۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۰۵
کد خبر: 82842949
T T
۰ نفر
نانوذراتي كه مقاومت دارويي سلول سرطاني را از بين مي‌برد

تهران-ايرنا- محققان موفق به طراحي نوعي نانوذرات شدند كه با استفاده از ليزر مادون قرمز، مقاومت دارويي سلول‌هاي سرطاني را از بين مي برد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رياست جمهوري،معمولاً سلول‌هايي كه بعد از جراحي يا درمان اوليه در بدن باقي مي‌مانند، دچار مقاومت دارويي مي‌شوند و در اين پروژه محققاني از دانشگاه مريلند، اوهايو، ويرجيانا، ميسوري، شانگهاي و اينديانا موفق شدند براي مقابله با سلول‌هايي كه در برابر دارو مقاوم هستند از نانو ذرات استفاده كنند.
ژيائومينگ از محققان دانشگاه مريلند گفت: با مديريت شيمي‌درماني با اين روش جديد، پزشك مي‌تواند دوز كمتري از داروي شيمي‌درماني را وارد بدن بيمار كند و اين كار منجر به بهبود فرآيند درمان مي‌شود و در عين حال ميزان سميت دارو براي اندام‌هاي سالم بدن به حداقل مي‌رسد.
آن‌ها با همكاري مشترك نانوذراتي ساختند كه ميتوكندري را در سلول‌ها هدف قرار مي‌دهد؛ ميتوكندري اندامكي در سلول‌ است كه نقش توليدكننده انرژي را به ‌عهده داشته و اكسيژن و مواد غذايي را به ATP تبديل مي‌كند.
زماني كه نانوذرات به ميتوكندري مي‌رسد، محققان ليزر مادون قرمز نزديك را به آن مي‌تابانند و اين كار موجب واكنش شيميايي شده كه مقدار ATP را در پمپ‌ها كاهش مي‌دهد كه با اين روش مي‌توان بيان پمپ‌هاي خروجي سلول را كم كرده و همچنين توزيع آن‌ها را در غشاي سلول به حداقل مي‌رساند.
محققان معتقد هستند كه نانوذراتي كه آن‌ها ساخته‌اند مي‌تواند حامل دارو باشد كه با استفاده از تابش ليزر مادون قرمز نزديك، محتويات خود را آزاد كند و منجر به از بين رفتن مقاومت دارويي در سلول‌هاي تومور شده و اثرات سمي براي سلول‌هاي سالم نداشته باشد.
9031**1440
۰ نفر