به گزارش ایرنا، با نزدیك شدن بنگلادش به انتخابات خود در سال جاری میلادی، هرگونه تنش و ناآرامی در این كشور می تواند ثبات سیاسی طولانی مدت و توسعه اقتصادی در بنگلادش و منطقه را با خطر روبرو كند.
دو حزب بزرگ و اصلی بنگلادش یعنی حزب حاكم 'لیگ عوامی' و حزب مخالف ملی گرای بنگلادش (BNP) اكنون زمانی طولانی است كه بر سر مشروع بودن دولت با یكدیگر در نزاع هستند.
حزب بی ان پی، سیاست مداران لیگ عوامی را به تقلب در انتخابات پیشین و فساد متهم كرده اند . این حزب خواهان نظارت انتخابات ماه دسامبر بنگلادش توسط یك سازمان بین المللی بی طرف شده است و تهدید كرده اگر دولت به این خواسته توجه نكند حزب ملی گرای بنگلادش انتخابات را تحریم خواهد كرد.
اما دولت بنگلادش خالده ضیا رهبر حزب بی ان پی را تاكنون بارها به اتهامات مختلف زندانی كرده است. دولت این كشور همچنین سایر رهبران بزرگ ترین حزب مخالف خود را به دلایل مختلف تحت فشار قرار داده است.
یك دادگاه بنگلادش ماه گذشته خالده ضیا، فرزند او و همكاران وی را به فساد مالی 253 هزار دلاری در فاصله سال های 2001 تا 2006 محكوم كرد.
خالده و حزب ملی گرای بنگلادش (بی ان پی) اعلام كرده اند كه این اتهامات یك نقشه برای جلوگیری از ورود دوباره وی به صحنه سیاست است.
پس از اعلام محكومیت ضیا، هزاران نفر از طرفداران وی با حضور در خیابان های داكا پایتخت بنگلادش به این حكم دادگاه اعتراض كردند.
به گفته رهبران حزب ملی گرای بنگلادش در جریان این اعتراضات ، بیش از سه هزار و 500 طرفدار این حزب توسط پلیس بازداشت شده اند.
اما هفته گذشته یك دادگاه بنگلادش با درخواست ضیا برای آزادی به قید وثیقه مخالفت كرد.
میرزا فخر العالم عالمگیر سخنگوی حزب بی ان پی گفت: هدف اصلی از پرونده سازی برای خالده ضیا دور نگاه داشتن وی از سیاست و همچنین انتخابات سال جاری است. دولت بنگلادش به دنبال برگزاری انتخابات بدون رقیب است.
بر اساس قانون اساسی بنگلادش، اگر فردی در این كشور به بیش از دو سال زندان محكوم شده باشد نمی تواند در انتخابات شركت كند. در حالی كه خالده ضیا هنوز می تواند در انتخابات شركت كند اما به نظر می رسد آینده سیاسی وی به پایان رسیده باشد.
خشونت های ماه گذشته بنگلادش به پایان رسیده است اما اگر باز هم با درخواست های وی برای آزادی به قید وثیقه مخالفت شود، طرفداران حزب بی ان پی بار دیگر به زندانی شدن ضیا اعتراض خواهند كرد كه این امر می تواند از برگزاری یك انتخابات آرام جلوگیری كند.
بنگلادش یكی از فقیر ترین كشور های جهان است. سیاست ناكارآمد آن و آشفتگی گسترده در دوره های قبل و بعد از انتخابات ملی همیشه منجر به خروج سرمایه از این كشور و اختلال در تجارت آن شده است.
اگرچه اقتصاد ملی بنگلادش به آرامی رو به رشد بوده است اما بسیاری از شركت ها نگران آغاز مجدد اعتراضات حزب بی ان پی پیش از انتخابات ماه دسامبر و شكسته شدن آرامش سیاسی در این كشور هستند.
علاوه بر این، آشفتگی گسترده سیاسی مانع ادغام اقتصادی منطقه نیز خواهد شد. بنگلادش یك كشور مهم در طرح 'یك جاده - یك كمربند چین' محسوب می شود. در همین حال این كشور به دنبال ایجاد كریدور های اقتصادی جهت ارتباط با سایر مناطق جنوب آسیا است. افزایش اختلافات سیاسی در بنگلادش بدون شك به منافع مناطق فراتر از این كشور صدمه خواهد رساند.
آساق**267**1424 **1663**
دهلی نو - ایرنا - در سالی كه قرار است بنگلادش انتخابات پارلمانی را تجربه كند ، ثبات سیاسی در این كشور با تشدید رقابت ها بین دو حزب اصلی به طور فزاینده ای به سوی آشفتگی پیش می رود.