۲۲ اسفند ۱۳۹۶، ۱۴:۵۷
کد خبر: 82861313
T T
۰ نفر

مكان‌يابي و درمان تومور سينه با نانوذرات پليمري

۲۲ اسفند ۱۳۹۶، ۱۴:۵۷
کد خبر: 82861313
مكان‌يابي و درمان تومور سينه با نانوذرات پليمري

تهران – ايرنا – محققان يك مركز پزشكي در آمريكا موفق به توليد نانوذرات پليمري شده‌اند كه بدون نياز به عامل هدفمند، تومورهاي سرطان سينه را به طور دقيق مكان‌يابي و نابود مي‌كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، مهمترين چالش در درمان سرطان، تشخيص مكان تومورهاي كوچك و درمان آن‌ها قبل از متاستاز است. محققان مركز پزشكي باپتيست فارست براي حل اين مشكل از نانوذرات فلوروسنس استفاده كردند كه مي‌تواند تومور را پيدا كند و با استفاده از نور مادون قرمز و ايجاد حرارت حاصل از آن، سلول‌هاي سرطاني را نابود كند.
اين نانوذرات H-DAPP نام دارند. آنچه محققان را شگفت‌زده كرد، اين است كه نانوذرات بدون هيچ عامل هدفمندي (targeting agent) تومورها را به طور موثر و دقيق مكان‌يابي مي‌كنند. اين نانوذرات نور مادون قرمز را به شدت جذب كرده و آن را به گرما تبديل مي‌كنند. نانوذرات H-DAPP از پليمرهاي رساناي جريان الكتريسيته ساخته شده‌اند كه قطرشان كمتر از 100 نانومتر است. سايز كوچك و سطح بدون اصطكاك اين ذرات باعث مي‌شود به راحتي با جريان خون عبور كنند و به محل تومور برسند. مطالعات بيشتري لازم است تا محققان از بي‌خطر بودن اين روش براي استفاده در انسان اطمينان يابند. اين روش در مراحل اوليه براي مكان‌يابي و درمان سلول هاي سرطان سينه درنظر گرفته شده است.
به رشد كنترل نشده سلول هاي پوشش داخلي مجراي شيري يا لوبول، سرطان سينه گفته مي شود. هر سينه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكيل شده كه به صورت خوشه اي در كنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه اي از غدد شيري هستند. هر لوب از بخش هاي كوچكتري به نام لوبول تشكيل شده است. سرطاني كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار ناميده مي شود. سرطان سينه در زنان شايع تر است، گرچه احتمال ابتلاي مردان نيز به سرطان سينه وجود دارد.
معمولا پس از تشخيص سرطان و نمونه برداري، درمان آغاز مي شود كه شامل پرتودرماني، هورمون درماني و شيمي درماني است. در برخي موارد و در صورت عدم گسترش تومور، به تشخيص پزشك پرتودرماني كفايت مي كند.
نتايج اين مطالعه در نشريه ACS Applied Materials منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259*2017
۰ نفر