كريم جوانمردي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: برنامه سلامت نوروزي با حضور 24 تيم بهداشت محيط بمدت 30 روز برگزار شد و در طول اجرايي اين برنامه، اين مقدار مواد غذايي غيرقابل مصرف در مراكز عرضه و توزيع كشف و جمع آوري شد.(برنامه سلامت نوروزي استان كردستان همزمان با سراسر كشور از 15 اسفند 96 تا 15 فروردين 97 برگزار شد)
وي با اشاره به اينكه اين مواد غذايي شامل لبنيات، مواد پروتئيني، انواع آبميوه و مواد خوراكي بود، افزود: اين مقدار مواد غذايي غيرقابل مصرف در صورتي كه وارد چرخه مصرف انساني مي شد مي توانست سلامت مردم را با خطر مواجه كرده باعث بيماري هاي مختلف شود.
جوانمردي تاكيد كرد: در طول اجراي اين برنامه بازرسان بهداشت محيط، 23 هزار مورد بازديد از مراكز عرضه، توليد و توزيع مواد غذايي را در مناطق مختلف استان كردستان انجام دادند.
وي با اشاره به برخوردهاي قانوني بازرسان با متخلفان صنفي يادآور ششد: در اين مدت، 271 اخطاريه بحراني (ضرورت اصلاح تا 48 ساعت)، 654 اخطاريه غير ضروري (ضرورت اصلاح كمتر از 60 روز) براي واحدهاي صنفي صادر شد و 116 مورد تخلف به دستگاه قضايي معرفي و 41 مركز به دليل تخلف بهداشتي پلمب شد.
وي در خصوص نمونه برداري و كلرسنجي آب شرب نيز گفت: در اين مدت، 29 هزار و 842 مورد كلرسنجي آب شرب در مناطق شهري و روستايي انجام شد.
جوانمردي اضافه كرد: علاوه بر بازرسي ها از اماكن تهيه، توليد و توزيع مواد غذايي يك هزار و 715 مورد كارت بهداشتي براي عرضه كنندگان و شاغلان در اين مراكز نيز صادر شده است.
وي با اشاره به سامانه گوياي 190 ثبت شكايات مردمي افزود: بازرسان بهداشت محيط 141 مورد پاسخگويي و بررسي شكايت هاي مردمي را در قالب اين سامانه انجام دادند.
به گفته وي، شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتي در مراكز عرضه و توليد مواد غذايي مراتب را از طريق اين شماره تلفن به كارشناسان بهداشت محيط اطلاع دهند.
جوانمردي يادآور شد: بازرسان بهداشت محيط استان، در برنامه سلامت نوروزي سال 96 موفق به كشف و ضبط بيش از 140 تُن مواد غذايي غير قابل مصرف از مراكز عرضه شده بودند.
3020/9102
سنندج - ايرنا - مدير بهداشت محيط و حرفه اي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: در قالب برنامه سلامت نوروزي، 61 تُن مواد غذايي فاسد و غير قابل مصرف از سطح مراكز توزيع در استان، كشف، ضبط و معدوم شد.