سید اصغر مطهری، سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: انتقال این قوچ و میش ها با تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده است.
وی درباره برخی شائبه ها و نگرانی ها مبنی بر اینكه احتمال اختلاط نژاد در گونه های مزبور در سایت تكثیر و پرورش یزد وجود دارد گفت: قرار نیست نژاد های قوچ اوریال بجنورد در سایت تكثیر و پرورش استان یزد، مختلط شوند و هیچ نگرانی در این باره وجود ندارد.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: تمام كارها و اقدامات لازم برای انتقال قوچ و میش ها به لحاظ تایید سلامت این وحوش و سایر اقدامات انجام شده است.
وی اظهار كرد: پارك پردیسان بجنورد محل نگهداری پستاندارانی است كه به علت های مختلف قادر به ادامه زندگی در طبیعت و بازگشت به دامان طبیعت را ندارند از این رو سازمان حفاظت محیط زیست به ناچار برای نگهداری از آنان متحمل هزینه شده است و بره هایی كه از این وحوش در این سایت به دنیا می آیند نیز قادر به زندگی در طبیعت نیستند.
* ایجاد سایت تكثیر و پرورش قوچ اوریال در استان
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود از اعلام آمادگی یك سرمایه گذار بخش خصوصی برای ایجاد سایت تكثیر و پرورش قوچ اوریال و جبیر در این استان خبر داد و گفت: این اداره كل از سرمایه گذاری در این حوزه استقبال می كند و آمادگی داریم قوچ و میش اوریال و آهو كه در پارك پردیسان نگهداری می شود، به سایت های مزبور منتقل كنیم.
مطهری افزود: یكی از رویكردهای سرمایه گذار در ایجاد سایت تكثیر و پرورش قوچ و میش اوریال، ایجاد شكارگاه اختصاصی است.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به گرایش و علاقه برخی افراد به استفاده از گوشت وحوش، یكی از رویكردهای ایجاد این سایت ها، پرورش و كشتار این وحوش و توزیع و عرضه گوشت است.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح كرد: در این شرایط حضور شكارچیان در عرصه ها كمتر می شود و گوشت وحوش به صورت مدیریت شده در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
رضا رحیمی، رئیس شبكه دامپزشكی شهرستان بجنورد نیز درباره انتقال قوچ و میش ها به استان یزد گفت: به لحاظ قانونی، انتقال هر گونه دام از جمله وحوش باید با مجوز دامپزشكی انجام شود اما، انتقال قوچ و میش ها به یزد هیچ مجوزی از این شبكه نداشته است.
پارك پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد قرار دارد كه اداره كل حفاظت محیط زیست با فنس كشی مساحتی حدود 50 هكتار، طرح نگهداری وحوش را در آن به اجرا درآورده است.
اكنون در پارك پردیسان حدود 50 راس قوچ، میش، كل، بز و آهو نگهداری می شود و به گفته مسئولان محیط زیست استان، با زادآوری وحوش، اوایل بهار، حدود 20 راس دیگر به جمعیت قوچ و میش ها در پارك پردیسان افزوده می شود.
7185/ 6042
بجنورد-ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: پنج راس قوچ و میش پارك پردیسان بجنورد هفته جاری به یك سایت تكثیر و پرورش وحوش استان یزد منتقل شدند.