به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از ساينس ديلي، كرمهاي انگل در طول هزاران سال روشهايي را براي زندگي در بدن انسان يافتهاند كه امكان ادامه حيات را بدون تحريك سيستم ايمني بدن براي آنها فراهم ميكند؛ اكنون محققان دريافتند اين كرمها توانايي تنظيم سيستم ايمني بدن ميزبان را از طريق توليد مولكولهاي خاصي كه داراي ويژگي ضد التهابي هستند، به دست آوردهاند.
از آنجا كه چاقي با التهاب سطح پايين در بافتهاي چربي ارتباط دارد، محققان تلاش كردند تا ارتباط كرمهاي انگلي را با چاقي كشف كنند. در اين تحقيقات نوعي از كرمهاي انگل موسوم به Heligmosomoides polygyrus كه در بدن جوندگان يافت ميشود، مورد استفاده قرار گرفت.
در يك دوره دو ماهه دو گروه از موشها پيش از آلوده شدن به اين انگل با استفاده از دو رژيم غذايي پرچربي و كنترل شده تغذيه شدند. نتيجه اين كار كاملا روشن بود اما پس از آلوده شدن موشها به اين انگل، ميزان افزايش وزن گروهي كه با رژيم پرچرب تغذيه ميشدند، به سرعت كاهش يافت و به ميزان افزايش وزن موشهايي رسيد كه رژيم غذايي كنترل شده داشتند.
محققان با بررسي دلايل اين پديده متوجه شدند فعاليت انگلي موجب تغيير مشخصات ژنتيكي موشها شده و تعدادي از ژنهاي كليدي موثر در سوخت و ساز دستخوش تغيير شدند. همچنين تعداد سلولهاي ضدالتهاب سيستم ايمني اين موشها در مقايسه با موشهاي فاقد آلودگي، بيشتر بود.
سپس محققان سلولهاي ايمني موشهاي آلوده را به موشهاي سالمي كه با رژيم غذايي چرب تغذيه ميشدند، منتقل كردند و مشخص شد اين انتقال سلولها موجب كاهش چشمگير چاقي ناشي از رژيم غذايي ميشود. محققان با مشاهده اين پديده به اين جمعبندي رسيدند كه مكانيزم تنظيم سيستم ايمني در اثر فعاليت انگلي، قابل انتقال است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Scientific Reports منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1834
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه هاروارد و بيمارستان عمومي ماساچوست در مطالعه اي دريافتند كه انواع خاصي از كرمهاي انگل موجب كاهش چاقي و تنظيم سيستم ايمني بدن در مدلهاي جانوري ميشود.