۲۲ اسفند ۱۳۹۶، ۱۳:۴۷
کد خبر: 82861171
T T
۰ نفر
تنظيم سند آمايش سرزميني يك مطالبه همگاني است

بيرجند - ايرنا - مسئول هماهنگي مطالعات آمايش استان هاي منطقه 9 كشور در سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: تنظيم سند آمايش سرزميني يك مطالبه همگاني است و رسيدن به توسعه پايدار و همه جانبه نيازمند توجه ويژه مسئولان ذيربط در مناطق دارد.

به گزارش ايرنا، امير ثامني روز سه شنبه در نشست هماهنگ سازي مطالعات آمايش استان هاي منطقه 9 كشور در بيرجند، افزود: در ارتباط با سنتز استاني، خراسان جنوبي به عنوان اولين استان سند آمايش را به دبيرخانه ارسال كرده اما در مورد آمايش منطقه اي هنوز هيچ منطقه اي موفق به ارسال سند نشده است.
وي ادامه داد: در ارتباط با سند آمايش خراسان جنوبي كه مورد استقبال مخاطبان در تهران قرار گرفت سعي خواهيم كرد در فروردين ماه 97 جلسه اي را در سازمان براي جمع بندي اين سند برنامه ريزي كنيم.
به گفته وي در هر استان بايد چشم انداز ها تعيين شوند تا چشم انداز اولويت دار هر استان مشخص باشد.
وي در ادامه اظهار كرد: اميدواريم با جمع بندي در اين جلسه و ساير مناطق كشور به پيشبرد مشخص و داراي خروجي مثبت در بحث توسعه منطقه اي برسيم.

** سند آمايش سرزميني خراسان جنوبي تدوين شد
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي خراسان جنوبي هم در اين نشست گفت: طبق اقدام هايي كه براي تنظيم سند آمايش سرزميني استان انجام شده اين سند در آبان ماه 96 در شوراي برنامه ريزي و توسعه مصوب و تدوين و براي تصويب نهايي به مركز فرستاده شد.
محمد هادي آرين، افزود: آمايش سرزميني در 31 استان كشور در حال اجراست و مسلم برنامه ريزي منطقه اي سند آمايش، نقش تعيين كننده اي در توسعه خواهد داشت.
وي ادامه داد: در مباحث برنامه ريزي استان ها قبل از اين هر استان برنامه ريزي هاي خاص منطقه اش را بررسي مي كرد اما با ايجاد آمايش منطقه اي مسلم نقاط مشترك و در تعارض استان ها مشخص و براي هر چه بهتر برنامه ريزي سنتز تدبير خواهد شد.
وي تصريح كرد: سه استان خراسان جنوبي، رضوي و شمالي به عنوان استان هاي منطقه 9 كشور نشست هايي را در اين زمينه داشته اند، اولين جلسه طرح و برنامه ريزي در خراسان رضوي و امروز هم در اين استان تشكيل شد كه اميدواريم به نتايج مثمر ثمري برسيم.

** جمع بندي اطلاعات به تنهايي كفايت نمي كند
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي خراسان رضوي هم با بيان اينكه جمع بندي اطلاعات به تنهايي كفايت نمي كند، گفت: جمع بندي اطلاعات در سند آمايش ضروري است اما توجه خاص به ظرفيت هاي هر استان بايد مد نظر قرار گيرد.
رضا جمشيدي اظهار كرد: تعداد زيادي از استان هاي كشور هنوز آمار طرح شده آنها مصوب نشده است كه نشان دهنده پراكندگي كار در اين مسايل است.
وي در ادامه افزود: اميدواريم با مجموعه اقداماتي كه در بحث سنتز انجام مي شود ماموريتي كه در اين زمينه محول شده را به خوبي انجام دهيم.
طرح مطالعات آمايش سرزمين خراسان جنوبي در شوراي برنامه ريزي و توسعه استان تصويب و به سازمان برنامه و بودجه كشور ارسال شده است.
خراسان جنوبي با 151 هزار كيلومتر مربع مساحت سومين استان پهناور كشور پس از سيستان بلوچستان و كرمان است.
3215 * 6054