به گزارش روز پنجشنبه ايرنا به نقل از تارنماي روزنامه 'ايندين اكسپرس' ، بر اساس گزارش موسسه آمريكايي 'تاثيرات سلامت' گرد وغبار، ترافيك، دود ناشي از سوخت هاي فسيلي آلاينده و جمعيت زياد، شماري از شهرهاي هند بخصوص دهلي نو پايتخت اين كشور را در رديف آلوده ترين شهرهاي جهان قرار داده است.
اين موسسه پيش بيني كرده است كه در سال 2018 بيش از نيمي از مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا در جهان در هند و چين اتفاق مي افتد.
به گفته مقامات بهداشتي هند، آلودگي هوا باعث آسيب دائمي به ريه ها و مرگ يك ميليون و 300هزار تن در سال در اين كشور مي شود.
هند كشوري است كه به دليل توسعه صنعتي از سوخت هاي ديزلي به مقدار فراوان استفاده مي كند ، يكي از راهكارهاي دولت هند براي مبارزه با آلودگي هوا ، استفاده حداقلي از سوخت ديزلي است.
هند در ماه نوامبر سال گذشته (آبان / آذر) به دليل آلودگي شديد هوا مجبور شد بيش از 1800 مدرسه را در اين شهر به مدت سه روز تعطيل كند.
در اين گزارش آمده است: هند و چين داراي بيشترين آمار مرگ و مير ناشي از ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا هستند. اين دو كشور در مجموع 51 درصد تلفات انساني ناشي از آلودگي هوا را به خود اختصاص داده اند.
اين موسسه افزود: در سال 2016، نزديك به 560 ميليون تن در هند و 416 ميليون تن در چين در معرض آلودگي هاي خانگي قرار داشتند. 43 درصد از مردم هند و 30 درصد از مردم چين از سوخت جامد استفاده مي كنند. در هند استفاده از سوخت هاي جامد 24 درصد از ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا را توليد مي كند.
موسسه تاثيرات سلامتي گزارش كرد، در سال 2016، مجموعا چهار ميليون و يكصد هزار نفر به دليل بيماري هاي قلبي و سكته مغزي، سرطان ريه، بيماري هاي مزمن ريه و عفونت هاي تنفسي ناشي از آلودگي هوا جان خود را از دست داده اند.
اين موسسه اعلام كرد اگرچه تا سال 2010 جمعيت چين رشد زيادي داشته است و مردم زيادي در معرض آلودگي هوا قرار گرفته اند اما از اين سال به بعد، رشد سريع اقتصادي اين كشور سبب شده است تا مردم كمتري آلودگي شديد هوا را تجربه كنند. اين درحالي است كه ساير كشور هاي جنوب آسيا از جمله پاكستان، بنگلادش و هند از سال 2010 تاكنون با رشد شديد آلودگي هوا رو به رو بوده اند و اكنون در ميان كشورها با بيشترين سطح پايدار ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا مي باشند.
اين موسسه در خصوص هند نيز تصريح كرد كه استفاده از سوخت هاي فسيلي و جامد مهمترين عامل بروز بيماري است. در سال 2015 بيش از 267 هزار نفر در هند به دليل استفاده از سوخت هاي فسيلي و جامد جان خود را از دست داده اند. اين آمار 25 درصد از آمار كل مرگ و مير ناشي از ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا را در اين كشور تشكيل مي دهد.
پزشكان مي گويند ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا از طريق جريان خون وارد قلب مي شود و باعث بروز بيماري هاي قلبي ،حمله هاي قلبي و فشار خون مي شود.
آساق**267**1424*شبس*1613
دهلي نو - ايرنا - بر اساس گزارش يك موسسه پايش سلامت انسان در محيط زيست، سالانه يك ميليون و 300هزار تن به دليل عوارض ناشي از آلودگي شديد هوا در هند جان خود را از دست مي دهند.