهبر معظم انقلاب از عملكرد صدا و سیما ناراضی بودند، رسانه ملی باید برنامه داشته باشد. این برنامه ها تاكنون دست ما نرسیده است و تفاهم نامه با برنامه فرق دارد. ما باید ابلاغ كنیم كه شما اجرا كنید.
وی تاكید كرد: تمام دستگاه های عضو شورای اسلامی كشور تا پایان اسفند امسال برنامه‌های سال ۹۷ خود را ارائه كنند همچنین سازمان اجتماعی نیز ردیف‌های اعتباری دستگاه‌ها در حوزه اجتماعی را احصا كند.
وزیر كشور از سازمان اجتماعی خواست آیین نامه های اجرایی برنامه ششم در حوزه اجتماعی را در سال نخست اجرای برنامه هر چه زودتر تهیه و نهایی كنند.
وی خاطرنشان كرد: در حوزه اجتماعی 50 نفر در صدا و سیما حضور دارند كه كننده كار و كارشناس هستند و به همین اندازه قلم به دست در بیرون از این رسانه داریم؛ مساله شناسی مهم ترین موضوع در برنامه ریزی و كار است.
وزیر كشور با تاكید بر ضرورت مطالعات تطبیقی در حوزه اجتماعی افزود: حوزه اجتماعی از هم اكنون شروع به برنامه ریزی ریزی كند و جای موضوع های تطبیقی خالی است؛ شهرهایی داریم كه از نظر سطح اجتماعی سطح بالایی دارند و برخی هم سطح بسیار پایین است. پژوهش‌ها در این زمینه مبتنی بر نیاز و كاربردی باشد همچنین گزارشی از پژوهش های انجام شده توسط دستگاه‌ها هر سه ماه دریافت شود تا كابردی بودن این پژوهش ها مشخص شود.
وی با یادآوری این كه دسترسی به خدمات مشاوره باید تسهیل شود، خاطرنشان كرد: اثربخش بودن خدمات مشاوره‌ای به طور كامل رصد شود همچنین باید میان مددكاران و مربیان مشاوره دهنده انگیزه ایجاد شود آنها را در انجام كارهای شان تشویق كنیم و دستگاه های مسوول نسبت به ایجاد انگیزه و تشویق مددكاران و مربیان اقدامات لازم را انجام دهند.
وزیر كشور از استاندارانی كه طرح افزایش واحدهای پیش از ازدواج در استان آنها در حال اجرا است، خواست جلساتی درباره اجرای هر چه بهتر این طرح برگزار كنند و گفت: جلسات استانی هم به استانداران تكلیف شود كه هر ماه یك بار جلسه اجتماعی را تشكیل داده و نتجیه را برای ما بفرستند و در این جلسات بر همكاری دستگاه ها تاكید كنند و شما هم ارزیابی كنید.
وی همچنین به ضرورت فعالیت در زمینه نشاط اجتماعی و امیدبخشی در جامعه اشاره كرد و گفت: امید یعنی یك تصور ذهنی از موفیقت در آینده كه اگر در ما نباشد حركتی نخواهد بود و آرزوی شكل نمی گیرد و اگر آرزویی نباشد نشاطی شكل نمی گیرد.
وزیر كشور با یادآوری بسیاری از اخبار تلخ در جامعه از جمله درگیری و كشتار، زلزله، تورم و نوسانات ارز كه از رسانه ملی پخش می شود، گفت: اگر ماهواره باشد دیگر فرد تلویزیون را هم روشن نمی كند.
رحمانی فضلی كه سابقه حضور در رسانه ملی دارد ، در زمینه موسیقی هم اظهار داشت: 500موسیقی فاخر بدون اشكال شرعی در رسانه ملی قابل پخش است. ما ملزم به رعایت نظرات رهبر معظم انقلاب در زمینه موسیقی هستیم.

**انتقاد وزیر كشور از یك برنامه تلویزیونی
وی افزود: باید استفاده كنیم، بگوییم، بشنویم و برنامه های بانشاط برگزار كنیم. یك آقایی آنجا نشسته و از اول تا آخر نیش می زند، كنایه زده و متلك می اندازد. بایدآنها را كنترل كنیم.
وزیر كشور گفت: ما به عنوان حكومت و مدیریت موظف نیستیم غم ها، غصه، دردها و رنج ها را زیاد كنیم. ما باید با امید در مردم حركت ایجاد كنیم و كشور ما در شرایط كنونی با تمام مشكلات داخلی و خارجی واقعا در زمینه اقتصادی، سیاست، امنیت موفق عمل می كند، در زمینه فرهنگی و اجتماعی هم شاخص های خوب بین المللی داریم اما استاد خراب كردن همدیگر هستیم.
رحمانی فضلی همچنین با تاكید بر ضرورت پرداخت به ارزش های خانواده، تقویت هنجارها، شخصیت و ویژگی های فردی مانند صبر و تحمل، مناسبات و روابط گفت: آموزش و پرورش در ایجاد تفكر منطقی نقش تاثیرگذاری دارد.
وزیر كشور در خصوص سبك زندگی هم اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب 6سال قبل در سفر به خراسان شمالی بر این مساله تاكید داشتند. در تغییرات اجتماعی هم فرمایش های بسیاری دارند. 12 سال قبل در سمنان هم این تاكیدات را داشتند. اما ما تغییرات اجتماعی را جدی نگرفتیم. ایشان گفتند یا تغییرت اجتماعی را مدیریت كنید یا این كه این تغییرات ما را مدیریت خواهد كرد.100جلد كتاب در این زمینه در بازار داریم.
وی افزود: یك سال گذشت، كارگروه ها تشكیل و تقسیم كار شد؛ كارگروه های تشكیل شده متناسب با آسیب های اجتماعی گزارش های امسال را آماده كنید كه خدمت مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و سران قوا دهیم.
رحمان فضلی گفت: آخر سال است و دستگاه های مختلف گزارش های جمع بندی را بدهند. این ها باید ارزیابی شوند و لیست را به رهبری و رئیس جمهوری ارائه كنیم. باید روی روش ها و شیوه تجدید نظر شود. هر دستگاهی ضعف ها و قوت ها را بررسی و پیشنهادهای خود را ارائه دهند.
وی در خصوص مساله طلاق به نقش قضات هم اشاره كرد و گفت: میدانی كار كردن و خود سوژه را عینی دیدن خیلی مهم است. در زمینه مواد مخدر هم گیر ما همین است. یك قاچاقچی را با 100 تن مواد مخدر می گیریم. فرذی هزار تن مواد مخدر در 10 سال جابجا كرده است در نهایت حكمی برای او صادر می شود زندان یا اعدام. این كه شما می گویید، رییس باند بزرگی است، اعدام كردن او، مشكلات ما را حل نمی كند باید شبكه ها، املاك و دارایی هایش استخراج شود و به او ضربه اساسی زده شود.
وزیر كشور اظهارداشت: اگر قاضی وقت بگذارد، بشنود و نصیحت و راهنمائی كند؛ فرصت به او(قاچاقچی)داده و به گروه های مشاور ارجاع داده شود، قصعا موثر است. با قضات هم باید جلسه ای با حضور نمایندگان گذاشته شود و این ها هم نظرات خود را ارائه دهند تا به راه حل های مناسبی برسیم.
رحمانی فضلی گفت: گام های بسیار خوبی برداشته شده و بستر حركت آماده است. تفاهم و درك مشتركی از موضوع بین همه ما وجود دارد و همه ما باید انگیزه دار در راستای فرمایشات رهبری و تاكیدات ایشان در زمینه مسائل اجتماعی حركت كنیم.
سیام**9314**6984**1336
خبرنگار:امیر خان زاده **انتشار:مهرنوش خانزائی