۱۵ فروردین ۱۳۹۷، ۲۱:۳۵
کد خبر: 82877892
T T
۰ نفر
«خیابان ننگ» در بیروت

بیروت-ایرنا-كاربران لبنانی در توئیتر با هشتگ «خیابان ننگ» (#جاده_العار) اعتراض خود را به نامگذاری خیابانی در بیروت به نام «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان نشان دادند.

به گزارش ایرنا، دیشب (سه شنبه) پنج ماه پس از اعلام استعفای «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان در ریاض كه گفته می شود زیر فشار مقام های سعودی بود، شهرداری بیروت یكی از خیابان های حد فاصل دو منطقه ساحلی «میناء الحصن» و «زیتونه» در این شهر را به نام ملك سلمان نامگذاری كرد.
مراسم رسمی نامگذاری این خیابان با حضور برخی از مقام ها و شخصیت های لبنانی عمدتا نزدیك به سعودی و دیپلمات های خارجی از جمله سعد الحریری و «ولید البخاری» كاردار سفارت عربستان در بیروت، «سمیر جعجع» رهبر حزب «نیروهای لبنانی» و «ولید جنبلاط» رهبر حزب «سوسیالیست ترقی خواه» برگزار شد.
این اقدام واكنش هایی منفی را بویژه در میان جوانان فعال در توئیتر در پی داشت. به طوری كه هشتگی با عنوان «خیابان ننگ» (#جاده_العار) درست شد و تبدیل به یكی از ترندهای اصلی توئیتر شد.
كاربری به نام «عُمر وكیم» توئیت كرد: نامگذاری خیابان ملك سلمان در بیروت، چهره هایی از رهبران را گرد هم آورد، برخی مخالف و برخی موافق و برخی دیگر نامزد انتخابات، كسانی را كه منافع انتخاباتی و سخنرانی های داغ از كرامت و مظلومیت آنها را از هم دور كرده بود، چیزی نتوانست دور هم جمع كند مگر صدای چند دینار كه از جیب یك لباس بلند افتاده است.
كاربری با انتشار عكس شهید «عباس مدلج» (شهید ارتش لبنان) كه به دست داعش ذبح شده بود، نوشت: دیشب از حامی مالی قاتلان عباس در بیروت تقدیر شد.
كاربر دیگری با نام «مروان» با اشتراك عكس دعوتنامه مراسم، زیر آن نوشت: كارت دعوت از سوی سفارت عربستان آماده و پخش شده است. آن وقت به من می گویی حاكمیت و استقلال؟
یك كاربر با نام «عامر حلال» توئیت كرد: در همه شهرها و كشورهای جهان، خیابان ها را با نام مبارزان، قهرمانان، شعرا و اندیشمندان یا مبتكران نامگذاری می كنند، ولی در لبنان با نام مجرمان.
یك كاربر نیز به كنایه نوشته بود: اینجا خیابان سلمان بن عبدالعزیز بن سعود بن آرتور بلفور بن ایزمن آل صهیون است.
یك كاربر با نام مخفف «زیزا» به شعار برخی از احزاب لبنانی از جمله نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع و المستقبل به رهبری سعد الحریری اشاره كرده بود كه در شعارهای انتخاباتی خود می گویند لبنانی ها وابستگی نمی خواهند، وی نوشته بود: حالا مشخص شد كه لبنان آزاد و مستقل و بدون وابستگی یعنی چه.
برخی كاربران با انتشار عكس هایی از زباله دانی های لبنان نوشته بودند كه خوب است این اماكن را هم با همین اسم نامگذاری كنیم.
در این میان بسیاری گفته بودند در حالی كه سه سال است ائتلافی به رهبری عربستان سعودی جنگی خانمان برانداز را بر یمن تحمیل كرده است، دفاع از قاتلان كودكان یمنی جز ننگ نیست.
كاربری با نام «خدیجه» با بازنشر عكس «بثینه المیری» دختربچه 5 ساله‌ یمنی نوشت: عزیزم، نام همه خیابان ها به نام تو و همه كشورها به نام یمن با عزت است.
این دختربچه یمنی تابستان سال 96 تمام اعضای خانواده‌اش را در حمله هوایی متجاوزان سعودی به مناطق مسكونی صنعا، پایتخت یمن از دست داده بود و خودش از ناحیه چشم و صورت به شدت زخمی شده بود. وی در یك عكس كه بسیار در جهان معروف شد در تلاش برای گشودن یكی از چشمانش است تا بتواند ببیند.
كاربر دیگری یك عكس منتشر كرده بود كه در آن با خط خود نوشته بود: خیابان شهدای صعده.
«علی الحاج یوسف» فعال رسانه ای لبنانی هم با انتشار تصویر یك خبر از مجله «نیویوركر» نوشت: چه تصادف رسواكننده ای! همزمان با نامگذاری خیابانی در بیروت به نام ملك سلمان، مجله آمریكایی نیویوركر سناریوی برخورد ذلت بار با سعد الحریری و نقض حاكمیت لبنان را دوباره منتشر كرده است: به محض ورود به ریاض در ساعت یازده شب، بازداشت شد، سپس یك صندلی گذاشتند و او نشست و بارها با سیلی های سعودی ها روبرو شد.
اما «وسام» راننده یك تاكسی در بیروت كه به گفته خودش لیسانس روانشناسی دارد، به خبرنگار ایرنا می گوید: ما لبنانی ها دیگر از این كارها تعجب نمی كنیم. برای ما عادی شده است.
وسام با اشاره به اینكه سال هاست حكومت در دست عده ای معدود است، می گفت: این كار عربستان است، اگر نه سیاستمداران فاسد حتی حال نام گذاشتن روی خیابان ها را هم ندارند.
او این را هم اضافه كرد كه در لبنان دیگر معروف است دو خط موازی هم وجود دارد كه هیچ گاه به هم نمی رسد؛ یك خط، حامیان آمریكا و اسرائیل و سعودی هستند و خط دیگر خط استقلال طلبی، عزت، مقاومت.
خاورم**390**2054