۱۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۴:۱۹
کد خبر: 82855969
T T
۰ نفر
مراقبت و نظارت بر واحدهاي دامي قصرشيرين در دستور كار است

قصرشيرين- ايرنا- رئيس شبكه دامپزشكي قصرشيرين گفت كه با هدف پيشگيري و جلوگيري از بروز بيماري هاي مشترك بين دام و انسان، مراقبت و نظارت بر واحدهاي دامي اين شهرستان به طور مستمر در دستور كار است.

شهريار پاكباز روز پنجشنبه در حاشيه برگزاري كارگاه آموزشي راهكاري مقابله با بيماري هاي مشترك بين انسان و دام در سرسراي اجتماعات جهاد كشاورزي قصرشيرين به خبرنگار ايرنا افزود: پايش، مراقبت و نظارت بر واحدهاي دامي از سوي تيم هاي مبارزه شبكه دامپزشكي، در تمام واحدهاي روستايي و شهري اين شهرستان انجام شده است.
به گفته او اين اقدامات با همكاري و هم افزايي دستگاه هاي اجرايي شامل شبكه بهداشت و درمان، محيط زيست، جهاد كشاورزي و بهورزان مراكز بهداشتي شهرستان انجام شده است.
وي اضافه كرد كه تاكنون هيچ موردي از ابتلاي واحدهاي دامي به بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در شهرستان قصرشيرين گزارش نشده است.
وي بيان كرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني از يك هزار و 709 عامل بيماري زا ، 832 مورد برابر با 49 درصد آن از حيوان به انسان منتقل مي شود كه شايع ترين عامل آن باكتري، ويروس، انگل و قارچ است.
وي بر لزوم حفظ سلامت و بهداشت و تشخيص زودهنگام و درمان بيماري هاي مشترك بين انسان و دام تاكيد كرد و گفت: شاربن، سالك، تب مالت، آبله گاوي، تب كريمه كنگو و آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان از جمله بيماري هاي مشترك بين انسان و دام است.
رئيس شبكه دامپزشكي قصرشيرين از تهيه و توزيع بروشورهاي مرتبط با بيماري هاي مشترك بين انسان و طيور و همچنين راه هاي پيشگيري از آن در بين روستائيان، اعضاي شوراي اسلامي و دهياران قصرشيرين خبر داد.
پاكباز، همچنين از آغاز مايه كوبي 250 راس دام سنگين عليه بيماري لمپي اسكين (تب كريمه كنگو) و تب برفكي در اين شهرستان خبر داد و اظهار كرد: مايه كوبي دام هاي سبك و سنگين اين شهرستان با مراجعه تيم هاي دامپزشكي به روستاها به صورت رايگان انجام شده است.
بيماري تب برفكي يا بيماري دهان و پا يك بيماري فوق العاده عفوني و واگيردار در بين دام ها به ويژه نشخواركنندگان، گاو، گوساله، گوسفند و بز است كه به علت وجود تيپ هاي مختلف ويروسي به اشكال مختلف در بين جمعيت دامي ايجاد و از خسارت بارترين بيماري هاي دامي در جهان محسوب مي شود.
وي گفت: بيماري آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان نيز از نظر بهداشتي و اقتصادي با توجه به بحث تلفات آن، تهديدي بر صنعت مرغداري محسوب مي شود و نياز است مردم توصيه هايي بهداشتي را در راستاي پيشگيري از اين بيماري، بيشتر مورد توجه قرار دهند.
پاكباز، از پرورش دهندگان صنعتي طيور و همچنين طيور محلي خواست با رعايت مسائل بهداشتي قرنطينه اي، سلامت مرغداري خود را تضمين كنند.
وي تماس با پرندگان وحشي و پرندگان آبزي آلوده و ضد عفوني نكردن كامل محل نگهداري طيور را از راه هاي انتقال بيماري آنفلوآنزاري فوق حاد پرندگان ذكر كرد.
وي از پرورش دهندگان طيور خواست، هرگونه تلفات دام و طيور را از طريق تماس با شماره 1512 و يا شماره پيامكي 100010001512 اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه اطلاع دهند.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان’H5N1’، ويروسي مشترك بين انسان و طيور است.
انسان در ارتباط مستقيم با پرندگان بيمار يا لاشه‌هاي پرندگان كشته شده مي تواند به اين بيماري مبتلا شود.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (HPAI) بين پرندگان و انسان مشترك است و در مواردي به ساير پستانداران نيز از طريق تماس مستقيم و غيرمستقيم با پرنده آلوده منتقل مي شود.
شروع ناگهاني تلفات با روند افزايشي، انتشار ناگهاني بيماري، كاهش شديد مصرف دان، بي حالي شديد، افت ناگهاني و شديد توليد تخم مرغ روزانه، علائم تنفسي حاد و سياه شدن و خونريزي تاج، ريش و ساق پا از علائم بيماري آنفلوآنزا در طيور و پرندگان است .
شهرستان قصرشيرين با بيش از 27 هزار تن جمعيت در غرب كرمانشاه داراي 30 هزار راس دام سبك و سنگين است.
7079/3033