۹ اسفند ۱۳۹۶، ۲۳:۱۲
کد خبر: 82847546
T T
۰ نفر
شهرداري به صندوق دولت چشم نداشته باشد

زنجان - ايرنا - استاندار زنجان گفت: شهرداري ها نبايد چشم به صندوق دولت داشته باشند و بايد براي دسترسي به درآمد پايدار تلاش كنند.

به گزارش ايرنا و به نقل از پايگاه اطلاع رساني استانداري زنجان، اسدالله درويش اميري روز چهارشنبه در نشست فرمانداران، شهرداران و اعضاي شوراهاي اسلامي شهرهاي استان زنجان افزود: اقتصاد شهرداري‌ ها، بيمار و نيازمند ترميم است كه براي درمان نياز به ورود و اهتمام شورا و شهرداري ها دارد.
وي يادآور شد: برخي شهرداري ‌ها توان پرداخت حقوق كاركنان خود را نيز ندارند و از همين رو اعضاي شورا به جاي تمركز بر انتصاب افراد در شهرداري و ساير موضوعات حاشيه اي، بايد به فكر حل مشكلات مالي شهرداري‌ باشند.
درويش ‌اميري اظهار كرد: شهرها بايد از محل درآمد شهرداري اداره شوند، از همين رو بايد براي درآمدزايي پايدار براي شهرداري تلاش شود؛ نبايد چشمي به مبالغ جزئي از محل تبصره اي داشته باشد.
استاندار زنجان گفت: توقع مديريت استان اين است كه معاونت هماهنگي امور عمراني و اداره كل امور شهري و شوراهاي استانداري، نسبت به شناسايي محل درآمد پايدار براي شهرداري ‌ها با شوراهاي شهر شهرداران همفكري و همراهي و اقدام كنند.
وي با تاكيد بر ضرورت مشاركت شهرداري‌ ها با بخش خصوصي، ابراز كرد: شهرداري ‌ها در مشاركت با بخش خصوصي، منافع اين بخش را در نظر بگيرند؛ چرا كه بخش خصوصي با وجود تنگ ‌نظري‌ ها، تمايلي به همكاري نخواهد داشت.
درويش اميري تاكيد كرد: سود بردن بخش خصوصي با اجراي پروژه ‌ها و برنامه ‌هاي مختلف، بهتر از اين است كه هيچ اقدامي در شهرها انجام نشود.
استاندار زنجان با بيان اينكه شوراهاي اسلامي شهرها با هدف كمك به شهرداري‌ ايجاد شده اند، خاطر نشان كرد: بايد مشكلات حوزه ساختاري و نيروي انساني مازاد شهرداري ‌ها مورد توجه شوراهاي اسلامي قرار گيرد تا نسبت به رفع آنها، برنامه‌ ريزي و تصميم ‌گيري شود.
وي خاطر نشان كرد: كه اگر روزي مقرر شود مديريت تمام بخش هاي امور شهري به بخش خصوصي سپرده شود، نيمي از كاركنان شهرداري ‌ها، مازاد محسوب مي ‌شوند؛ چرا كه بخش خصوصي در اداره امور، همه جوانب را در نظر گرفته و از صرف هزينه‌ هاي اضافي، جلوگيري مي كند.
درويش اميري با اشاره به اينكه سيستم اداري كشور، داراي نيروي مازاد بوده و سالانه بيش از 260 هزار ميليارد تومان، صرف پرداخت حقوق حقوق‌بگيران در كشور مي ‌شود، ادامه داد: شوراهاي اسلامي بهتر از سيستم دولتي مي ‌تواند در اين حوزه وارد عمل شده و با اصلاح ساختار شهرداري ‌ها، به وضع موجود سامان دهند.
استاندار زنجان با اشاره به توليد بيش از 58 هزار تن زباله در شهرهاي كشور گفت: يكي از مواردي كه بايد شوراهاي اسلامي و شهرداران به سرعت در مورد آن بايد اقدام كنند، تعيين تكليف پسماندهاست.
درويش اميري افزود: با توجه به اينكه مشكلات زيست‌ محيطي، توليد گازهاي گلخانه ‌اي، نابودي خاك و زمين، اتلاف منابع كشور و خسارت‌ هاي اقتصادي ناشي از وضعيت پسماند از جمله مشكلات پسماندها در كشور است، از همين رو بايد ميزان زباله توليدي استان و مشكلات ناشي از آن توسط حوزه معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري، شناسايي و وضعيت استان نسبت به كشور، مشخص و راهكارهاي لازم نيز پيدا شود.
وي با بيان اينكه يكي از دلايل نپرداختن عوارض، اين است كه مبالغ پرداختي، صرف هزينه‌ هاي جاري و روزمره مي ‌شود، گفت: درآمد شهرداري‌ ها به ‌ويژه از محل عوارض نوسازي بايد با رعايت اصول و مقررات براي توسعه عمران شهري و شهرسازي، هزينه شود و نبايد به پرداخت حقوق و هزينه‌ هاي جاري، اختصاص يابد، به اين دليل، هيچ‌ گونه مجوز جذب نيروي جديد در شهرداري‌ ها صادر نخواهد شد.
استاندار زنجان با اشاره به اينكه هر اندازه شوراي اسلامي و شهرداران، منسجم ‌تر و با تعامل بيشتري حركت كنند، اين امر به سود مردم است، تصريح كرد: وجود اختلافات و كشمكش در بين اعضاي شورا و شهرداران، خروجي مناسبي ندارد و سبب مي ‌شود تا زيان آن متوجه شهر و شهروندان شود.
درويش اميري افزود: با گذشت 5 دوره از عمر شوراهاي اسلامي، بايد جامعه به حدي از تجربه و بلوغ مديريت جمعي رسيده باشد كه از ايجاد اختلاف در بين اعضاي شورا خودداري شود.
استاندار زنجان با بيان اينكه اعضاي شوراهاي اسلامي نبايد در عملكرد شهردار دخالت كنند، افزود: با توجه به اينكه اعضاي شورا به شهرداران منتخب اعتماد كرده‌ اند و بايد به آنها مهلت داده شود تا برنامه‌ هاي خود را عملياتي كنند.
وي يادآورشد: شهرهاي استان، نيازمند ثبات مديريتي هستند و نبايد محل رفت و آمدهاي پي‌ در پي مديران باشند؛ استان، نيازمند مديران چابك و لايق است كه در لحظات مختلف، در صحنه‌ ها حاضر شوند و در راستاي خدمت به جامعه، قدم بردارند.
درويش اميري با اشاره به اينكه همه دستگاه‌ ها، بودجه فرهنگي دارند و اين مورد به صورت شفاف در لايحه بودجه سال 97 آمده است، خاطر نشان كرد: اگر شهرداري ‌ها در خصوص هزينه برخي حوزه ها، سرسختي نشان دهند، اعتراضي وارد نيست؛ چرا كه اگر مسائل عمران شهري به‌ صورت صحيح و به ‌موقع انجام شود، اين امر، عين كار فرهنگي است، زيرا اجراي به ‌موقع پروژه ‌ها، موجب شادابي و رضايت شهروندان مي‌ شود و تقويت روحيه مردم و رضايتمندي شهروندان نيز يك اقدام فرهنگي به شمار مي آيد.
وي تاثير توجه به عمران شهري در افكار عمومي را چندين برابر بيشتر از اقدامات ديگر دانست و ادامه داد: براي مثال در سالجاري، بسياري از كارخانه‌ هاي تعطيل استان به چرخه توليد برگشته و همچنين قراردادي به ارزش 727 ميليون يورو با سرمايه ‌گذاران كره ‌اي براي سرمايه گذاري در شركت ايريكو منعقد و براي چند هزار نفر، شغل جديد ايجاد شد، اما تاثير اين اقدامات، كمتر از تاثير احداث يك پل در افكار عمومي محسوب مي شود؛ چرا كه قضاوت و نگاه مردم در عمران شهري، متفاوت است.
استاندار زنجان با بيان اينكه به دليل شكسته شدن قوانين و مقررات طرح تفصيلي در حق مردم ظلم مي ‌شود، گفت: اجازه داده نخواهد شد اين امر، محل درآمد برخي سودجويان باشد و اعضاي شوراي شهر و شهرداران نيز بايد در اين خصوص، جديت بسياري داشته باشند و هيچ گونه كم كاري و اهمال پذيرفته نخواهد شد.
مقام عالي اجرايي استان با تاكيد بر اينكه كميسيون ماده 100 شهرداري ‌ها، براي اجراي طرح جامع و تفصيلي شهر و كاهش تخلفات ساختماني است و نبايد محل كسب درآمد و فرار از قانون باشد، گفت: پذيرفتني نيست كه با حذف پاركينگ و افزايش طبقات ساختمان از طريق اين كميسيون، براي شهرداري‌ ها درآمدزايي شود.
وي اضافه كرد: بررسي عملكرد سالانه كميسيون ماده 100 شهرداري‌ هاي استان در حوزه معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري، جمع ‌بندي و شناسايي خواهد شد تا جزئيات ميزان تخريب ‌ها، جرائم صادره و واصله در اين حوزه، مشخص شود.
درويش ‌اميري مشاركت مردم در اجراي طرح ‌هاي خدماتي و گردشگري را در توسعه كشور، موثر دانست و خاطر نشان كرد: اين امر به رونق بيش از پيش شهرها كمك مي كند و موجب مي ‌شود فعاليت‌ هاي اقتصادي شهرها افزايش يابد و در اين مورد نيز شهرداري ‌ها بايد با بخش خصوصي مشاركت كنند.
استاندار زنجان گفت: مي‌ توان با برون ‌سپاري بخش قابل توجهي از وظايف قابل واگذاري شهرداري‌ ها، كاركنان مازاد شهرداري ‌ها را در اختيار بخش خصوصي قرار داد تا با تعيين ماموريت براي آنها، به پيشبرد امور كمك كنند.
وي با اشاره به اينكه تاكنون از يك هزار و 241 شهردار كشور، يك هزار و 71 شهردار، منصوب شده و 170 شهر فاقد شهردار هستند، گفت: از 21 شهر استان، 19 شهردار، منصوب شده و 2 شهر بدون شهردار هستند كه اين مورد با گذشت 6 ماه از استقرار و آغاز به كار شوراهاي اسلامي شهرها، جاي سوال داشته و اشكال كار شوراهاست.
استاندار زنجان با بيان اينكه اميدواريم با انتخاب سريع اين 2 شهردار، كابينه شوراهاي اسلامي و شهرداران استان، مشخص شده و با برنامه ‌ريزي دقيق و اجراي صحيح آنها، چالشي بين شورا و شهرداري و استيضاح شهرداران مشاهده نشود، افزود: زنجان، جزء استان‌ هايي است كه شوراهاي اسلامي شهرها در انتخاب شهرداران، به طور كامل آزاد بوده و تشخيص شوراها مورد احترام واقع شده و تلاش بر اين بوده كه تصميمات شورا، مورد حمايت مديريت استان باشد.
درويش اميري با تاكيد بر اينكه انتظار مي ‌رود نشست ‌هاي فرمانداران، شهرداران و شوراهاي اسلامي شهرها با دستور كار و حضور پر رنگ اعضا، تبيين كار، ارائه چالش‌ ها و ارائه راهكارها برگزار شود، ابراز كرد: برگزاري منظم اين جلسه ها در حركت منسجم شوراها و شهرداري ‌ها، مفيد بوده و موجب پربارتر شدن آن مي‌ شود.
3001/8068