حجتی: منع واردات محصول تراریخته، تامین روغن و ذرت را دچار مشكل می‌كند

تهران- وزیر جهاد كشاورزی خطاب به نمایندگان مجلس با بیان اینكه «شما واردات محصولات تراریخته را به كشور ممنوع نكردید»، گفت: وزراتخانه های جهادكشاورزی و بهداشت مخالف ممنوعیت ورود این محصولاتند، زیرا اگر ممنوع كنیم تامین روغن و ذرت كشور با مشكل مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود حجتی» روز چهارشنبه در بخش دوم سخنانش در جلسه علنی مجلس برای استیضاح افزود: در داخل كشور محصولات تراریخته تولید نكرده ایم، شما نمایندگان در قانون وظیفه ای را بر عهده دولت و وزارتخانه ها گذاشته اید و كمیته علمی ایمنی- زیستی داریم.
وی در ادامه با یادآوری موضوع های مطرح شده درباره گندم تراریخته نیز گفت: فردی كه كشاورز نبوده در این زمینه سوء استفاده ای كرده و دستگاه قضایی نیز با آن برخورد داشته است؛ نباید تولید محصول و زحمت كشاورزان را زیر سوال ببریم.
حجتی خاطرنشان ساخت: پارسال بیش از نیاز كشور گندم تولید شد، امسال نیز تاكنون بیش از 300 هزار تن صادرات داشتیم و واردات گندم سخت نیز به 20 تا 30 هزار تن محدود شده است.
وی ادامه داد: امروز این مسائل در حالی مطرح می شود كه هفت میلیون تن گندم در سیلوهای كشور موجود است.
وزیر جهاد كشاورزی در پاسخ به اظهارات یك نماینده گفت: به من اتهام زدید كه «ابریشم را نابود كرده ام»؛ این در حالی است كه تولید ابریشم خام استحصالی در سال 1384 به 400 تن كاهش یافته بود اما امروز آن را به 136 تن افزایش داده و برنامه ریزی كرده ایم كه توسعه نهال، توتستان ها و جعبه های نوغان را ادامه دهیم.

** وضعیت واردات برنج
حجتی درباره تولید و واردات برنج نیز گفت: در فصل برداشت این محصول، هیچ وارداتی انجام نشده است؛ طبق صورتجلسه سال 1393 برای خرید برنج با قیمت توافقی، نرخ 5700 تومان برای برنج هاشمی و 5800 تومان برای برنج طارم در هر كیلو ابلاغ شد؛ این قیمت ها امسال برای هر كدام از این برنج ها به 9100 تومان در هر كیلو تعیین و ابلاغ شد.
وی افزود: با این افزایش قیمت ها و ممنوعیت واردات در چهار تا پنج ماه از سال، حمایت از این محصول و كشاورزان برنجكار چگونه باید باشد؟ امسال در بازار داخلیبرنج خارجی با افزایش قیمت بی رویه ای مواجه شد و برنج هندی نیز افزایش نرخی خارج از عرف داشت.
حجتی در ادامه به ادعای مطرح شده از سوی برخی نمایندگان مبنی بر واگذاری 20 هكتار زمین در منطقه ای به كاركنان این وزارخانه اشاره كرد و افزود: این واگذاری در سال 1369 اتفاق افتاده است.
این عضو كابینه دولت تاكید كرد: آنچه به اینجانب به عنوان وزیر جهاد كشاورزی ابلاغ شده، تغییر كاربری اراضی كشاورزی است كه با جدیت آن را دنبال می كنم.

** به هیچ عنوان برای بدست آوردن پست و مقام تلاش نكرده ام
وزیر جهاد كشاورزی در ادامه تصریح كرد: تاكنون برای بدست آوردن پست و مقام هیچ تلاشی نكرده ام اما پس از كسب مقام، از زیر بارمسئولیت شانه خالی نكرده و از هیچ تلاشی برای خدمت رسانی فروگذاری نكرده ام.
حجتی خاطرنشان ساخت:برای خدمت رسانی بهتر از همه چیزم گذشته ام زیرا معتقدم این فرصتی است كه مردم به من داده اند؛ همه از چگونگی فعالیت های من در وزارت جهاد كشاورزی خبر دارند و چیزی پوشیده نیست.

** افزایش ظرفیت پرورش ماهی در قفس
وی در ادامه به ظرفیت های خوب كشور در بخش شیلات و دریا اشاره كرد و از شناسایی ظرفیت یك میلیون تنی پرورش ماهی در قفس خبرداد.
حجتی با بیان اینكه روند پرورش ماهی در قفس سال 1392 متوقف شده بود، ادامه داد: اما این موضوع از سال 1393 در دستور كار قرارگرفت و با اقدام های انجام شده از همان سال كلید خورد.
وزیر جهاد كشاورزی به فعالیت 400 قفس پرورش ماهی در دریا اشاره كرد و افزود: ظرفیت تولید این تعداد قفس 20 هزار تن است؛ این روش اشتغالزایی و ارزش افزوده زیادی دارد.

** برداشت میگو
وی در ادامه به مشكلات تولید میگو در كشور اشاره كرد و گفت: ظرفیت تولید 12 هزار تن سال 1392 اكنون به 22 هزار تن رسیده و این روند در حال افزایش است.
به گفته وی، ظرفیت اشتغالزایی و ارزش افزوده تولید میگو نیز بسیار زیاد است.
وی افزود: سه سال پیش نمی توانستیم میگو و لبنیات صادر كنیم اما اكنون با بهبود مناسبات بین المللی، بسیاری از محصولات خود را به دیگر كشورها صادر می كنیم؛ به طوری كه در این زمینه صادرات خوبی به كشورهای منطقه و اروپا بویژه روسیه داریم.

** جوانگرایی در وزارت جهاد كشاورزی
حجتی به تلاش های انجام شده برای جوانگرایی در وزارت جهاد كشاورزی اشاره كرد و ادامه داد: جوانگرایی در ادارات استانی در حال انجام است و این روند به تدریج طی خواهد شد.

** صادرات پسته
وزیر جهاد كشاورزی صادرات پسته كشور در سال 1392 را 121 هزار تن به ارزش یك میلیارد و 80 میلیون دلار یادآور شد: و گفت: میزان صادرات این محصول در سال 1395 به 138 هزار تن به ارزش یك میلیارد و 271 میلیون دلار رسیده است.
به گفته وی، امسال میزان صادرات براساس آخرین آمارها از یك میلیارد و 100 میلیون دلار گذشته و تا پایان سال افزایش می یابد.

** ممنوعیت واردات دانه زیتون
حجتی همچنین از ممنوع بودن واردات دانه زیتون خبرداد و افزود: تعرفه روغن زیتون با هدف حمایت از تولید داخل 26 درصد تعیین شد و سایر روغن ها با تعرفه كمتر وارد می شود.

** محدود بودن یارانه كشاورزی
وی درباره تخصیص یارانه به بخش كشاورزی نیز گفت: در بسیاری از كشورها یارانه خوبی به كشاورزان داده می شود اما این مهم در ایران محدود است.
وزیر جهاد كشاورزی به اهمیت صندوق بیمه كشاورزی نیز اشاره كرد و گفت: نباید از صندوق بیمه كشاورزان غافل شویم؛ كشاورزان باید نسبت به آینده خود و تولید امیدوار باشند زیرا بخش كشاورزی به معنای امنیت غذایی است.
به گفته حجتی، خسارات سالانه در بخش كشاورزی كشور 10 تا 11هزار میلیارد تومان است كه صندوق بیمه كشاورزی فقط 20 تا30 درصد از آن را پوشش می دهد.

** ضرورت تقویت زنجیره تولید
حجتی یكی از بخش های مهم درحوزه كشاورزی را «زنجیره تولید» اعلام و تاكید كرد كه باید توسط تشكل ها راه اندازی شود تا بتوان چرخه «از مزرعه تا سفره» را تحقق بخشید.
به گفته وزیر جهاد كشاورزی، در بیشتر كشورها زنجیره تولید وجود دارد؛ به طور نمونه در هلند، دامدار شیر خود را با قیمتی مشخص به تعاونی می دهد؛ در صورتی كه ارزش افزوده شیر در روند تولید افزایش یابد دامدار نیز از آن بهره مند می شود.
وی یادآورشد: اكنون شركت های مباشر، برخی از تولیدات را خریداری می كنند و براین اساس باید سهم این شركتها را را كم و زنجیره تولید را تقویت كنیم.
وی خاطرنشان ساخت: حمایت دولت باید از طریق تشكل های تولیدی انجام شود كه تولیدكنندگان سهامدار آنند؛ این زنجیره می تواند سردخانه ها، انبارها، صادرات و صنایع تبدیلی را نیز دربر گیرد.
حجتی تعاونی های دامپروران را یادآورشد و گفت: این تعاونی ها از طریق توسعه كشاورزی كه 100 میلیارد تومان بوده، پارسال یك هزار میلیارد تومان نهاده های خود را وارد و به تولیدكنندگان داده است.
وی تاكید كرد: با شكلگیری زنجیره تولید در بخش كشاورزی، از دلالی در این بخش جلوگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، محمود حجتی از ابتدای دولت یازدهم سكاندار وزارت جهادكشاورزی بوده است، وی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد نهاد جهاد سازندگی كشور شد و پس از آن به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انجام خدمت كرد؛ وی در دوره نخست دولت اصلاحات وزیر راه و ترابری بود و در دوره دوم به جهادكشاورزی رفت.
از مهمترین اقدامات حجتی در دوران حضورش در وزارت جهادكشاوری خودكفایی در گندم بوده است كه این موفقیت را برای دومین بار در دولت یازدهم تكرار كرد.
وی برای اجرای طرح افزایش تولید، دولت قیمت خرید تضمینی گندم را افزایش داد تا عامل افزایش تولید گندم باشد. با اجرای این طرح، تولید گندم با 73 درصد رشد از 8 میلیون به 14 میلیون تن رسید و واردات بیش از 6٫4 میلیون تن گندم در سال به صفر رسید و خودكفایی در تولید این محصول اساسی حاصل شد.
از دیگر اقدامات حجتی را می توان تولید شكر و كاشت چغندر قند و نیشكر در كشور را نام برد. با اقدامات حجتی در دولت یازدهم پیش بینی خودكفایی در شكر و مواد غذایی قوت گرفته و به مرز 80 درصد رسیده است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065* 9123* 2078** 2023
۰ نفر