به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای شبكه خبری 'ان دی تی وی' ، اسلام آباد قبلا نیز از اینكه خودرو معاون كمیسیونر عالی پاكستان در دهلی نو مورد تعقیب قرار گرفته و چند مرد نسبت به راننده وی ناسزا گفته بودند شكایت كرده بود.
پاكستان ادعا می كند كه دیپلمات های پاكستانی و خانواده های آنان در پایتخت هند مورد ارعاب و تهدید قرار گرفته اند. اسلام آباد در بیانیه ای اعلام كرده است پس از آن كه 'هیچ اقدام مثتبی از سوی هند در این خصوص انجام نشد' محمود را 'برای مشورت' به پایتخت فراخوانده است.
مقامات دولتی هند این اقدام پاكستان را بی اهمیت دانسته و می گویند 'مشورت بین سفارت و وزارت خارجه هر كشور یك فرآیند عادی است و هیچ چیز نامعمولی نیست.'
پاكستان مدتی قبل به دولت هند درباره برخی حوادث علیه مقامات و خانواده های آنان شكایت كرده و ادعا كرده بود كه آنها مورد تهدید و قلدری قرار گرفته اند.
ظاهرا در چند روز گذشته فیلمهایی از چنین حوادثی در برخی كانالهای تلویزیونی پاكستان پخش شده است.
هند و پاكستان هفته گذشته بر سر بد رفتاری و آزار و اذیت دیپلمات های دو كشور در دهلی نو و اسلام آباد وارد یك نزاع دیپلماتیك شدند.
پس از شكایت پاكستان مبنی بر آزار و اذیت دیپلمات های این كشور در دهلی نو، وزارت امورخارجه هند در بیانیه ای ضمن دادن اطمینان به پاكستان مبنی بر تحقیق در این زمینه اعلام كرد: دیپلمات های هندی در پاكستان برای مدت طولانی آزار و اذیت زیادی را تجربه كرده اند. اما آنها به جای مطرح كردن این مسائل در رسانه ها تصمیم گرفتند تا این مشكلات را از طریق دیپلماسی حل و فصل كنند.
در عین حال وزارت خارجه هند تاكید كرد كه موارد آزار دیپلمات ها بدون شك مورد بررسی قرار خواهد گرفت. دهلی نو تمام تلاش خود را برای تامین امنیت و آرامش دیپلمات های خارجی انجام می دهد.
به گفته مقامات هندی، ماه گذشته یك گروه هشت نفره از ماموران پاكستانی به یك ساختمان مسكونی متعلق به سفارت هند حمله كرده و برق و آب این ساختمان را قطع كردند.
اجی بیسارا سفیر هند پس از این اقدام در تاریخ 16 فوریه با معاون وزیر امور خارجه پاكستان دیدار كرده و به ادامه اقدامات خرابكارانه علیه دیپلمات های هندی و املاك دولت هند به شدت اعتراض كرد.
دولت هند همچنین اعلام كرده است در ماه جاری خودرو سفیر هند در اسلام آباد توسط پلیس متوقف شده و به وی اجازه حضور در یك برنامه داده نشده است.
یك مقام هندی در وزارت امور خارجه هند گفت: دیپلمات های هندی و خانواده های آنها به طور مكرر از سوی مقامات پاكستانی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند. در مواردی از خانه های دیپلمات های هندی در اسلام آباد سرقت شده و همچنین خودرو های آنها توسط پلیس متوقف شده است.
پاكستان نیز اعلام كرده است كه خودرو كودكان دیپلمات های پاكستانی كه به سوی مدرسه در حال حركت بوده، توسط مقامات هندی متوقف شده است . خودرو یك دیپلمات پاكستانی نیز توسط پلیس متوقف شده و پلیس دهلی نو آن را جست و جو كرده است.
این نزاع دیپلماتیك میان هند و پاكستان در حالی شكل می گیرد كه دو كشور در سال 2016 پس از آنكه پاكستان چندین دیپلمات هندی را متهم به جاسوسی كرد، دهلی نو 8 دیپلمات خود را از این كشور خارج كرد.
هند اتهام های جاسوسی و تروریستی علیه دیپلمات های خود را یك اقدام انتقام جویانه از سوی پاكستان، پس از بازداشت 'محمود اختر' دیپلمات پاكستانی به اتهام جاسوسی در دهلی نو عنوان كرد.
'محمود اختر' دیپلمات پاكستانی، به اتهام شركت در اقدامات جاسوسی علیه هند به مدت كوتاهی بازداشت شد.
پس از این اقدام پاكستان 6 دیپلمات خود را از هند خارج كرد. یك ساعت پس از خروج دیپلمات های پاكستانی از هند، رسانه های پاكستان نام هشت دیپلمات هندی را كه در اقدامات تروریستی و جاسوسی شركت داشته اند منتشر كردند.
تنش میان هند و پاكستان از دو سال گذشته به علت خشونت های كشمیر و حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش در شمال هند افزایش یافت.
این تنش ها پس از حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش هند در شهر اوری و كشته شدن 19 سرباز هندی و همچنین عملیات انتقام جویانه هند علیه پایگاه های شبه نظامیان در خاك پاكستان در كشمیر تشدید شده است.
اخیرا دو كشور برای كاهش تنش میان خود تصمیم گرفتند در اقدامی انسان دوستانه زندانیان هندی و پاكستانی زن و سالخورده را آزاد كنند.
بخشی از كشمیر درخاك هند و بخشی دیگر درخاك پاكستان قرار دارد. هر دو كشور ادعای مالكیت بر تمام كشمیر را دارند و همین موضوع یكی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاكستان از هند در سال 1947میلادی تاكنون است.
آساق**1424 **1663**
دهلی نو - ایرنا - پاكستان روز پنجشنبه با ادعای ارعاب دیپلمات های این كشور در هند توسط پلیس و افراد ناشناس سهیل محمود سفیر خود را از دهلی نو فراخواند.