به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، این سیاره جدید كه K2-229b نام دارد تنها 20 درصد بزرگتر از زمین است، اما جرم آن به 2.5 برابر جرم زمین میرسد. این سیاره با فاصله 1610000 كیلومتر دور یك ستاره كوتوله در صورت فلكی سنبله گردش میكند.
محققان ابتدا از درخشش دورهای این سیاره به وجود آن پی بردند، اما پس از ارزیابی نور چشمكزن ستاره كوتوله در اثر نیروی گرانشی K2-229b توانستند ساختار و جرم این سیاره را به درستی محاسبه كنند.
عطارد به دلیل مقادیر زیاد آهن موجود در آن با سایر سیارات منظومه شمسی تفاوت دارد و این ساختار نشان میدهد كه نحوه تشكیل آن نیز متفاوت بوده است. اكنون محققان سیاره جدیدی را كشف كردهاند كه دارای ویژگی های مشابه عطارد است و به این نتیجه رسیدند كه بر خلاف تصور قبلی چنین سیاراتی چندان كمیاب نیستند.
سیاره K2-229b درونیترین سیاره از یك مجموعه سهتایی است كه مدار تمام آنها نسبت به ستاره كوتوله كوچكتر از مدار عطارد به دور خورشید است.
سیاره K2-229b فاقد اتمسفر است و دمای سطح در طول روز به 2000 درجه سانتیگراد میرسد. به اعتقاد محققان در زمان شكلگیری این سیاره شعلههای خورشیدی ستاره موجب از بین رفتن اتمسفر و لایه خارجی سیاره شده و هسته داغ و چگال آن را برجای گذاشتهاند. فرضیه دیگر این است كه سیاره K2-229b در اثر یك برخورد شدید بین دو جرم كیهانی مشابه آنچه به اعتقاد محققان زمین را شكل داده است، پدید آمده باشد.
مطالعه ماهیت و ساختار سیارات خارج از منظومه شمسی و نحوه شكلگیری آنها میتواند سرنخهایی را در رابطه با نحوه شكلگیری منظومه شمسی در اختیار ما قرار دهد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017
تهران – ایرنا - محققان در فاصله 340 سال نوری از زمین یك سیاره فلزی داغ كشف كردند كه شباهت زیادی به عطارد دارد.