۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۳۵
کد خبر: 82840900
T T
۰ نفر
فیلیپین درصدد گسترده كردن فرمان ممنوعیت اعزام كارگرانش به دیگر كشورها

كوالالامپور- ایرنا-«رودریگو دوترته» رئیس جمهوری فیلیپین كه فرمان ممنوعیت اعزام كارگران كشورش به كویت را به دلیل بدرفتاری كشور میزبان از فیلیپینی‌ها صادر كرده است، می‌گوید كه اگر مشخص شود دیگر كشورها هم چنین رفتاری انجام می‌دهند، آن‌ها نیز مشمول این فرمان خواهند شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا ،پس از آن‌كه گزارش پیدا شدن جسد یك كارگر خانگی فیلیپینی در یخچالی در كویت منتشر شد، «دوترته» فرمان منع ورود كارگران كشورش به كویت را صادر كرد و برای تخلیه 10 هزار نفر از آنها اقداماتی انجام داد و اعلام كرد: خشونت‌ها علیه كارگرانش در كشورهای عربی به قدری‌ است كه بسیاری از فیلیپینی‌ها دست به خودكشی زده اند.
رئیس جمهوری فیلیپین در تازه‌ترین اظهارات خود درباره وضعیت كارگران فیلیپینی خارج از كشور گفت: ما در حال حاضر مشغول حسابرسی هستیم تا بفهمیم در چه جاهایی هموطنان ما اعزام می‌شوند و با آن‌ها رفتار وحشیانه و غیرانسانی می‌شود.
مجلس سنای فیلیپین نیز ضمن اینكه بررسی علل آزار و مرگ كارگران فیلیپینی در خارج از این كشور را از دو روز پیش در دستور كار خود قرار داده است ، دربیانیه ای این گونه رفتارها را ضد انسانی دانسته و آن را محكوم كرده است.
به گزارش فیل استار، این مجلس دربیانه خود به برخی از یافته ها د راین زمینه اشاره كرده كه حاكی از آن است: از سال 2016 میلادی (1394) تاكنون، مرگ 196 كارگر فیلیپینی در كویت ثبت شده كه 79 درصد از آن‌ها بر اثر آزار فیزیكی جان باخته اند.
در همین خصوص در هفته های اخیر میان دو كشور كویت و فیلیپین تنش‌هایی به جود آمد و در پی آن امیر كویت از «دوترته» دعوت كرد تا برای رفع تنش‌های به وجود آمده در مورد شرایط نامساعد كارگران فیلیپینی در كویت و همچنین انتشار گزارش هایی از آزار، سوء رفتار و كشته شدن آنها به این كشور حوزه خلیج فارس سفر كند.
«سیلوستره بلو» وزیر كار فیلیپین نیز روز گذشته اعلام كرد كه هیئتی متشكل از معاونانش به عنوان نماینده دولت فیلیپین برای به دست آوردن اصلاحات مورد نظر در بهبود وضعیت كارگران فیلیپینی علاوه بركویت به عربستان سعودی سفر می كنند تا با مقام های ذیربط دراین زمینه گفت وگوهای جدی داشته باشند.
همچنین اعلام شدكه در صدر فهرست خواسته‌های هیئت فیلیپینی این است كه كارگرانشان بتوانند گوشی‌های تلفن همراه و پاسپورت خود را به همراه داشته باشند، حقی كه در حال حاضر بسیاری از كارگران فیلیپینی شاغل در كشورهای حاشیه خلیج فارس، از آن برخوردار نیستند.
فیلیپین با جمعیتی افزون بر 100 میلیون نفر ، حدود 10 میلیون كارگر در خارج از این كشور دارد كه بیش از 2 میلیون نفر از آن‌ها در حال حاضر در كشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله بحرین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی ،قطر و كویت مشغول به كار هستند اما به گفته مقامات فیلیپینی گزارش آزار كارگران تنها از این كشورها نبوده است.
كارگران فیلیپینی به طور معمول به عنوان مستخدم خانه، كارگر ساختمانی و پرستار در كشورهای دیگر كار می‌كنند.
در سال گذشته میلادی (2017) فیلیپینی‌های شاغل در كشورهای خارجی به میزان 28.1 میلیارد دلار درآمدهای خود را به صورت نقد به كشورشان فرستاده بودند، سرمایه ای كه به اقتصاد در حال پیشرفت فیلیپین بیش از گذشته كمك كرده است.
آساق****241**1599