۱۲ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۵۳
کد خبر: 82849435
T T
۰ نفر

تاييد آسيب آفت كش ها برزنبورها

۱۲ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۵۳
کد خبر: 82849435
تاييد آسيب آفت كش ها برزنبورها

تهران-ايرنا-محققان ودانشمندان اتحاديه اروپا تاييد كردند كه طبقه اي ازآفت كش ها به نام 'نيكوتينويدها' حيات زنبورها وحشي و زنبورهاي عسل را به خطر مي اندازند.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ماي ريپابليكا،اين گفته محققان اتحاديه اروپا در واقع نتيجه يك تحقيق جامع است كه در آن هزار 500 مطالعه در زمينه تاثير نيكوتينويدها (neonicotinoids) بر حيات زنبورها آناليز شد. نتيجه اين آناليز بر اعمال محدوديت هاي بيشتر بر استفاده از نيكوتينويدها تاييد مي كند.
جمعيت زنبورها در جهان در حال كاهش است و محققان علت آن را نمي دانند و دقيقا مطمئن نيستند كه چگونه مي توانند جلوي اين روند را بگيرند.
اما مدارك بيشتر و بيشتري در حال افزايش است كه كاهش جمعيت زنبورها به استفاده از نيكوتينويدها ارتباط دارد. نيكوتينويدها پرطرفدارترين طبقه آفت كش هايي هستند كه در جهان استفاده مي شوند.
از نيكوتينويدها همچنين براي پوشش دانه ها به منظور محافظت از آنها در هنگام كاشت استفاده مي شود. زماني كه دانه جوانه مي زند، آفت كش در تمام گياه گسترش مي يابد تا از آن در برابر آفت ها محافظت كند. اما اين ماده همچنين به گرده و شهد گياه كه توسط گرده افشان ها به ويژه زنبور جذب مي شوند نيز گسترش مي يابد.
بسياري از مطالعات نيكوتينويدها را به اختلال فروپاشي كلوني زنبور عسل (CCD) و كاهش جمعيت پرنده ها به دليل كاهش جمعيت حشرات ارتباط داده اند.
توليد كنندگان آفت كش ها با اعتراض نسبت به نتايج اين مطالعات، آنها را غير واقعي و ضد و نقيض عنوان كرده اند.
اما محققان اتحاديه اروپا در اين گزارش جديد متوجه شدند كه بيشتر اين آسيب لزوما بطور مستقيم از نكتار و شهد گياه ناشي نمي شود بلكه به صورت دست دوم از طريق آلودگي خاك و آب نيز ايجاد مي شود.
محققان در اين مطالعه متوجه شدند كه اين آفت كش ها در كل اكوسيستم گسترش مي يابد و مي تواند باعث آسيب گسترده اي شوند.
محققان تاكيد كردند كه نتايج اين مطالعه به اندازه كافي براي حمايت از ممنوعيت كامل استفاده از آفت كش ها قانع كننده است.
علمي**2038**1440
۰ نفر