۱۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۵۷
کد خبر: 82848721
T T
۰ نفر
سازمان جهاني بهداشت در موردشيوع سرخك در پاكستان هشدار داد

اسلام آباد - ايرنا - سازمان جهاني بهداشت در گزارشي نسبت به افزايش 100 درصدي شيوع بيماري سرخك در پاكستان در سال 2017 در مقايسه با سال 2016 هشدار داد.

به گزارش روز جمعه ايرنا،گزارش تكان دهنده اخير سازمان جهاني بهداشت در قبال شيوع بيماري سرخك در پاكستان تصوير بدي از اين كشور در جهان بر جاي گذاشته است .
'سرخك' نوعي عفونت سيستم تنفسي و بيماري به شدت واگيردار بوده و علائم آن شامل تب، سرفه، آبريزش بيني، و راش پوستي در نقاط مختلف بدن است.
احتمال مرگ بر اثر سرخك در كشورهاي كمتر توسعه يافته با سوء تغذيه شايع و شرايط بهداشتي نامناسب تا 28 درصد است، اما در مناطق ديگر بسيار پائين است و در ايالات متحده از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۰ تنها سه دهم درصد (۱۷۷ مرگ از 67 هزار و 32 مورد) بود.
روزنامه انگليسي زبان 'تريبيون' نيز با انتشار گزارشي از سازمان جهاني بهداشت، نوشت كه پاكستان از كشورهايي است كه بيشترين تعداد مبتلايان به سرخك را در خود جاي داده است و اين بيماري هر سال نسبت به سال گذشته در حال گسترش است.
سال 2017 ميلادي 10 هزار و 540 مورد مشكوك به ابتلا به سرخك مورد آزمايش قرار گرفتند كه شش هزار و 494 تن از آنها به اين بيماري مبتلا بودند، در حالي كه مبتلايان به سرخك در اين كشور در سال 2016 ميلادي دو هزار و 845 تن بودند.
آمار نشان مي دهد كه تعداد مبتلايان به بيماري سرخك در پاكستان حتي نسبت به كشورهاي همسايه و منطقه بسيار بيشتر است و از سوي ديگر آمارها نشان مي دهد كه مبتلايان به بيماري سرخك در افغانستان در سال 2017 ميلادي هزار و 511 تن بود.
آمارها نشان مي دهد كه اين بيماري در سال 2017 در پاكستان نسبت به سال گذشته 100 درصد افزايش داشته است .
از سوي ديگر گفته مي شود تعداد مبتلايان به بيماري سرخك در پاكستان بيشتر از تعداد اعلام شده است.
سال گذشته ميلادي (2017) در نشست مجمع راهبردي جمعيت و بهداشت پاكستان كه به رياست 'سائره افضل' وزير بهداشت پاكستان برگزار شد نسبت به شيوع بيماري سرخك در اين كشور اظهار نگراني شد . در اين نشست براي ريشه كني اين بيماري در مناطق مختلف اين كشور آغاز كمپين توزيع واكسن در بين مردم توافق شد.
قرار بود در سال 2016 و اوايل 2017 كمپين ريشه كني سرخك در سراسر پاكستان آغاز شود اما به دليل كمبود بودجه و ديگر مشكلات اين كمپين در آغاز با شكست روبرو شد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني به جز ايالت پنجاب و منطقه آزاد كشمير در پاكستان ديگر مناطق اين كشور( ايالت سند، ايالت خيبرپختونخوا هم مرز با افغانستان، ايالت بلوچستان هم مرز با ايران و منطقه خودمختار گيلگيت بلتستان در شمال پاكستان) بيشترين تعداد مبتلايان به بيماري سرخك را در خود جاي داده است.
شبك**آساق**6125**1708