به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس آمريكا ، با وجودي كه بيماري هاي قلبي و ديابت نوع 2 از مهمترين علل مرگ و مير در جهان هستند، هنوز مكانيسمي كه ارتباط دقيق اين دو عامل را نشان دهد، مشخص نيست.
محققان بريگهام و بيمارستان زنان در كاروليناي شمالي به اطلاعات جديدي دست يافتند كه مسير مولكولي مشترك بين بيماري هاي قلبي و ديابت را نشان مي دهد. اين مطالعه منجر به شناسايي يك نشانگر زيستي شده است. اين نشانگر در زناني كه در معرض ديابت و بيماري هاي قلبي قرار دارند، افزايش مي يابد.
در اين مطالعه محققات 27 هزار زن را مورد بررسي قرار دادند و دريافتند با اندازه گيري چرخه آمينو اسيد شاخه دار (BCAA) در جريان خون مي توان احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي را با دقت بالا پيش بيني كرد. در حال حاضر اين آزمايش به سادگي و با كمترين هزينه امكان پذير است. نتيجه اين آزمون مستقل از كلسترول LDL و عوامل خطر ديگر است. اين آزمون به ويژه در زنان و مبتلايان به ديابت نوع 2 كاربرد دارد.
مطالعات نشان مي دهد آمينو اسيد شاخه دار نقش مهمي در مقاومت به انسولين و ديابت بازي مي كند. اين راهكار مي تواند از بروز بيماري هاي قلبي عروقي به عنوان مهمترين عامل مرگ و مير در سراسر جهان پيشگيري كند.نتايج اين مطالعه در نشريه Circulation: Genomic and Precision Medicine منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران – ايرنا – مطالعات جديد نشان مي دهد، با اندازه گيري يك نشانگر زيستي در خون مي توان بيماري هاي قلبي را قبل از وقوع و مشاهده علايم اوليه پيش بيني كرد.