به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري رويترز هند، اين مقام عاليرتبه كه براي بررسي شرايط بازگشت مسلمانان رانده شده روهينگيايي به خانه هايشان در ايالت راخين در ميانمار، به بنگلادش سفر كرده است امروز با يك گروه 50 نفره از مسلمانان روهينگيا در اردوگاه كوتوپلونگ واقع در جنوب شرق بنگلادش ديدار كرد.
يك مقام مرتبط با امور روهينگيا در وزارت خارجه بنگلادش نيز اعلام كرد هدف از ديدار وزير ميانماري ازاردوگاه هاي مهاجران، نشان دادن چالش هاي پيش روي بنگلادش در برخورد با بحران مسلمانان روهينگيا است.
وين ميات ايت قرار است فردا با وزير امور خارجه بنگلادش در داكا ديدار و گفت و گو كند.
بنگلادش مي خواهد مسلمانان روهينگيا هرچه زودتر به خانه هاي خود بازگردند. مقامات اين كشور ابراز اميدواري كرده اند كه سفر وزير رفاه اجتماعي ميانمار روند بازگشت مسلمانان روهينگيا را تسريع كند.
وزير رفاه ميانمار هنگام بازديد از اين اردوگاه گفت آغاز سريع روند بازگشت مسلمانان روهينگيا به ميانمار بسيار مهم است.
وي در ارتباط با اعطاي حق شهروندي به مسلمانان روهينگيا در ميانمار گفت: ما درحال تلاش براي تحقق اين امر هستيم.
خشونت اعمال شده در ميانمارعليه اقليت مسلمان روهينگيا چنان بيرحمانه و بي سابقه بوده است كه سازمان ملل متحد آن را نمونه بارز نسل كشي اعلام كرده است. موج انتقادات و محكوميت جهاني اين جنايات چنان قوي و دامنه دار بود كه حتي دولت ميانمار را كه حامي قوي آنها بود به واكنش واداشته به طوري كه امروز دادگاهي در ميانمار 7 سرباز ارتش را به جرم قتل 10 مسلمان روهينگيا به 10 سال زندان و كار اجباري محكوم كرد.
سازمان ملل متحد درهفته جاري در گزارشي كه خلاف ادعاي ميانمار است اعلام كرد شرايط در منطقه خشونت زده و ناآرام راخين در كشور ميانمار براي بازگشت اقليت مسلمان روهينگيا آماده نيست.
به گفته مقامات بنگلادشي از ماه اوت سال 2017 نزديك به 700 هزار مسلمان روهينگيا وارد بنگلادش شده اند درحالي كه پيش از آن نيز حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا در مناطق مختلف بنگلادش زندگي مي كردند.
هم اكنون بيش از 900 هزار مسلمان روهيگنيا در اردوگاه هاي مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزديك به 688 هزار نفر از اين تعداد پس از آغاز دور جديد خشونت ها در ميانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
سازمان ملل در ماه جاري اعلام كرد براي كمك به بيش از يك ميليون پناهجوي روهينگيا كه در اردوگاه هاي شلوغ مهاجران در شمال شرق بنگلادش حضور دارند به يك ميليارد دلار كمك مالي احتياج دارد.
بنگلادش و ميانمار در تاريخ 25 ماه نوامبر سال گذشته توافقنامه اي براي بازگشت پناهجويان روهينگيا به خانه هاي خود در ايالت راخين امضا كردند.
بر اساس اين توافق روند بازگشت مسلمانان روهينگيا بتدريج انجام خواهد شد درحالي كه دو كشور بايد امنيت، سلامت و كرامت آنها را تامين كنند.
دولت بنگلادش اعلام كرده است طرح بازگشت پناهجويان روهينگيا به ميانمار كه قرار بود از ماه ژانويه آغاز شود به تاخير افتاده است.
مسلمانان روهينگيا نيز تمايلي به بازگشت ندارند و مي گويند در ميانمار امنيت ندارند و خواهان بازگرداندن دارايي هاي روهينگيا و مجازات عاملان قتل عام خانواده هاي خود از سوي دولت ميانمارهستند.
دور جديد خشونت ها در ميانمار پس از حمله شبه نظاميان مسلمان ميانماري موسوم به ارتش رستگاري اركنان روهينگيا(ARSA) به چندين ايستگاه پليس در ايالت راخين آغاز شد. ارتش و گروه هاي بودايي با حمله به مسلمانان روهينگيا اقدام به كشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهاي روهينگيايي كردند.
به گفته سازمان پزشكان بدون مرز، در جريان اين حملات بيش از 6 هزار و 500 مسلمان روهينگيايي كشته شده اند.
آساق**267**1424**1337
دولت ميانمار:
بازگشت مسلمانان روهينگيا از بنگلادش دراولويت قرار دارد
۲۲ فروردین ۱۳۹۷، ۱۷:۵۲
کد خبر:
82883941
دهلي نو- ايرنا - وين ميات آيت وزيررفاه اجتماعي ميانمار كه سرپرستي امور بازسازي در ايالت راخين اين كشور را برعهده دارد اعلام كرد بازگشت آن دسته از مسلمانان روهينگيا كه در بنگلادش اقامت دارند دراولويت قرار دارد.