اين گزارش افزوده است كه «سيد حسين عالمي بلخي» وزير امور مهاجرين و عودت كنندگان افغانستان براي پاسخ گويي به سووال نمايندگان مجلس سنا در جلسه كميسيون روابط بينالمللي اين مجلس حاضر شده و گفته است كه سازمان زير مجموعه اش پيشرفتهاي مناسبي در روند قانون مند سازي امور پناهجويان در پاكستان و ايران داشته است.
به گفته عالمي اين پيشرفتها در زمينه ضابطه مند كردن حضور مهاجرين افغانستاني فاقد مدرك و همچنين تمديد اقامت آنها در اين دو كشور صورت گرفته است.
«احمد جاويد رئوف» رييس كميسيون روابط بينالملل مجلس سنا و ديگر اعضاي اين كميسيون، سوالاتي را در ارتباط با مشكلات مهاجرين افغانستان در تركيه، پاكستان، ايران، كشورهاي اروپايي و روند برگشت آبرومندانه آنها به كشورشان مطرح كرده اند و وزير امورمهاجرين نيز در ارتباط به كاركردها و دستآوردهاي وزارتخانه خود گزارش اده است.
عالمي بلخي در اين جلسه با توجه به اقدام دولت تركيه در بازگرداندن تعدادي از پناهجويان افغان به كابل اعلام كرده است كه بزودي هيأتي براي رسيدگي به وضعيت مهاجرين افغانستان در تركيه به آن اين كشور سفر مي كند.
به گفته بلخي نزديك به 900 هزار مهاجر فاقد مدرك در پاكستان ثبت نام شده اند و تاكنون بين بيش از 300 هزار تن از آنها، كارت شهروند افغان ( ACC ) توزيع شده است.
وزير امور مهاجرين افغانستان گفت كه مقامهاي پاكستان تعهد كردهاند برگشت مهاجرين افغانستان فرآيندي داوطلبانه داشته باشد .
در ارتباط به مشكلات مهاجرين افغانستان در تركيه نيز او اظهار داشته است كه اخراج مهاجرين افغانستان از آن كشور با وزارت امورمهاجرين هماهنگ نشده است.
وزير امور مهاجرين افغانستان با اشاره به مشكلات پناهجويان كشورش در اروپا گفت كه اين وزارتخانه در نتيجه يك مديريت هماهنگ و مشترك با نهادهاي مسئول مهاجرت در مقصد از اخراج اجباري 100 هزار پناهجوي افغان از اروپا جلوگيري كرده است.
همزمان با سفر«بينالي يلدريم» نخست وزير تركيه به افغانستان كه 19 فروردين ماه جاري انجام شد بنا بر هماهنگي وزارتخانه هاي كشورافغانستان و تركيه، بيش 200 شهروند افغانستان كه به قصد مهاجرت غير قانوني به اروپا، خود را به تركيه رسانده بودند به كابل بازگردانده شدند.
به گزارش ايرنا؛ دسترسي كودكان به آموزش يكي از دغدغه ها و مطالبات مهم اتباع افغانستاني حاضر در ايران بود تا اين كه سه سال قبل رهبر معظم انقلاب طي دستوري از آموزش و پرورش خواستند كه هيچ دانش آموز افغانستاني، از تحصيل بازنماند؛ چه آنها كه داراي شرايط قانوني حضور در ايران هستند و چه آنها كه مدارك قانوني حضور در ايران را ندارند.
طبق آماري كه وزارت امور مهاجرين و عودت كنندگان افغانستان در سال ۱۳۹۶ منتشر كرد، 839 و هزار و 912 تن از مهاجرين افغانستاني در ايران داراي كارت پناهندگي آمايش، ۳۰ هزار تن داراي سند طولاني مدت، ۴۵۰ هزار تن داراي پاسپورت كوتاه مدت و734 هزار و 632 تن فاقد مدرك در ايران زندگي ميكنند.
سرشماري سال ۱۳۹۵ مركز آمار ايران نشان داد كه بيشتر مهاجرين افغانستان در استانهاي تهران، خراسان رضوي، اصفهان و كرمان زندگي ميكنند و اختلاف ۶ درصدي كه در تركيب جنسي مهاجرين وجود دارد تأكيد مي كند كه اغلب اين جمعيت را خانوارها تشكيل ميدهند.
جمعيت اتباع افغانستان كه در ايران حضور دارند ؛ به شكل قانوني و غير مجاز بيش از دو ميليون و 500 هزار تن برآورد مي شود و معادل همين جمعيت نيز در پاكستان هستند.
*آساق*1104*3404
وزير امور مهاجرين افغانستان:
78 هزار كودك بدون مدرك مهاجرت افغانستان در ايران مدرسه مي روند
۲۲ فروردین ۱۳۹۷، ۲۱:۳۸
کد خبر:
82884175
كابل - ايرنا - خبرگزاري صداي افغان موسوم به «آوا» روز چهارشنبه به نقل از وزير امور مهاجرين افغانستان اعلام كرد كه از مجموع 330 هزار كودك وابسته به خانواده هاي پناه جوي افغانستان كه در ايران به مدرسه مي روند، بيش از 78 هزار تن از آنها فاقد مدارك لازم مهاجرت هستند.