۲۸ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۰۹
کد خبر: 82888465
T T
۰ نفر

50 روستاي سمنان با تانكر آبرساني سيراب مي شود

۲۸ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۰۹
کد خبر: 82888465
50 روستاي سمنان با تانكر آبرساني سيراب مي شود

سمنان - ايرنا - كم آبي و خشكسالي، بحران جدي امروز سمنان است كه هم اكنون اهالي 50 روستاي بالاي 20 خانوار اين استان همچنان هر روز با تانكر آبرساني سيراب مي شوند.

به گزارش ايرنا، از مجموع 400 روستاي استان سمنان بيش از 280 روستا بالاي 20 خانوار جمعيت دارد كه با چالشهايي نظير افت سفره هاي زير زميني ، خشك شدن چاهها و قناتها و چشمه ها روبرو هستند.
اهالي اين روستاها اتخاذ تدابير ويژه براي تامين منابع آبي پايدار را خواستار هستند و مي گويند اين مشكل اساسي در كنار نبود امكانات زيرساختي موجب شده تا شماري از روستاها خالي از سكنه شوند.
ادامه برداشت هاي بي رويه از دشت هاي سمنان، افت سفره هاي زير زميني، خشك شدن چاهها و قناتها و چشمه ها، ادامه خشكسالي ها و بارندگي كم از جمله چالشهايي هستند كه مديريتهاي مربوط بايد براي حل آنها تدابيري بينديشند.
اكنون از يكهزار و 625 روستاي اين استان فقط 400 روستا داراي سكنه است كه تعداد قابل توجهي از اين روستاها در نقاط دورافتاده قرار دارند و بسياري از آنها با تانكر آبرساني مي‌شوند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان سمنان روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا گفت: بيش از 50 روستا با جمعيت بيش از 20 خانوار استان از قطعي مدوام آب و همچنين آبرساني با تانكر رنج مي برند كه بايد براي رفع اين بحران اقدام كند.
منصور كشاورزيان افزود : با وجود تنوع اقليمي در سمنان حدود 90 درصد وسعت 9.7 ميليون هكتاري استان را مناطق خشك و نيمه خشك شامل مي شود و منابع زيرزميني و دشت هاي اين استان با معضل كمبود 140 ميليون متر مكعب آب مواجه است.
وي با بيان اين كه ميزان طبيعي آب زير زميني اين استان 990 ميليون مترمكعب است، خاطرنشان كرد: حفر بي رويه چاه و برداشت فراوان آب باعث شده تا تراز برداشت و واريز در منابع آبي زير زميني اين استان به شدت برهم بخورد.
وي تصريح كرد : در 10 روستاي شاهرود و دامغان منابع زيرزميني و سطحي كافي براي تامين آب وجود ندارد و اكنون هفت روستا در منطقه خارتوران شهرستان شاهرود و سه روستا در جنوب دامغان با تانكر آبرساني مي شود.
كشاورزيان با اشاره به اين كه حيات و تداوم مشاغل روستايي مانند دامداري و كشاورزي در گرو تامين آب آشاميدني و كشاورزي است، گفت : در 10 ساله گذشته بيش از 20 هزار نفر از مناطق روستايي استان مهاجرت كردند.
وي اضافه كرد: با توجه به فقدان منابع مناسب آب سطحي و زيرزميني، روستاهاي كويري سمنان مانند سركوير، فرينو، حجاج، خارتوران با مشكل كمبود آب مواجه است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان سمنان تصريح كرد: اكنون براي رفع مشكل كم آبي استفاده بهينه از منابع آبي موجود و اجاره چاه‌هاي كشاورزي مناطق روستايي در شاهرود و دامغان در اولويت كاري شركت آب و فاضلاب روستايي قرار گرفته است.
وي ادامه داد: نصب كنتور هوشمند با هدف كنترل از راه دور براي مجتمع هاي دامداري مناطق روستايي در نظر گرفته شده تا مقدار مصرف آب آنان كنترل شود و در زمان حاضر حدود 284 روستا و 56 آبادي زير پوشش شركت آب و فاضلاب روستايي استان سمنان قرار دارند.
كشاورزيان افزود : در سال گذشته بيش از 350 انشعاب غيرمجاز آب و فاضلاب در روستاهاي استان شناسايي و جمع‌آوري شده است.
وي خاطرنشان كرد: بيش از 2 هزار كيلومتر شبكه و انتقال آب در استان هاي سمنان وجود دارد كه حدود 30 درصد از آنها ها فرسوده است و براي نوسازي اين لوله هاي انتقال به بيش از 300 ميليارد ريال نياز است.
ميانگين سرانه مصرف آب در كشور حدود 200 ليتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 ليتر است، در استان سمنان حدود يك ميليارد و 250 ميليون مترمكعب آب در سال توليد مي شود.
6026/7339