۲۸ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۲۲
کد خبر: 82888488
T T
۰ نفر

آتش بازی صهیونیست ها در مهلكه شام

۲۸ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۲۲
کد خبر: 82888488
آتش بازی صهیونیست ها در مهلكه شام

تهران- ایرنا- حملات اخیر تروییكای غربی به سوریه سبب تهییج سران رژیم صهیونیستی شده و بر موضع گیری های تهدیدآمیز آنان علیه تهران و محور مقاومت افزوده است. این در حالی است كه بسیاری اقدام اشغالگران قدس برای مواجهه با ایران و ایجاد بی ثباتی در سوریه را به منزله ورود صهیونیست ها به میدان مین می دانند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، دو روز پس از كلید خوردن سناریوی تازه غربی علیه دمشق، متهم ساختن دولت سوریه به انجام حملات شیمیایی به منطقه دوما در غوطه شرقی و بهانه تراشی برای تهاجم به این كشور، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه «تی- چهار» در استان حمص حمله كرد.
حمله دوشنبه هفته گذشته (بیستم فروردین ماه) به پایگاه هوایی سوری، 14 قربانی بر جای گذاشت. پس از این رخداد، ایران، روسیه و سوریه، تل آویو را مسوول این یورش خواندند اما صهیونیست ها حاضر به موضع گیری رسمی در این خصوص نشدند.
همزمان با مطرح شدن امكان حملات تلافی جویانه از سوی ایران و محور مقاومت علیه اشغالگران قدس، «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه در تماسی تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از وی خواست تا از اقدام های بی ثبات كننده در منطقه پرهیز كند.
واكنش صهیونیست ها اما افزودن بر شدت تهدیدات و لفاظی های ضد ایرانی بود چنانكه نتانیاهو اواخر هفته گذشته در سالگرد حادثه جعلی هولوكاست از ایران خواست هیچ گاه اراده اسراییل را محك نزند.
پس از یورش تروییكای غربی به سوریه در بامداد شنبه، صهیونیست ها ضمن حمایت از تجاوزگری آمریكا، فرانسه و انگلیس بر سطح حملات لفظی خود علیه تهران افزودند از جمله نتانیاهو در زمینه حضور ایران در سوریه پس از تهاجم اخیر به این كشور هشدار داد.
علاوه بر نخست وزیر رژیم صهیونیستی، دو تن از اعضای كابینه این رژیم تهدید كردند حملات بیشتری را برای ضربه زدن به نظامیان ایرانی حاضر در سوریه تدارك خواهند دید.
نگاهی به تحولات اخیر سوریه نشان می دهد، صهیونیست ها در كنار همكاری های گوناگون با گروه های تروریستی همچون «داعش» و نیز «جبهه النصره» (فتح الشام كنونی) در نواحی مرزی با اراضی اشغالی بارها به صورت مستقیم وارد عرصه درگیری های سوریه شده و با توجیه ضربه زدن به اقدامات و پایگاه های مقاومت به عنوان كانون تهدید اسراییل، حملاتی هوایی و موشكی را صورت داده اند.
حملات رژیم صهیونیستی به خاك سوریه از سال 2013 و بنابر اعلان منابع این رژیم، از تهاجم به مواضع حزب الله لبنان آغاز شد.
از آن پس، صهیونیست ها به صورت پراكنده به خاك سوریه تجاوز كردند از جمله اردیبهشت ماه سال 96 كه پایگاهی در نزدیكی فرودگاه بین المللی دمشق هدف حمله ای موشكی قرار گرفت.
درگیری چند ساعته میان ارتش سوریه و جنگنده های رژیم صهیونیستی در بهمن ماه 96 اما یكی از مهمترین مواجهه های نظامی دو طرف طی سال های گذشته بود كه منجر به سقوط هواپیمای اف- 16 اسرائیلی شد. طبق اعلام اعلان مقامات رژیم صهیونیستی، سرنگونی جنگنده های این رژیم از سوی سوری ها از سال 1982 میلادی به این سو بی سابقه بوده و همین موضوع سبب سرشكستگی نظامی صهیونیست ها در اواخر پارسال شد.
این رخداد نشان داد دیگر حریم هوایی سوریه برای تجاوزگری جنگنده های صهیونیستی امن نبوده و اقدامات آنان بی پاسخ نخواهد ماند. به همین دلیل و از دیدگاه برخی ناظران در مقطع كنونی و پس از حمله به پایگاه تی- چهار شدت تهدیدات علیه ایران و محور مقاومت فزونی یافته تا شاید نوعی بازدارندگی را در برابر ضربات احتمالی ایجاد كند.
نگاه دوم معطوف به تلاش صهیونیست ها برای بهره برداری از تهاجم اخیر به سوریه و تعریف معادلات جدیدی به سود تل آویو در عرصه تحولات سوریه است تا شاید بتواند این رژیم را در موقعیت برتر، ضربه ناپذیر و دارای توان واكنش سریع و موثر از نظر نظامی قرار دهد.
علاوه بر این، بارها صهیونیست ها از حضور ایران در مناطق پیرامونی اراضی اشغالی به ویژه سوریه و لبنان اظهار نگرانی كرده و آن را تهدیدی جدی برای امنیت خود برشمرده اند. گویا فضای پس از تهاجم روز شنبه نیز با تهییج سران رژیم صهیونیستی آنان را به تلاش هایی برای كاهش این تهدیدات واداشته است.
مواضع تهدید آمیز صهیونیست ها در حالی تشدید شده كه طی روزهای اخیر بی ثمر بودن تهاجم غربی ها به سوریه بیش از پیش آشكار می شود. به عبارتی، عیار تهدید نظامی كه طی ماه های اخیر بارها از سوی آمریكا و شركای اروپایی واشنگتن مطرح شد و میزان كارآیی آن برای ضربه زدن به سوریه برای بسیاری مشخص شده است.
از دید برخی صاحبنظران، اقدام دمشق برای پاسخ نظامی به تجاوزات صهیونیست ها و آشكار شدن عیار تهدیدات نظامی غربی ها علیه سوریه در مجموع و به شكل درازمدت بر توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی اثر گذاشته و آن را به چالش خواهد كشید.
واقعیت انكارناپذیر دیگر اینكه صهیونیست ها در میان گروه های مقاومت پیرامون اراضی اشغالی، امنیت خود را همچون خانه ای شیشه ای دیده و هرگز نمی توانند خود را از پاسخ موثر این گروه ها در امان بدانند به ویژه آنكه بی ثباتی گرداگرد قلمرو صهیونیست ها مولود اقدامات تجاوزكارانه و تنش ساز آنان باشد.

پژوهشم*9279**1601**
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.
۰ نفر