۲۰ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۲۵
کد خبر: 82858338
T T
۰ نفر

چراي زودرس دام در مراتع كردستان ممنوع است

۲۰ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۲۵
کد خبر: 82858338
چراي زودرس دام در مراتع كردستان ممنوع است

سنندج - ايرنا - رئيس اداره مرتع و امور بيابان منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان گفت: چراي زودرس و بيش از ظرفيت در مراتع استان با توجه به ضرر آن براي بهره برداران و دامداران، ممنوع است.

علي اكبر محمدپناه روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: طبق طرح مميزي، چراي دام در مراتع از 15 مهر تا 15 ارديبهشت ممنوع است و با متخلفان برابر مقررات برخورد مي شود ضمن اينكه در صورت تكرار، پروانه مميزي آنها نيز باطل خواهد شد.
وي افزود: چراي زودرس و بيش از ظرفيت مرتع، ورود دام‌هاي غيرمجاز و بيش از تعداد پروانه، عدم رعايت فصل چراي دام از سوي عده اي از دامداران مشكلاتي براي مراتع استان ايجاد كرده و آسيب هايي به اين عرصه ها زده است.
محمدپناه تاكيد كرد: هر سال با فرا رسيدن فصل بهار دغدغه و نگراني متوليان و دوستداران محيط زيست در خصوص تخريب و تصرف مراتع بيشتر مي‌شود از جمله عواملي كه اين نگراني‌ها را دامن مي‌زند چراي زودرس دام‌ است كه مراتع و جنگل‌هاي استان را تهديد مي‌كند.
رئيس اداره مرتع و امور بيابان اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان يادآور شد: حفظ تنوع زيستي در مراتع حائز اهميت است و چراي زودرس تهديدي براي گونه‌هاي گياهي محسوب مي‌شود.
به گفته وي، استفاده از مراتع در اين محدوده زماني، باعث لگدكوب و فشرده شدن خاك مراتع، آسيب ديدن پوشش گياهي مي شود و اين امر بطور مستقيم به زيان دامداران خواهد بود.
وي گفت: رسانه‌هاي استان مي توانند با اطلاع ‌رساني و آموزش بهره‌برداران، در ارتقاي سطح فرهنگ استفاده از منابع طبيعي نقش ايفا كنند.
محمدپناه يادآور شد: شخم مرتع، بوته كني، آتش زدن درختان، درختچه ها، بوته ها ايجاد هر نوع اعياني، حفر چاه و واگذاري حق استفاده از پروانه به ديگري ممنوع است و با متخلفين برابر مقررات و قانون رفتار خواهد شد.
وي از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخريب و تصرف، آتش سوزي، برداشت غيرمجاز و قطع درخت موارد را به سامانه تلفني رايگان 1504 گزارش كنند.
وي اضافه كرد: 20 درصد از مراتع استان كردستان از مراتع درجه يك (متراكم) است كه در هر هكتار از مراتع درجه يك سالانه بيش از 450 كيلوگرم علوفه خشك توليد مي شود و مابقي مراتع را مراتع درجه 2 (نيمه متراكم) تشكيل مي دهد.
در استان كردستان حدود يك ميليون و 788 هزار هكتار منابع طبيعي شامل 373 هزار هكتار جنگل و يك ميليون و 414 هزار هكتار مرتع وجود دارد كه معادل 61درصد سطح استان را شامل مي شود.
3020/9102