به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، بين سيستم عصبي و سيستم ايمني نوعي تعامل و ارتباط وجود دارد كه نقش مهمي در مقابله با التهاب حاد و مزمن ايفا ميكند.
محققان اين تعامل را در جريان يك واكنش التهابي كه در اثر آلرژنها يا عفونتهاي ميكروبي ايجاد شده است، بررسي كردند.
بر اساس اين تحقيقات ورود اين عوامل به بدن موجب شد گروهي از سلولهاي ايمني موسوم به ILC2 مولكولهاي التهابي موسوم به ستوكين را در بدن آزاد كنند كه مانع توليد موكوس و انقباض عضلاني ميشود. اين واكنشها موجب بيرون راندن عامل عفوني از بدن ميشود؛ اما التهاب طولاني ميتواند براي بدن مضر باشد.
محققان دريافتند روي سلولهاي ILC2 گيرندهاي موسوم به β2AR وجود دارد كه با مواد شيميايي نوراپينفرين توليد شده توسط سلولهاي عصبي واكنش نشان ميدهند و امكان اثرگذاري سيستم عصبي بر سيستم ايمني را فراهم ميكنند.
محققان در آزمايشات حيواني با استفاده از موشها به اين نتيجه رسيدند كه گيرندههاي β2AR امكان كنترل ميزان تكثير سلولهاي ILC2 و درنتيجه ميزان التهاب را فراهم ميكنند.
متداولترين داروي مورد استفاده براي آسم نيز از طريق تحريك گيرنده β2AR عمل ميكند و به همين علت به سادگي علايم آلرژي را كنترل ميكند.
محققان اميدوراند با درك بهتر عملكرد اين نوع داروها بتوانند راهكارهاي درماني موثرتري را براي بيماريهاي ناشي از التهاب مانند آسم و بيماري التهاب روده بيابند.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دريافتند سلولهاي سيستم عصبي به منظور جلوگيري از التهاب ميتوانند واكنش سيستم ايمني نسبت به عفونتهاي روده و ريه را كنترل كنند.