۲ اسفند ۱۳۹۶، ۸:۵۶
کد خبر: 82838756
T T
۰ نفر
آماده سازي 5 هزار تخت براي مسافران نوروزي آذربايجان غربي

اروميه- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي از آمادگي استان براي استقبال از ميهمانان نوروزي خبر داد و گفت: پنج هزار تخت براي پذيرش مسافران نوروزي استان مهيا شده و برنامه هاي متنوعي نيز براي آشنايي آنان با فرهنگ و هنر اين مرز و بوم تدارك ديده شده است.

جليل جباري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر اينكه در زمينه اقامت ميهمانان و گردشگران نوروزي مشكلي وجود ندارد، افزود: 82 مركز اقامتي از جمله هتل و هتل آپارتمان آماده ارائه خدمات به ميهمانان و گردشگران نوروزي است.
جباري با بيان اينكه كميته هاي تخصصي ستاد اجرايي خدمات سفر در سطح استان تشكيل شده، افزود: در حال حاضر اين ستاد در شهرستان هاي خوي، سردشت، مهاباد و مياندوآب تشكيل شده و در ساير شهرستان هاي استان نيز تمهيدات لازم اتخاذ شده است.
وي با تاكيد بر اينكه رويكرد سازمان ميراث فرهنگي در سال جاري بر پرهيز از سفرهاي نوروزي تك قطبي متمركز است، گفت: خيل عظيم سفرهاي نوروزي در سال هاي گذشته به سمت شمال و جنوب كشور روانه شده و امسال هدايت سفرهاي نوروزي به تمامي نقاط از جمله غرب كشور مورد توجه قرار گرفته است.
وي اضافه كرد: آذربايجان غربي با توجه به موقعيت جغرافيايي، هم مرز بودن با سه كشور، داشتن ميراث فرهنگي و تاريخي و مناظر بكر و جاذبه هاي بي نظير توان تبديل شدن به قطب گردشگري كشور را دارد.
جباري افزود: سازمان ميراث فرهنگي با توجه به وظيفه ذاتي خود از تمام توان خود براي معرفي اين آثار استفاده مي كند و از ساير دستگاه ها و سازمان ها نيز انتظار دارد كه در نوروز سال 97 زمينه حضور بيش از پيش گردشگران را در استان فراهم كنند.

** 10 واحد بوم گردي جديد در نوروز سال 97 داير مي شود
ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي توجه به بوم گردي را از سياست هاي توسعه صنعت گردشگري اين سازمان عنوان كرد و افزود: در نوروز سال 97 شمسي،10 واحد بوم گردي در اين استان داير مي شود.
جليل جباري اضافه كرد: اقامتگاه‌هاي بوم گردي با هدف توسعه گردشگري روستايي و اماكن اقامتي بومي و محلي، توسعه صنايع دستي روستايي، فروش محصولات كشاورزي، معرفي فرهنگ غذايي، جاذبه‌هاي ناملموس و معنوي روستايي در دستور كار قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه اين اقامتگاه ها نوعي از محل‌هاي اسكان براي مسافران نوروزي و علاقه مند به طبيعت است، اظهار كرد: اقامتگاه هاي بوم گردي بر خلاف هتل‌ها، داراي ويژگي خاص محيطي است و در بيشتر موارد در خانه‌هاي قديمي و با شيوه هاي مطلوب براي مسافران اداره مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه در اين اقامتگاه ها به صورت خانوادگي ارائه خدمات مي‌ شود، افزود: ميهمانان در اين خانه ها با شيوه سنتي زندگي آشنا مي شوند و از غذاهاي محلي استفاده مي كنند.

** برپايي مراسم نوروزگاه در 15 نقطه استان
ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي به برگزاري نوروزگاه در 15 نقطه استان در نوروز 97 اشاره كرد و گفت: با توجه به استقبال گسترده مردم در سال گذشته از نوروزگاه ها، در سال جديد نيز اين مراسم در شهرهاي مختلف استان و محوطه بناهاي تاريخي همانند مدرسه 22 بهمن و سه گنبد اروميه و ساير جاذبه هاي تاريخي برپا مي شود.
به گفته جليل جباري استان با برگزاري اين آئين به استقبال سال جديد مي رود تا علاوه بر زنده كردن آداب و رسوم محلي و نوروزي استان، محيطي مناسب براي مسافران فراهم شود.
وي اجراي برنامه نوروزگاه را يكي از برنامه‌هاي متفاوت و موفق ستاد اجرايي خدمات سفرهاي نوروزي سال 96 استان عنوان كرد و گفت: اين برنامه در نوروز سال 97 نيز با كيفيت مطلوب تر اجرايي مي شود.
وي اجراي موسيقي‌هاي بومي‌، مراسم آئيني، بازي‌هاي بومي و محلي، شعرخواني و آوازخواني، تئاتر، تكم‌گرداني و كوسه ‌به ‌داس، مسابقه استان‌شناسي و نمايشگاه عكس جاذبه‌هاي گردشگري و تاريخي استان و كشور را از جمله بخش هاي مختلف نوروزگاه عنوان كرد.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي داراي يكهزار و 575 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي و 2 اثر ثبت شده جهاني شامل قره كليساي چالدران و تخت سليمان تكاب است.
سه گنبد اروميه، بازار تاريخي اروميه، غار سهولان مهاباد، تالاب كاني برازان مهاباد، موزه مردم شناسي اروميه، كوه زندان تكاب، كليساي ننه مريم، غار تمتمان، دژ بسطام، عمارت كلاه فرنگي ماكو، خانه انصاري، مسجد جامع و مسجد سردار اروميه از جمله آثار تاريخي آذربايجان غربي به شمار مي رود.
همچنين اين استان با دارا بودن موزه هاي متعدد، گردشگران داخلي و خارجي را سالانه بسوي خود فرا مي خواند و موزه مردم شناسي اروميه از نظر تعداد بازديد كننده جزو پر بازديد كننده ترين موزه هاي استان است.
اين استان علاوه بر داشتن جاذبه هاي تاريخي و طبيعي به دليل داشتن قوميت هاي مختلف، رسم ها و فرهنگ هاي مختلفي را در خود جاي داده است كه هر كدام در انتقال فرهنگ اين مرز و بوم و جذب گردشگر بي تاثير نيستند.
علاوه بر اين زندگي مبتني بر كشاورزي و عشايري جلوه زيبايي از اين سرزمين به دنيا نشان مي دهد و لباس هاي رنگارنگ عشاير، فرآورده هاي دامي همانند شير و ماست و غذاهاي محلي و چادرهاي زيباي عشاير، ميزباني مناسب براي مسافران نوروزي است.
روستاهاي آذربايجان غربي به ويژه 49 روستاي هدف گردشگري از جمله كاخ موزه باغچه جوق، قلعه بسطام چايپاره، روستاي بند اروميه، پردانان پيرانشهر نيز مي توانند مسافران را به تاريخ و فرهنگ اين سرزمين گره بزنند.
وجود 140 كليساي متعدد در اروميه و كليساهاي شاخصي چون قره كليسا و ننه مريم هركدام ظرفيت ديگر اين استان موسوم به رنگين كمان اقوام و اديان است.
امامزادگان بويژه امامزادگان ابراهيم، غريب حسن و ديگر امامزادگان نيز سالانه پذيراي گردشگران و مسافران بوده است.
8135/3072
** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار: عليرضا فولادي