در ادامه اين گزارش مي خوانيم: تحولات ميداني سوريه از آذرماه سال 95 با آزادسازي شهر حلب و پيشروي نيروهاي جبهه مقاومت به سمت حومه شهر منبج، 180 درجه تغيير كرد و گروه هاي تروريستي به خصوص داعش در موقعيت ضعف قرار گرفتند.
پاكسازي شهر حلب (پايتخت سابق اقتصادي سوريه) اين امكان را براي نيروهاي جبهه مقاومت فراهم كرد تا به پيشروي ها در محور شرقي ادامه دهند و با رساندن خود به حومه مناطق تحت تصرف نيروهاي دموكراتيك كُرد (استقرار نيروهاي سوري در خطوط تماس شهر منبج با مناطق تحت اشغال تركيه در شمال شرق استان حلب)، ارتباط گروه تروريستي داعش را با مرزهاي تركيه قطع كنند.
آزادسازي شهر حلب و قطع ارتباط گروه تروريستي داعش با مرزهاي تركيه مقدمه اي براي پيروزي هاي دومينوار جبهه مقاومت از شمال تا جنوب سوريه بود كه در ماه هاي بعد به وقوع پيوست و براي افكار عمومي اين مسئله به اثبات رسيد كه نام گذاري نبرد حلب به «ام المعارك» (مادر جنگها) صحيح بوده است.
رزمندگان جبهه مقاومت، ارتش سوريه و نيروهاي متحد در 12 ماه گذشته از فرصت طلايي به وجود آمده در شمال سوريه به خوبي استفاده كردند و توانستند در چند عمليات متوالي ضربات سنگيني را به گروه تروريستي داعش وارد كنند كه در نوع خود بي سابقه بود.
همزمان با پيشروي ها در محور شمال كه منجر به پاكسازي هزاران كيلومتر مربع از مساحت آلوده (شمال شرق و شرق استات حلب، جنوب غرب، مركز و جنوب شرق استان رقه) شد، نيروهاي جبهه مقاومت عمليات پاكسازي صحراي سوريه را در استان حمص آغاز كردند.
در جريان عمليات در صحراي سوريه، نيروهاي جبهه مقاومت و متحد در گام نخست خود را از فرودگاه «تي 4» به شهر تدمر رساندند و در ادامه هم هزاران كيلومتر مربع از مساحت اشغالي را در بازه زماني كوتاه به كنترل خود آوردند.
با پاكسازي شهرهاي بسيار مهم «آراك و السخنه» در استان حمص، نيروهاي جبهه مقاومت اين فرصت را به دست آوردند كه با همكاري نيروهاي مستقر در جنوب غرب استان رقه به حضور تروريست هاي داعش در استان حماه هم پايان دهند و امنيت را به مركز سوريه بازگردانند.
به گزارش مشرق، پاكسازي كامل استان حلب، حماه و آزادسازي بخش هاي وسيعي از استان رقه و حمص همه حاميان گروه هاي تروريستي را به وحشت انداخت اما اين پايان پيروزي هاي جبهه مقاومت نبود و شمارش معكوس براي شروع عمليات شكست حصر شهر ديرالزور به صدا درآمد.
در حالي كه همه رسانه هاي از حركت قريب الوقوع نيروهاي جبهه مقاومت به سمت مناطق اشغالي استان ديرالزور خبر مي دادند، شوك خبر ديگري به رسانه ها وارد شد و يك مصيبت بزرگ براي آمريكا و متحدانش بود.
نيروهاي جبهه مقاومت در يك عمليات غافلگيرانه به سمت جنوب استان حمص پيشروي كردند و در مدت زماني كوتاه موفق شدند خود را به مرزهاي مشترك با عراق برسانند كه به معناي برقراري خط ارتباطي تهران - بغداد - دمشق - بيروت - مديترانه بود كه جبهه غربي - عربي - صهيونيستي را در بُهت فرو برد.
پس از اين پيروزي بزرگ، نيروهاي جبهه مقاومت به سمت استان ديرالزور، آخرين پايگاه گروه تروريستي داعش پيشروي كردند و پس از درگيري هاي سنگين موفق شدند محاصره شهر ديرالزور را پس از 4 سال در هم بشكنند.
آزادي شهر ديرالزور، مرحله نخست عمليات نيروهاي جبهه مقاومت در شرق سوريه بود و در ادامه شكست گروه تروريستي داعش با آزادسازي شهرهاي مهم «الميادين و البوكمال» در غرب رود فرات تكميل شد كه به معناي متلاشي شدن گروه تروريستي داعش بود.
اگرچه نيروهاي جبهه مقاومت و متحد در بازه زماني شش ماه توانستند بيش از 95 درصد مساحت تحت اشغال داعش را در سوريه بازپس بگيرند اما با دخالت آمريكا، گروهي از تروريست ها موفق شدند در شرق رود فرات به فعاليت هاي خود ادامه دهند.
به گزارش مشرق، پيروزهاي جبهه مقاومت در سوريه فقط منحصر به شكست دادن داعش نبود و ساير گروه هاي تروريستي به ويژه جبهه النصره (شاخه رسمي القاعده در سوريه) متحمل خسارت هاي سنگيني شدند.
پاكسازي غوطه غربي دمشق، آزادسازي مناطق اشغالي در مرزهاي مشترك سوريه و لبنان (عرسال)، بيرون راندن تروريست ها از جنوب استان دمشق و بخش هايي از استان سويدا، بازپس گيري مناطق اشغالي شمال استان حماه بخش ديگري از موفقيت هاي جبهه مقاومت است كه در ماه هاي گذشته محقق شد.
آزادسازي 6 هزار كيلومتر مربع از مساحت اشغالي در جنوب غرب استان حلب، جنوب و شرق استان ادلب و شمال شرق استان حماه هم پيروزي ديگر است كه ماه گذشته به دست آمد و حاميان گروه تروريستي جبهه النصره را در شمال سوريه به وحشت انداخت.
در حال حاضر، عمليات پاكسازي غوطه شرقي (غده سرطاني) دمشق در دستور كار قرار گرفته و نيروهاي جبهه مقاومت با وجود فشار سنگين حاميان غربي تروريست ها، نزديك به نيمي از اين منطقه را به كنترل خود در آورده اند.
به گزارش مشرق، اواخر آذرماه سال 95 نيروهاي ارتش سوريه و رزمندگان جبهه مقاومت 20.6 درصد خاك سوريه را در كنترل خود داشتند و 79.4 درصد مناطق در اشغال گروه تروريستي داعش، جبهه النصره و نيروهاي موسوم به دموكراتيك كُرد بود اما پس از 15 ماه درگيري سنگين، كفه ترازوي قدرت به سود نيروهاي مقاومت سنگيني مي كند.
در مقطع فعلي، 43.7 درصد از خاك سوريه از اشغال گروه هاي تروريستي خارج شده و 62.3 درصد به كنترل دولت مركزي درآمده است؛ نيروهاي دموكراتيك كُرد هم 23.1 درصد خاك سوريه را با حمايت مستقيم دولت آمريكا در تصرف خود دارند.
دولت تركيه كه پيشتر در سال 95 بخش هاي از شمال استان حلب را به بهانه مبارزه با گروه تروريستي داعش و نيروهاي كُرد به اشغال خود درآورده بود در ماجراجويي جديد در تلاش است، مناطق كُردنشين شمال غرب استان حلب (عفرين) را به تصرف خود در بياورد؛ تاكنون نزديك به 40 درصد از مناطق به اشغال نيروهاي ارتش تركيه و عناصر تروريستي موسوم به سپر فرات درآمده است.
*منبع: پايگاه خبري مشرق/20 اسفند 96
** اول ** 1337
تهران - ايرنا- پايگاه خبري مشرق در گزارشي نوشت: آزادسازي شهر حلب و قطع ارتباط گروه تروريستي داعش با مرزهاي تركيه مقدمه اي براي پيروزي هاي دومينوار جبهه مقاومت از شمال تا جنوب سوريه بود كه در ماه هاي بعد آن تاكنون به وقوع پيوست.