به گفته گراندی اكنون دهها هزار نفراز آوارگان روهینگیایی دربنگلادش در مناطقی كه احتمال بروز سیل و رانش زمین وجود دارد، استقرار یافتند.
درحملات 25 آگوست 2017 (شهریور96) ارتش و گروههای بودایی به روهینگیایی های میانمار تاكنون حدود 7 هزار نفر كشته و بیش از 700 هزار نفر از این اقلیت، آواره و به اردوگاههای مرزی بنگلادش با این كشور پناه برده اند.
سازمان ملل این حملات را پاكسازی نژادی و ارتش میانمار را مسئول این اقدامات دانسته و آن را بدترین ارتش دنیا نامیده است.
رئیس آژانس پناهندگانه سازمان ملل گفت در نبود امكانات و تجهیزات لازم برای بازگشت امن آوارگان روهینگیایی به ایالت راخین، امكان دارد فرآیند بازگشت آنها به میانمار مدت ها طول بكشد.
گراندی افزود: با این وجود تلاش ها برای بازگرداندن روهینگیایی ها به سرزمینشان بدون وقفه ادامه خواهد یافت.
نایپیدائو و داكا در25 نوامبر 2017 درمورد بازگرداندن اوارگان روهینگیایی به توافق رسیدند اما نارضایتی آوارگان از این موضوع و همچنین آماده نبودن میانمار سبب شده اجرای آن تاكنون به تعویق افتد.
بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد وهر دو كشور باید امنیت، سلامت و كرامت آنها را تامین كنند.
این درحالی است كه میانمار بتازگی اعلام كرده است كه فقط قادر است 374 روهینگیایی مسلمان را برای بازگشت از اردوگاههای بنگلادش به میانمار مورد تایید قرار دهد .
نایپیدائو بنگلادش را مسئول این اقدام دانسته و می گوید این كشور اطلاعات دقیق و مورد نیاز برای شناسایی آوارگان را در اختیار میانمار قرار نداده است.
این توافق درحالی انجام شده است كه آزار و اذیت مسلمانان روهینگیایی در میانمار همچنان ادامه دارد و روند خروج آنها از مرزهای این كشور به سوی بنگلادش نیز به طور روزانه درحال اجراست.
تاكنون 'آنگ سان سوچی' رهبر معنوی میانمار و برنده جایزه صلح نوبل و فرماندهان ارتش این كشور از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به 135 گروه نژادی این كشور خودداری كرده و میگوید مسلمانان روهینگیا بهصورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت كردهاند. اما این ادعا توسط روهینگیایی ها رد شده است. آنها میگویند سابقه حضورشان در میانمار، دستكم به چند سده اخیر میرسد.
نهادهای وابسته به سازمان ملل درخواست دریافت بودجه 951 میلیون دلاری برای نگهداری و رسیدگی به امور آوارگان روهینگیایی تا پایان سال جاری میلادی را در بنگلادش كرده اند.
آساق **1599
![سازمان ملل، نگران تامین نیازهای آوارگان میانماری است سازمان ملل، نگران تامین نیازهای آوارگان میانماری است](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13961226/82864808/N82864808-72245310.jpg)
كوالالامپور- ایرنا- شبكه خبر آسیا به نقل 'فیلیپو گراندی' رئیس آژانس پناهندگان سازمان ملل نوشت: نگرانی های فوری در مورد ارائه وسایل مورد نیاز آوارگان، بویژه با نزدیك شدن فصل گرما وجود دارد.