رئيس اداره ورزش و جوانان فاروج در حاشيه برگزاري اين مسابقات به خبرنگار ايرنا گفت: مسابقات ياد شده در چهار وزن 70، 80، 90 و به علاوه 90 كيلوگرم در حال برگزاري است.
علي اكبر كيوان با بيان اينكه وزن كشي كشتي گيران صبح امروز انجام شد، گفت: برگزاري كشتي در گود امام مرشد سابقه چند صد ساله دارد.
كشتي باچوخه امروز در شهرستان اسفراين هم با حضور حدود 50 هزار نفر در حال برگزاري است.
گود كشتي امام مرشد در مجاورت بناي امامزاده اي با همين نام در فاصله 3 كيلومتري از روستاي حاج تقي واقع شده است.
كشتي چوخه از اولويت ورزشي كرمانج هاست و اوج مسابقات اين رشته ورزشي در ايام تعطيلات نوروز در خراسان شمالي از جمله شهرستان فاروج است.
از پهلوانهاي بخش خبوشان مي توان مرحوم محمد پهلوان نقابي، مرحوم پهلوان سليمان رهنما نقابي، مرحوم موسي الرضا رحماني وصفي پهلوان نام برد.
همه ساله در روز 14 فروردين در گود امام مرشد پهلوان هاي روستاها و شهرهاي اطراف براي تصاحب جوايز آن با يكديگر كشتي هاي زيبائي مي گيرند و مانند مسابقات جهاني محل عرضه فن هاي جديد است.
كشتي با چوخه از معروفترين ورزشهاي محلي ايران است كه ميان اقوام كرد و ترك خراسان رواج دارد، كشتي كه اكنون در فهرست ميراث ناملموس ثبت ملي نيز شده است و در جشنهاي عروسي و نوروز همراه با ساز و دُهل اجرا ميشود.
نام كشتي از جليقهاي كه كشتيگيران به تن دارند، يعني همان «چوخه» گرفته شده است، كشتيگيرها علاوهبر آن به كمر شال آبي و يا قرمز ميبندند تا به اين ترتيب داور آنها را از يكديگر تشخيص دهد. پوشش كشتيگيرها خاص و كاملا محلي است.
معمولا آستين لباسها تا آرنج بالا زده ميشود و شلوارها كوتاه است و يا تا بالاي زانو بالا زده ميشود.
گوش چوخهكارها نيز مثل ساير كشتيگيرها شكسته شده است، بدنشان تنومند و آدابشان در گود، پهلواني است، پيش از آغاز كشتي و به خاك زدن پشت حريف، بوسه بر خاك ميزنند و در پايان دست حريف را ميفشارند.
7187/ 6042
فاروج- ايرنا- رقابت 150چوخه كار استان هاي خراسان شمالي، رضوي، جنوبي و گلستان سه شنبه در گود امام مرشد فاروج خراسان شمالي با حضور شمار زيادي از علاقه مندان به اين رشته ورزشي آغاز شد.