۱۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۵۸
کد خبر: 82856172
T T
۰ نفر

مغز انسان بالغ نورون جدید تولید نمی‌كند

۱۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۵۸
کد خبر: 82856172
مغز انسان بالغ نورون جدید تولید نمی‌كند

تهران - ایرنا - محققان آمریكایی دریافتند مغز انسان پس از بلوغ قابلیت تولید نورون‌های جدید را از دست می‌دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، در این تحقیقات كه با نمونه‌گیری از مغز 59 انسان در سنین مختلف به انجام رسیده است، محققان تلاش كردند تا نورون‌های جوان یا سلول‌های در حال تقسیم را با استفاده از آنتی‌بادی‌های خاصی كه به این سلول‌ها می‌چسبند، شناسایی كنند.
از آنجا كه هیپوكامپ به طور وسیع مورد مطالعه قرار گرفته، در حافظه موثر بوده و بر اساس تحقیقات پیشین در عصب‌زایی نقشی حیاتی دارد، در این تحقیقات تمركز اصلی محققان بر هیپوكامپ بود.
هیپوكامپ یا اسبك قسمتی از دستگاه كناره‌ای (سیستم لیمبیك) مغز است كه مركز یادگیری است.
اسبك ساختمان عصبی خمیده‌ای است در مغز كه در كف شاخ میانی بطن طرفی مغز قرار دارد. اسبك از سازواره‌های دستگاه كناره‌ای است كه شكلی همانند اسب دریایی دارد و در اعماق لوب گیجگاهی جای گرفته‌ است.
بر پایه گزارش مزبور در نمونه‌های متعلق به جنین‌ها و نوزادان مقادیر زیادی از نورون‌ها یافت شد. اما میزان آن‌ها با افزایش سن نمونه‌ها كاهش چشمگیری را نشان داد. در واقع پیرترین نمونه‌ای كه در آن نورون‌های جوان یافت شدند، متعلق به یك شخص 13 ساله بود و در نمونه‌های مسن‌تر هیچ اثری از نورون‌های جوان یافت نشد.
این در حالی است كه در مغز سایر گونه‌های جانوری از جمله موش‌ها و جوندگان، حتی در سنین پس از بلوغ نیز نورون‌های جدید تولید می‌شود.
برخی از محققان معتقدند این تفاوت در تولید نورون‌های جدید به دلیل دوره طولانی‌مدت بلوغ نورون‌ها در مغز انسان است.
نتایج این تحقیقات با مطالعاتی كه پیش از این در رابطه با نورون‌ها انجام شده تضاد دارد.
محققان معتقدند این تحقیقات به اندازه‌ای گسترده نبوده كه بتوان ادعا كرد در هیپوكامپ بالغ به هیچ عنوان نورون جدید تولید نمی‌شود. اما این شواهد نشان می‌دهد حتی اگر عصب زایی در بزرگسالی وجود داشته باشد، فرآیندی نادر و حداقلی است.
علمی (6)**9259*1436*
۰ نفر