۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82842874
T T
۰ نفر

مرگ مردان اصفهانی 1.9 برابر زنان است

۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82842874
مرگ مردان اصفهانی 1.9 برابر زنان است

اصفهان- ایرنا- كارشناس مسئول سلامت میانسالان مركز بهداشت استان اصفهان گفت: بر اساس تحقیقات و تحلیل آماری، در مجموع مرگ و میر مردان در استان اصفهان 1.9 برابر زنان است.

مریم ارزانی روز یكشنبه به مناسبت هفته 'سلامت مردان' در گفتگو با ایرنا افزود: سكته قلبی بیشترین عامل مرگ و میر مردان در این استان است كه ارتباط مستقیمی با كم تحركی و تغذیه نامناسب دارد.
وی تاكید كرد : بر اساس تحقیقات و آمار مربوط به سال 95، سكته قلبی عامل نخست مرگ و میر مردان بین 30 تا 70 ساله در استان اصفهان است و پس از آن به ترتیب، حوادث حمل و نقل، سكته مغزی و دیابت از عوامل مرگ و میر مردان هستند.
هفته نخست اسفند هر سال با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه درباره اولویت‌های سلامت مردان به هفته ملی 'سلامت مردان ایران' نامگذاری شده است.
این كارشناس میزان عوامل مرگ و میر مردان استان اصفهان را به ترتیب در سكته قلبی 81 نفر در هر 100 هزار نفر، حوادث مربوط به حمل و نقل 26 نفر در هر 100 هزار نفر، سكته مغزی 18 نفر در هر 100 هزار نفر و دیابت 15 نفر در هر 100 هزار نفر اعلام كرد.
این كارشناس گفت: میزان مرگ و میر ناشی از سكته قلبی در میان مردان 2.5 برابر زنان، در حوادث مربوط به حمل و نقل 6.2 برابر زنان، در سكته مغزی 1.2 برابر زنان و در دیابت 1.1 برابر زنان است.
ارزانی، افزود: شایع ترین سرطان ها نیز میان مردان اصفهانی به ترتیب شامل ریه، معده، كبد و دستگاه صفراوی، روده بزرگ، پانكراس و پروستات است.
وی میزان شیوع این سرطان ها در میان مردان استان اصفهان را برای سرطان ریه 11 نفر در هر 100 هزار نفر، سرطان معده 8 نفر در هر 100 هزار نفر و سرطان كبد 5 نفر در هر 100 هزار نفر اعلام كرد.

*** مردان كم تحرك بیشتر در معرض چالش های مرگ و میر
كارشناس مسئول سلامت میانسالان مركز بهداشت اصفهان، سبك زندگی را مهمترین عامل در چالش های مربوط به مرگ و میر عنوان و اظهار كرد: كم تحركی و تغذیه نامناسب، پیش زمینه های اصلی ایجاد این چالش ها هستند.
وی افزود: بهترین و كم هزینه ترین راه برای فعالیت فیزیكی، پیاده روی در پنج روز از هفته و هر روز به مدت 30 دقیقه است.
وی با تاكید بر مصرف مناسب میوه و سبزی، ادامه داد: به مردانی كه به دلایل مختلف از جمله شغل خود، كم تحرك هستند، دخانیات مصرف می كنند، تغذیه نامناسب و بیماری های زمینه ای مانند چربی خون و فشار خون بالا دارند توصیه می شود كه این موارد را جدی بگیرند و برای رفع آنها اقدام كنند.
به گفته وی فقط حدود 48.7 درصد از مردم استان اصفهان مصرف مناسب میوه و سبزی دارند كه حتی از نصف جمعیت استان كمتر است و خانواده ها باید این موضوع را جدی بگیرند.
ارزانی با اشاره به چالش بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و چربی خون بالا، گفت: بر اساس آخرین آمار، میزان شیوع دیابت در استان اصفهان 11.6 درصد، فشار خون بالا 25.4 درصد، چربی خون بالا 46 درصد، اضافه وزن و چاقی 61.3 درصد، كم تحركی 90 درصد و استعمال سیگار 10.4 درصد است.
وی از مردان خواست تا با مراجعه به مراكز بهداشت منطقه سكونت خود برای تشكیل پرونده الكترونیك سلامت اقدام كنند تا مورد ارزیابی سلامت جسمی، سلامت روان، مصرف دخانیات، غربالگری سكته مغزی و قلبی و انواع سرطان ها قرار گیرند.
وی همچنین از مذاكره با برخی نهادها مانند اتوبوسرانی و تاكسیرانی خبر داد و گفت: بدلیل اینكه بیشتر رانندگان شاغل در این رسته ها دچار كم تحركی هستند به آنها برای تشكیل پرونده سلامت الكترونیك و ارزیابی سلامتشان پیشنهادهایی داده ایم.
ارزانی درباره برنامه های هفته سلامت مردان از اول تا هفتم اسفند نیز توضیح داد: برپایی چادر سلامت در سطح شهرها، كوه گشت و پیاده روی خانوادگی، جلسه های آموزشی درباره سبك زندگی سالم و فعالیت فیزیكی و معاینه رایگان مردان از جمله ارولوژی از جمله برنامه های این هفته بود.
شعار این هفته در سال جاری با توجه به اهمیت و شیوع كم تحركی در جامعه و تاثیر آن بر كلیه ابعاد سلامت 'ورزش؛ كلید طلایی سلامت مردان' انتخاب شده است.
ت/3011/ 6022