حسن بلخاري روز شنبه در همايش روز بزرگداشت عطار در نيشابور افزود: رويكرد عطار ترجمه دقيق مباني و اصول عرفاني به زبان تمثيلي و تشبيهي است.
وي با بيان اينكه عطار زبان تمثيلي را به زبان رايج تعليم مبدل نمود اظهار كرد: قدرت عطار در تبديل معاني مجرد به قصه هايي ساده و روان بسيار زياد است و كمتر فردي را درحوزه تمدن و حكمت اسلامي با بيان تمثيلي همچون عطار سراغ داريم و مولانا نيز اگر در جهان شعر و عرفان سرافرازي كرد به خاطر اين است كه آموزگاري چون عطار داشت.
وي گفت: انديشمندان و پژوهشگران ما نيز طي 80 سال گذشته در معرفي فريدالدين عطار نيشابوري از چيزي فروگذار نكرده اند.
همايش ملي روز بزرگداشت شيخ فريدالدين عطار نيشابوري با حضور انديشمندان و محققان داخلي و كشور هايي از جمله تركيه، عراق، بنگلادش و پاكستان در فرهنگسراي سيمرغ نيشابور برگزار شد.
در اين همايش شركت كنندگان به ارائه مقالات خود پرداختند و در حاشيه آن تئاتر هفت شهر عشق، تئاتر خياباني نقل هاي عطار، كارگاه آزاد خوانش غزليات عطار و نمايشنامه 'سي مرغ تا سيمرغ' در جوار آرامگاه اين عارف بزرگ برگزار شد.
برنامه هاي روز ملي عطار از روز چهارشنبه هفته گذشته با برگزاري مراسم زنگ عطار در دبيرستان عطار نيشابور آغاز شد و روز پنجشنبه نيز ويژه برنامه هاي تور كتاب، كودك و كوهستان پاك توسط انجمن كتاب كودك و نوجوان سيمرغ با حضور كودكان و نوجوانان موسسات خيريه جوادالائمه (ع) و عليرضا نوروزي هيماليانورد نيشابوري در منطقه گردشگري بوژان نيشابور برگزار شد.
علاوه بر آن امسال براي چندمين سال پياپي در راستاي آشنايي دانش آموزان با شخصيت عطار، 2 جشنواره و مسابقه ادبي با عنوان 'بربال سيمرغ' و 'تا سيمرغ' در مدارس ابتدايي و متوسطه نيشابور برگزار شد و از برگزيدگان نهايي اين مسابقات در مراسم روز عطار قدرداني گرديد.
در پايان همايش روز بزرگداشت عطار، آرامگاه اين عارف بزرگ گلباران و از مجسمه عطار رونمايي شد.
اين مجسمه كه با هزينه 600 ميليون ريال به سفارش شهرداري نيشابور توسط استاد محمد حلاج طي سه سال ساخته شده است در ابتداي بولوار عرفان نيشابور حد فاصل مقبره شيخ فريدالدين عطار نيشابوري و حكيم عمر خيام نيشابوري نصب شد.
شهرستان 450 هزار نفري نيشابور در 127 كيلومتري غرب مشهد واقع است.
9869 / 6053
مشهد- ايرنا- رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي كشور گفت: نقش عطار در رواج عرفان تمثيلي بي بديل است چرا كه وي با ساده كردن مطلب و محسوس كردن آن لذت دانايي و ادراك را به مخاطب مي بخشد.