به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینس دیلی، این محققان تاثیر 24 ساعت گرسنگی را بر میزان درد موشهای آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند. در این آزمایش موشها پس از 24 ساعت گرسنگی در معرض دو نوع درد حاد و مزمن قرار گرفتند و مشخص شد در مورد درد حاد، گرسنگی هیچ تاثیری ندارد. اما در مورد درد مزمن، گرسنگی موش ها تاثیر چشمگیری بر كاهش میزان درد داشت.
محققان با اطلاع از این كه نوعی پروتئین موسوم به AgPR كه توسط نورونها تولید میشود، عامل اصلی احساس گرسنگی است، عملكرد آن را شبیه سازی كردند و دریافتند نقش مهمی در كاهش درد مزمن دارد.بر اساس این تحقیق فعالیت حدود 300 نورون در مغز موجب كاهش درد مزمن در اثر گرسنگی میشود.
محققان با بررسی بیشتر دریافتند مولكولهایی موسوم به NPY كه انتقال دهندههای عصبی هستند، در تنظیم میزان احساس درد نقش دارند و با مسدودكردن این انتقالدهندهها، احساس گرسنگی از بین میرود و درد افزایش مییابد.
اگر مدار عصبی مشابهی در بدن انسان وجود داشته باشد و بتوان آن را به نحو موثری دستكاری كرد، راهكارهای جدیدی برای كاهش و درمان دردهای مزمن در بدن ابداع خواهد شد.گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Cell منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تهران -ایرنا - مطالعه محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریكا نشان می دهد، گرسنگی سبب كاهش احساس دردهای مزمن در بدن میشود.