مسئول ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گرمه در حاشيه اين جشنواره به خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در اين آيين 20 ديگ سمنو بارگذاشته شده است كه از هر ديگ 200 كيلو سمنو به دست مي آيد.
احمد ملاصالحي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا تعداد سمنوپزان اين خطه را 60 نفر عنوان و اظهاركرد: در چهارمين جشنواره سمنو كه در سال گذشته اجرا شد 3000كيلوگرم سمنو استحصال شد.
وي گفت: در كنار اين جشنواره، برنامه هاي فرهنگي، هنري و موسيقي سنتي، جشنواره غذاهاي سنتي شامل تقپلو، آش خمير، جوش بره، ماست آبه، حسو، انواع دم پخت، قليف چال، شيربرنج و....، مسابقه غذاهاي سنتي، جشنواره عكس تاريخي منطقه، گليم بافي و پنبه زني نيز اجرا مي شود.
مسئول ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گرمه افزود: در مجموع 77 نفر در پنجمين جشنواره پخت سمنوي شهر درق شركت دارند و اين جشنواره در مسجد تاريخي جامع اين شهر در حال برگزاري است.
سمنو غذاي سنتي مردم شهر درق است و دانش منحصر بفردي كه در پخت اين غذا به كار برده مي شود سبب شده تا ماندگاري اين محصول بدون نياز به نگهداري در يخچال، بالا رود.
سمنو از جوانه گندم با پخت زمان دار درست مي شود و پس از جوشيدن آب، بخار آب آماده مي شود و بيشتر به عنوان نذري يا در ايام عيد نوروز مصرف مي شود.
اين شهر در فاصله 7 كيلومتري شهر گرمه و در مسيرارتباطي استان سمنان به خراسان شمالي قرار دارد.
شهرستان گرمه با 26 هزار نفر جمعيت در فاصله 165 كيلومتري جنوب غربي شهر بجنورد، مركز خراسان شمالي قرار دارد و اهالي آن بيشتر از طريق كشاورزي و دامپروري امرار معاش مي كنند.
اخبار خراسان شمالي را در كانال تلگرامي اخبار ايرنا خراسان شمالي به نشاني 🆔 @IRNABOJNURD پيگيري كنيد.
ع/ 6042
بجنورد- ايرنا- پنجمين جشنواره يك روزه آيين سمنوپزان شهر درق خراسان شمالي پنجشنبه با حضور شماري از مسئولان استاني، شهرستاني و اقشار گوناگون مردم اين خطه آغاز شد.