۲۳ اسفند ۱۳۹۶، ۵:۲۳
کد خبر: 82861886
T T
۰ نفر
نماینده مجلس ایران: بیشترین آسیب تغییرات اقلیمی متوجه زنان روستایی است

نیویورك- ایرنا- نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی معتقد است بیشترین آسیب از تغییرات آب و هوایی متوجه دختران و زنان روستایی است كه سهم مهمی در اقتصاد و معیشت روستاها دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سمیه محمودی عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست ویژه نمایندگان مجالس كشورها با موضوع « كاهش اثرات تغییرات اقلیمی بر زنان و دختران روستایی » كه در حاشیه اجلاس شصت و دوم كمیسیون مقام زن و در سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را مطرح كرد.
وی افزود: آنچه عیان است در دهه های اخیر، مساله تغییرات اقلیمی به یكی از مهم‌ترین و پیچیده ترین چالش های بشر تبدیل شده است و كشورهایی كه در مناطق خشك و نیمه‌خشك قرار گرفته‌اند، نسبت به تغییرات اقلیمی حساس تر هستند.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شعاع تاثیر آثار تغییرات اقلیمی در مناطق روستایی كه زندگی آنان وابستگی بالایی به طبیعت دارد وسیع¬تر است؛ در این میان، زنان و دختران ساكن روستا بیشترین آسیب-پذیری را در برابر این تغییرات تجربه می كنند.
محمودی با بیان این كه یكی از آثار تغییرات اقلیمی پیامدهای اقتصادی است، اظهار كرد: اقتصاد و معیشت زنان در روستا معمولاً وابسته به زمین، كشاورزی و دامپروری است كه با تغییر اقلیم، همین منابع درآمدی نیز، دچار زیان می شود.
وی ادامه داد: در این شرایط، زنان برای امرار معاش دچار آسیب ها جدی از جمله وابستگی اقتصادی به مردان و مهاجرت می شوند.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان اضافه كرد: از طرفی به هنگام مهاجرت تنها قادر به انجام حرفه‌ و مهارت‌های محلی بوده و مهارت‌های خاص دیگری را نیاموخته اند كه بتواند جایگزین منبع درآمدی قبلی باشد.
محمودی تاكید كرد: آثار اجتماعی و روانی از دیگر پیامدهای بسیار مهم تغییرات اقلیمی است چرا كه زنان به دلیل عاطفی بودن، نقش مراقبت‌گری و همچنین به دلیل خصلت از خود گذشتگی مادرانه در زمان كمبود خوراك، سهم غذا و بهداشت خودشان را به سایر افراد خانواده می‌بخشند و در نتیجه، احساس فشار زیادی می‌كنند.
وی یادآور شد: بنابراین از آثار اجتماعی تغییر اقلیم می¬توان به كاهش كیفیت زندگی و كاهش سطح بهداشت اشاره كرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: همه ما می دانیم زنان به عنوان نیمی از مردم كره زمین بسیار تحت تاثیر این پدیده واقع می شوند، بنابراین بایستی پیش بینی های لازم جهت مدیریت تغییرات اقلیمی و كاهش خسارات ناشی از آن صورت گیرد، به نحوی كه آسیب های وارده به زنان و دختران روستایی كه تامین كننده بخش اعظمی از امنیت غذایی هستند كاهش یابد. محمودی تصریح كرد:آثار هولناك تغییرات اقلیم در زندگی این زنان كه نقش مهمی در تحكیم بنیان خانواده و نیز اقتصاد دارند، مصادف با تحلیل ظرفیت و پتانسیل های محلی هر كشوری است.
وی خاطرنشان كرد: بنابراین باید با بهره گیری از مشاركت زنان در حوزه های قدرت و تصمیم گیری این پدیده را مدیریت كرد.
شصت و دومین نشست كمیسیون مقام زن از روز دوشنبه با حضور هیات های زن از كشورهای عضو، انجمن های مردم نهاد مورد تایید شورای اجتماعی-اقتصادی این سازمان و مقامات سازمان ملل متحد آغاز به كار كرد و تا 23 مارس ادامه دارد.
هیاتی از جمهوری اسلامی ایران هم در این نشست حضور دارند.
اروپام**1429