۱ فروردین ۱۳۹۷، ۲۲:۰۱
کد خبر: 82868590
T T
۰ نفر

مركل: اسلام بخشی از آلمان شده است

۱ فروردین ۱۳۹۷، ۲۲:۰۱
کد خبر: 82868590
مركل: اسلام بخشی از آلمان شده است

وین- ایرنا-آنگلا مركل صدراعظم آلمان روز چهارشنبه لحن آشتی جویانه ای در موضوع مهاجران اتخاذ كرد و در ارتباط با موضوع اسلام در آلمان نیز با رد نظر پوپولیست ها و اظهانظر جنجالی اخیر وزیر كشور آلمان تاكید كرد: اسلام بخشی از آلمان شده است.

به گزارش ایرنا، صدراعظم آلمان در سخنانی در پارلمان این كشور (بوندستاگ) دست دوستی به سوی مسلمانان ساكن آلمان دراز كرد و تبلیغات راست های افراطی و پوپولیست ها علیه اسلام و مسلمانان را رد و تاكید كرد: این مساله فراتر از این است كه كشور ما به لحاظ تاریخی توسط مسیحیت و یهودیت شكل گرفته است.
وی با رد تلویحی اظهارنظر اخیر وزیر كشور جدید آلمان تاكید كرد: هم اكنون 4.5 میلیون مسلمان با ما زندگی می كنند و دین آنان - اسلام - به بخشی از آلمان تبدیل شده است.
مركل درعین حال گفت: البته همه آلمانی ها این دیدگاه را ندارند كه این حرف او موجب شد تا برخی از نمایندگان با سر دادن فریاد 'زیهوفر' اعتراض خود را به اظهارات اخیر 'هورست زیهوفر' وزیر كشور آلمان نشان دهند.
زیهوفر از حزب 'سوسیال مسیحی' - حزب خواهری دمكرات مسیحی ها در ایالت بایرن - هفته گذشته در اظهاراتی جنجالی كه برخی كارشناسان سیاسی آن را تلاشی برای جلوگیری از ریزش آرای احزاب مسیحی در برابر راست های افراطی می دانند ، گفته بود كه اسلام بخشی از آلمان نیست.
به گزارش ایرنا، مركل كه چهارشنبه هفته گذشته 171 روز پس از انتخابات این كشور ، به طور رسمی برای چهارمین دوره صدراعظم آلمان شد، امروز در اولین سخنرانی مهم خود در پارلمان آلمان (بوندستاگ) فرصتی یافت تا از برنامه های دولت چهارم خود دفاع كند.
بنابه گزارش رسانه های آلمان، مركل سخنرانی خود را با پاشنه آشیل (یا چشم اسفندیار) سیاسی خود یعنی پذیرش صدها هزار پناه جو در سالهای 2015 و 2016 آغاز كرد و ضمن دفاع از عملكرد خود گفت: آلمان بر این چالش بی سابقه فائق آمده اما پذیرش بیش از یك میلیون پناه جو یك 'استثنای انسانی' بوده كه تكرار نخواهد شد.
صدراعظم آلمان همچنین خاطرنشان كرد كه آلمان تلاش بیشتری برای تقویت برنامه های كمك و امدادرسانی سازمان ملل خواهد كرد و درعین حال برای تقویت امنیت مرزهای خارجی اتحادیه اروپا نیز تلاش بیشتری خواهد كرد.
وی گفت كه آلمان آوارگان سیاسی را خواهد پذیرفت اما دولت جدید آلمان همچنین بر اخراج (متقاضیان فاقد صلاحیت پناهندگی) متمركز خواهد شد و تاكید كرد: افرادی كه هیچ حقی برای محافظت ندارند باید كشور ما را ترك كنند و اولویت بر ترك داوطلبانه است اما درصورت نیاز ، دولت آنان را اخراج خواهد كرد.
مركل سپس به مسائل داخلی آلمان و موضوع مزایای اجتماعی در دولت جدید پرداخت و در نهایت به موضوعات اروپایی پرداخت اما از ذكر جزئیات دقیق مربوط به طرح های اصلاحات در منطقه یورو كه مذاكرات آن با فرانسه در دست انجام است خودداری كرد.
وی درعین حال بر اهمیت همبستگی اروپایی تاكید كرد و گفت: این مساله ثابت شده كه اتحادیه اروپا برای ما آلمانی ها یك موهبت است و به همین علت من اطمینان دارم آینده آلمان در وحدت اروپایی ها است نه اینكه هر كدام از كشورها بخواهند جداگانه عمل كنند.
مركل در بخشی از سخنرانی خود همچنین عملیات نظامی تركیه در عفرین سوریه را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
بنا به گزارش رسانه های آلمان ، مركل در سخنرانی روز چهارشنبه خود چهره كلاسیك خود را نشان داد و تمام افرادی را كه انتظار اظهارات احساسی یا اعلام سیاست های مهم جدید را داشت ناامید كرد.
وی در پایان گفت: بیایید مردم را با آنچه می توانیم انجام دهیم شگفت زده كنیم؛ اعتقاد دارم كه آلمان می تواند این كار را انجام دهد و آلمان یعنی همه ما.
با این حال باید منتظر ماند و دید كه آیا اظهارات و سیاست های سنجیده مركل در چهارمین دوره صدارت عظمای آلمان می تواند افراد ناراضی از وضع موجود در آلمان به خصوص طرفداران حزب راست افراطی و پوپولیست 'آلترناتیو برای آلمان' را راضی كند یا خیر.
'الكساندر گائولند' رئیس این حزب به عنوان بزرگترین حزب مخالف (اپوزیسیون) در جلسه روز چهارشنبه پارلمان آلمان با انتقاد از سیاست های دولت خطاب به مركل گفت: جامعه در حال از هم پاشیدن است و ما دیگر منافع آلمان را دنبال نمی كنیم بلكه به دنبال منافع یك اروپای خیالی هستیم.
وی مدعی شد: آلمانی های بیشتری بی خانمان می شوند درحالی كه آوارگان در آلمان زندگی مجللی دارند.
نمایندگان پارلمان آلمان چهارشنبه هفته گذشته با 364 رای موافق در برابر 315 رای مخالف و 9 رای ممتنع چهارمین دوره صدارت عظمای مركل را تایید كردند.
21 نماینده مجلس نیز یا غایب بودند یا در رای گیری شركت نكردند. بلوك حزبی احزاب محافظه كار دمكرات مسیحی و سوسیال مسیحی (CDU/CSU) و حزب چپ میانه سوسیال دمكرات شریكان دولت 'ائتلاف بزرگ' آلمان در پارلمان این كشور، 399 كرسی دارند كه با این حساب 35 تن از نمایندگان احزاب شریك دولت به صداعظمی مركل رای منفی داده اند.
تشكیل دولت در آلمان روز یكشنبه (13 اسفند) با اعلام رای اعضای حزب سوسیال دمكرات این كشور برای تایید توافق با حزب دمكرات مسیحی، در این كشور و چهارمین دوره صدراعظمی آنگلا مركل قطعی شد. اكنون مركل 63 ساله بطور رسمی چهارمین دوره صدراعظمی خود و سومین دوره ریاست بر دولت 'ائتلاف بزرگ' (با مشاركت سوسیال دمكرات ها) را آغاز كرده اما با این حال به نظر می رسد كه آلمان هنوز تا رسیدن به ثبات كامل سیاسی فاصله دارد، بخصوص كه هر دو حزب بزرگ آلمان با چالش های درونی رو به رو هستند و احزاب منتقد بخصوص راست های افراطی قدرت گرفته اند.
'دیتمار بارش' از رهبران حزب 'چپ' آلمان در پارلمان روز چهارشنبه گفت: می توانیم انتظار سال های بی ثباتی را داشته باشیم.
شبك**اروپام**1078**1392
۰ نفر