۲۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۰۸
کد خبر: 82890281
T T
۰ نفر

پيوست هاي زيست محيطي در تفرجگاه ارغوان لحاظ شده است

۲۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۰۸
کد خبر: 82890281
پيوست هاي زيست محيطي در تفرجگاه ارغوان لحاظ شده است

ايلام - ايرنا - فرماندار ايلام گفت: پيوست هاي زيست محيطي در اجراي طرح تفرجگاه ارغوان در محدوده شهر ايلام مورد دقت بوده ولي توسعه و عمران و انجام پروژه هاي مختلف خواه ناخواه داراي تخريب محيط زيست است ولي تلاش شده اين مقدار به حداقل ممكن برسد.

به گزارش ايرنا، معروف بسطامي روز چهارشنبه در جمع نمايندگان انجمن هاي مردم نهاد و فعالان زيست محيطي در خصوص انتقادهايي كه به ايجاد طرح تفرجگاه ارغوان و تعريض جاده دسترسي آن صورت مي گيرد، اظهار كرد: براي ايجاد طرح تفرجگاه دره ارغوان تمام ملاحظات زيست محيطي در نظر گرفته شده اما جلوگيري از تخريب يا آسيب ديدگي بافت طبيعي منطقه به صورت مطلق و ‌صرف اجتناب ناپذير است.
وي با بيان اينكه نمي توان مانع ايجاد طرح هاي عمراني شد، افزود: اما به مجري و پيمانكار طرح تاكيد شده كه تا حد امكان تخريب و آسيب ديدگي به طبيعت را به حداقل ممكن كاهش دهد و مناطق داراي درختان آسيب ديده را ترميم كنند.
بسطامي يادآور شد: در اين طرح كه ايجاد آن به نوعي مورد نياز شهرستان ايلام است، نيازسنجي هاي زيست محيطي و صرفه اقتصادي و با حفظ حراست و احياي جنگل هاي دره ارغوان لحاظ شده است.
وي تاكيد كرد: پيمانكار و مجري طرح موظف شده اند در صورت قطع درختان بايد به ازاي هر درخت چندين نهال كاشت و مراقبت شود و خاك و محدوده درختان آسيب ديده اي كه براي تعريض جاده ريشه آنها از خاك بيرون زده شده نيز ترميم و احيا شوند.
معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان ايلام نيز در اين جلسه گفت: يكي از اهداف اصلي اجراي اين طرح جلوگيري از پراكنش مردم در دل عرصه هاي جنگلي استان براي تفرج به ويژه ايام نوروز است.
حجت الله فتحي اظهار كرد: بر اساس آمار گرفته شده در ايام نوروز 15 هزار چادر در دل جنگل ها و مناطق طبيعي استان برپا شد كه اين تعداد چادر هر سال آسيب هاي زيادي را به عرصه هاي جنگلي استان و زيستگاه هاي جنگلي وارد مي سازد.
وي افزود: ايجاد تفرجگاه هايي چون پارك بلوط و دره ارغوان مي تواند محلي براي تجمع گردشگران و ساماندهي آنها باشد و 2 توقفگاه ماشين در 2 منطقه فاقد درخت نيز در دره ارغوان به عنوان پاركينگ ماشين ها جانمايي شده تا از تردد ماشين ها در دل جنگل جلوگيري شود.
فتحي در مورد آسيب ديدگي و قطع درختان نيز يادآوري كرد: از پيمانكار خواسته شده كه اجراي طرح تفرجگاه ارغوان بايد در حد توان با حفظ منابع موجود زيست محيطي و جنگلي و با نگاه توسعه جنگل ها باشد.
عدم قطع درختان، ترميم و بهسازي جاده به جاي تعريض آن، استفاده از فضاهاي خالي شهري براي توسعه فضاي سبز به جاي اراضي جنگلي، جلوگيري از فرسايش خاك با عدم اجراي طرح هاي تخريبي تفرجگاهي، عدم ساخت و ساز در دره ارغوان و. در قالب اين طرح، حضور نمايندگان انجمن هاي زيست محيطي مردم نهاد در جلسات مرتبط با اجراي طرح هاي منابع طبيعي و محيط زيست و استفاده از ديدگاه ها نظرات آنها، ... از جمله موارد مطرح شده در اين نشست بود.
7172/6119