به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورك الرت، مهندسان موسسه فناوری ماساچوست (ام.آی.تی) در آمریكا با استفاده از یك پلتفرم میكروفلوئیدیك كه بافت های مهندسی شده از بیش از 10 اندام را به هم متصل می سازد، می توانند بطور دقیق واكنش های بدن انسان را برای هفته ها تكرار كنند؛ این كار به آنها اجازه می دهد كه اثرات داروها را بر قسمت های مختلف بدن اندازه گیرند.
چنین سیستمی می تواند نشان دهد كه برای مثال آیا دارویی كه برای درمان یك اندام استفاده می شود عوارض جانبی بر اندام دیگر خواهد داشت یا خیر.
لیندا گریفیت، استاد مهندسی زیست شناسی و مهندسی مكانیك و یكی از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: پیش بینی برخی از این عوارض از روی الگوهای حیوانی واقعا دشوار است زیرا شرایطی كه به بروز آنها منجر می شود فردی هستند.
وی خاطرنشان كرد: اما با استفاده از تراشه ابداعی می توان دارویی را اعمال و سپس اثرات آن را بر بافت های دیگر بررسی كرد و نحوه سوخت و ساز آن را اندازه گرفت.
همچنین به دلیل دشوار بودن آزمایش كامل داروهای آنتی بادی و سایر روش های ایمنی درمانی بر الگوهای حیوانی به دلیل طراحی این داروها برای تعامل با سیستم ایمنی بدن انسان، این تراشه ها می توانند برای ارزیابی این داروها نیز مورد استفاده قرار گیرند.
مقاله ای در رابطه با این تراشه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
علمی**2038**2017
![تراشه ای برای ارزیابی واكنش بدن به دارو تراشه ای برای ارزیابی واكنش بدن به دارو](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13961223/82862707/N82862707-72240802.jpg)
تهران-ایرنا- مهندسان فناوری جدیدی ابداع كرده اند كه می تواند برای ارزیابی تاثیر داروهای جدید و تشخیص عوارض جانبی احتمالی آنها مورد استفاده قرار گیرد.