۱۸ فروردین ۱۳۹۷، ۱۶:۲۷
کد خبر: 82879728
T T
۰ نفر

بهبود حافظه با ايمپلنت مغزي

۱۸ فروردین ۱۳۹۷، ۱۶:۲۷
کد خبر: 82879728
بهبود حافظه با ايمپلنت مغزي

تهران – ايرنا – محققان موفق به ساخت ايمپلنت مغزي شده اند كه امكان دسترسي به محتواي حافظه بيمار، تقويت آن و به يادآوري مجدد خاطرات را فراهم مي‌كند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي آمريكا، محققان پس از انجام آزمايشات اوليه روي حيوانات، ايمپلنت‌هاي مغزي را براي بهبود حافظه چند بيمار داوطلب مورد استفاده قرار دادند.قبلا به عنوان بخشي از فرآيند درمان بيماري صرع داوطلبان از ايمپلنت‌هاي مغزي استفاده شده بود و استفاده از ايمپلنت‌هاي جديد موجب بهبود چشمگير حافظه كوتاه مدت و بلندمدت اين افراد شد.
در واقع حتي زماني كه حافظه شخص از بين رفته است، امكان شناسايي الگوهاي عصبي صحيح كه منجر به يادآوري خاطرات مي‌شود و تفكيك آن‌ها از الگوهاي اشتباه وجود دارد. ايمپلنت‌هاي جديد قادرند چنين الگوهايي را تشخيص و به مغز بيمار ارسال كنند تا او را در يادآوري خاطرات ياري كنند.
استفاده از اين ايمپلنت‌ها موجب بهبود 37 درصدي عملكرد داوطلبان در آزمون‌هاي حافظه كوتاه مدت و بهبود 35 درصدي عملكرد آن‌ها در آزمون‌هاي حافظه بلند مدت شد.
اين تحقيقات راهگشاي توليد ايمپلنت‌هاي مغزي براي تقويت حافظه است. به اعتقاد محققان اين فناوري جديد مي تواند در درمان بيماري‌هايي مانند آلزايمر، سكته مغزي و آسيب‌هاي وارد شده به مغز موثر بوده و امكان ترميم قدرت حافظه اين بيماران را با استفاده از الگوهاي فعاليت مغزي آن‌ها فراهم كند.
همچنين محققان اميدوارند با استفاده از اين فناري بتوانند امكان يادآوري خاطرات قديمي را براي افراد مبتلا به آلزايمر و ساير بيماري هاي از اين دست فراهم كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Neural Engeneering منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر